objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Četrtek, 27. december 2018 ob 07:03

Tanja Gobec nima prave sreče! Njene televizijske kolegice pa se ji spet privoščljivo smejijo.
Ponedeljek - 14. januar: komaj njena druga oddaja, pa je že odpadla ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Njena 2. oddaja je že odpadla. Uradno: zaradi bolezni voditeljice, kar je spet povzročilo salve pripomb, komentarjev in smeha po twitterju in facebooku.

PONEDELJEK, 14. januar

Televizijska novinarka Tanja Gobec res nima prave sreče. Po aferi "pijani Odmevi", ko naj bi domnevno vinjena vodila oddajo Odmevi na prvem programu TV Slovenija, potem pa za nekaj časa tudi fizično izginila s prizorišča (vir: Tiha vrnitev Tanje Gobec), se je prejšnjo nedeljo pojavila kot voditeljica rubrike "Politično s Tanjo Gobec" - ob koncu osrednjega nedeljskega TV Dnevnika. Po njenem prvem nastopu so bile kritike na družbenih omrežjih uničujoče, bila je tudi hripava, no, včeraj zvečer pa je njena 2. oddaja že odpadla. Uradno: zaradi bolezni voditeljice, kar je spet povzročilo salve pripomb, komentarjev in smeha po twitterju in facebooku ... Roman Vodeb, psiholog in komentator oddaje Faktor na TV3, je pravzaprav zelo pošteno zapisal na twitterju: "Vsaka bolezen nastane v glavi. Prvič ji je vzelo glas, sedaj je nastal kakšen drug psihosomatski problem. Tanji Gobec svetujem, da se gre z nekom, ki ve, kako deluje nezavedno, pogovarjat, se (s)terapirat. Nekaj jo očitno zelo muči". Njene kolegice na TVS pa se ji, kot slišimo, spet privoščljivo smejijo ...

NEDELJA, 13. januar

Ne boste verjeli: v mestni občini Kamnik je za osnovno šolo Frana Albrehta, ki je sploh še ni, doslej izpuhtelo že več kot 1.100.000 evrov občinskega (davkoplačevalskega denarja).

				Marjan Šarec ni več župan, zato okostnjaki prihajajo na dan.			Marjan Šarec ni več župan, zato okostnjaki prihajajo na dan.

O tem podrobno poroča spletni portal Kamnik.Info - vir, po navedbah naših lokalnih virov pa gre za "zgodbo Marjana Šarca". Kot vse kaže, skrite Šarčeve zgodbe zdaj - ko Marjan Šarec ni več župan, njegova Lista Marjana Šarca pa je tam izgubila nedavne lokalne (županske) volitve (vir), okostnjaki sredi Kamnika očitno prihajajo na dan ...

ČETRTEK, 10. januar

Danes bodo razkriti tajni dokumenti, kako je Kemis po zloglasnem požaru na Vrhniki, ki bo usodno zaznamoval zdravje številnih, celo še nerojenih generacij prebivalcev Vrhnike (vir), med sanacijo posledic ene od največjih slovenskih ekoloških katastrof v letih 2017 in 2018, torej minulih dveh letih, v Moravčah zakopal za več deset tovornjakov strupenih odpadkov, ki so jih na skrivaj, celo med nedavnimi božično-novoletnimi prazniki, pripeljali s pogorišča podjetja Kemis na Vrhniki. Skozi Moravško dolino so jih vozili težki tovornjaki, označeni s simbolom mrtvaške lobanje, vse to pa so zakopavali delavci, oblečeni v posebne skafandre ...

Srhljive dokumente bo na današnji tiskovni konferenci v ljubljanskem hotelu City ob 11. uri dopoldne javno razgrnil znani slovenski ekolog Anton Komat. 

SREDA, 9. januar

Danes od petih do sedmih popoldne je predsednik vlade Marjan Šarec gost večernega pogovora v Škrabčevi domačiji v Hrovači blizu Ribnice (vir: Facebook) ...

... posestvu, ki je last Janeza Škrabca, solastnika podjetja Riko. Nič posebnega, bi lahko rekli, če ta pogovor ne bi kakor spet čisto naključno vodila Darja Groznik, odgovorna urednica radia Prvi na državni RTV Slovenija, ki se, pozor, ravno zdaj, te dni, politično protežirano poteguje za novo direktorico Radia Slovenija (RTV Slovenija).

				Medijska kariera Darje Groznik se vleče še iz časov velike LDS ter njenih osebnih povezav z nekdanjim vodilnim politikom LDS - Jožefom Školčem, pred leti tudi tesnim prijateljem Janeza Škrabca			Medijska kariera Darje Groznik se vleče še iz časov velike LDS in njenih osebnih povezav z nekdanjim vodilnim politikom LDS - Jožefom Školčem, pred leti tudi tesnim prijateljem Janeza Škrabca

Še natančneje, zaželeni cilj lobistov, ki forsirajo Groznikovo, je že danes politično zapakirati in "zapreti" to kadrovsko kombinacijo. Preostali kandidati in kandidatke so še Mirko Štular, urednik Vala 202, Matej Venier (Radio Ars) in menda tudi Mojca Menart, direktorica Založbe kaset in plošč RTV Slovenija. Medijska kariera Darje Groznik, nekoč voditeljice osrednjega TV Dnevnika, ki je zdaj tudi predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije, pa se vleče še iz časov velike LDS ter njenih osebnih povezav z nekdanjim vodilnim politikom LDS - Jožefom Školčem, pred leti tesnim prijateljem Janeza Škrabca.

TOREK, 8. januar

Najnovejši podatki: družba IN.Medica, d. o. o., firma pod nekdanjim vodstvom direktorja Bogdana Biščaka (več tukaj), danes Fursu dolguje "samo še" 375.227,55 evra.

				Vir: Bizi			Vir: Bizi

Podatki so sicer do centa - točni. Tako naši viri blizu Fursa.

NEDELJA, 6. januar

Na današnji dan, pred sedmimi leti, 6. januarja 2012, je preminil Danilo Slivnik, novinar, urednik, publicist in tudi podjetnik. Med drugim je bil namestnik odgovornega urednika Dela, dopisnik Dela iz Rusije, ustanovitelj revije Mag in časopisa Jutranjik ter avtor treh knjig, 100 osamosvojitvenih dni, Kučanov klan in Potnikovo poročilo.

				Danilo Slivnik (1950-2012)			Danilo Slivnik (1950-2012)

Se spomnim, za njegovo tragično smrt sem izvedel med potovanjem po Združenih državah Amerike, v Bostonu, ko so novico o Slivnikovem samomoru pri meni preverjali s Kanala A. Tri dni po njegovi smrti sem objavil tale zapis:

"In memoriam. Danilo Slivnik je imel karizmo in življenjski slog.
Danila Slivnika sem poznal skoraj dvajset let. Nikoli nisva bila sodelavca, nekaj let sva se celo komaj pozdravljala. Imel je namreč tudi tisto tipično egocentrično lastnost, da je ob vsej svoji novinarski pikrosti na račun drugih takoj zameril pisanje na svoj račun.
V zadnjem času sva se ponovno zbližala. Tehnično je k temu še največ pripomogel najin skupni znanec, pravzaprav bolj Slivnikov prijatelj Vladimir Vodušek, ki naju je vztrajno vabil v svojo oddajo Vroči stol na Info TV.
Danila Slivnika sem nazadnje videl pred petimi tedni, prav pri Vodušku, pogovarjala sva se na pijači po oddaji. Vselej je bil zakladnica informacij, še največ tistih iz polpretekle zgodovine. Poznal je stvari, okoliščine in posebnosti akterjev slovenske politike in gospodarstva, o katerih se mlajšim novinarjem, ki trenutno božajo javno mnenje, niti ne sanja. Med pogovorom se mu je na usta občasno prikradel navihan nasmešek. Slišim, da je bil tudi kolerik in da je vpil na sodelavce; no, jaz ga takšnega ne poznam.
Vem pa, da je bil odličen novinar. Predvsem kot avtor tekstov, uredniških izkušenj, saj pravim, z njim nisem doživel. Slivnikove tekste sem bral s pustolovskim užitkom, čeprav je včasih lopnil daleč mimo. Članki, ki jih je objavljal, so "celo zame" zmogli dodano vrednost. Vse tri njegove knjige sem prebral na dušek. Stavke je pisal nekje med politično analizo ter trači in tako oblikoval svoj poseben komentatorski slog, blizu branim kolumnam v ameriških časopisih. Bil je, vsaj zame, najboljši in najbolj zanimiv novinar generacije. Njegov dolgoletni sodelavec Silvester Šurla, danes odgovorni urednik revije Reporter, revialnega naslednika Slivnikovega Maga, ima prav, ko trdi, da bi bila "brez Danila Slivnika slovenska medijska krajina precej bolj siva, kot je".
Toda Slivnik je imel še nekaj več, kar manjka veliki večini slovenskih novinarjev. Imel je karizmo in svoj življenjski slog. To je naše novinarske Salierieje spravljalo ob živce, še posebno ker so mu hkrati na skrivaj zavidali. Bil je član zadnjega, Kučanovega cekaja in potem izumil sintagmo Kučanov klan. Ko so se slovenski novinarji še vozili v stoenkah, je Slivnik že šofiral hummerja in samomor je zadnje, na kar bi lahko jaz in drugi pomislili ob – Danilu Slivniku.
Hm, morda je pa res odšel v svojem slogu.
Zakaj je nenadoma zapustil medijski svet, ne vem(o) točno, sem pa prepričan, da je še vedno hlepel po medijskem comebacku. Nazadnje kot možni finančni investitor v Info TV, čeprav sem imel občutek, da bi se mnogo raje vrnil kot pišoči avtor. Ko sem ga nazadnje vprašal, ali kaj razmišlja, da bi spet pisal, mi je odgovoril pritrdilno. Toda stvari so se očitno (za)sukale drugače.

P. S.: Tragična smrt Danila Slivnika pa je še enkrat nehote razkrila neverjetno sivino slovenskega žurnalizma.
Slivnik je bil zanesljivo najvplivnejši kolumnist Dela doslej. Kljub temu mu je Delo, kjer očitno tega ne bodo nikoli preboleli, namenil minorni In memoriam spis, na tretji strani levo spodaj. Kakor slučajno ga je sestavil Luka Jakše, novinar hitro propadlega post Slivnikovega Maga, ki ga je uničilo prav Delo. Nekaj ur po Slivnikovi smrti pa so v Delu objavili (anti)Slivnikov portret, ki ga je leta 2005 skiciral Peter Kolšek. Za konec je novinarsko častno razsodišče pod vodstvom Ranke Ivelja v neki zgodovinski primerjavi z Danilom Slivnikom nepomembne novinarke objavilo bizarno razsodbo zoper vse slovenske medije, ker so si drznili objaviti, da je Slivnik storil samomor. Češ, tega ne bi smeli.
Pa ravno to je tisto, to zakleto sprenevedanje, kar je Danilo Slivnik tako sovražil v sivi slovenski medijski krajini. Naj počiva v miru."

PETEK, 4. januar

Andrej Šiško, priprti predsednik Gibanja zedinjene Slovenije in lider tako imenovane "Štajerske varde", je iz pripora kazensko ovadil šest mariborskih sodnikov in zanje zahteva pripor. Tako vsaj piše Anica Bidar, podpredsednica Zedinjene Slovenije, njeno pismo pa objavljamo v celoti (spodaj).

Pripor za mariborske sodnike priprti Andrej Šiško zahteva zaradi - ponovitvene dejavnosti, ovadil pa jih je zaradi suma storitev kaznivega dejanja protizakonitega, pristranskega in krivičnega sojenja ...

ČETRTEK, 3. januar

Poročilo iz Evropskega parlamenta je naravnost srhljivo: vsako leto v Sloveniji zaradi korupcije izgine več kot 3,5 milijarde evrov, kar znese približno 8,5 odstotka celotnega slovenskega bruto družbenega proizvoda?! Kar je, samo za primerjavo, 16-krat več, kot država Slovenija letno nameni programom za brezposelnost (219 milijonov evrov), in celo več kot Slovenija nameni za zdravstvo. Neverjetno! Pri čemer je morda treba dodati še, da omenjeno poročilo ni nastalo v "kakšni desničarski stranki", ampak gre za poročilo Evropskega parlamenta, ki ga je pripravila poslanska skupina Zelenih in "Svobodnjakov" (Greens - European Free Alliance) 7. decembra 2018. Celotno poročilo si lahko preberete tukaj.

				Vir: Evropski parlament			Vir: Evropski parlament

In neverjetno, slovenski mediji so to poročilo prejkone "spregledali" oziroma zamolčali ...

SREDA, 2. januar

"Miša Molk je Šarčeva Urša Čepin." Tako Tomaž Štih, nekdanji programski direktor Državljanske liste, kot Libertarec na twitterju po famoznem komentiranju Marije Miše Molk v osrednjem TV Dnevniku na državni TV Slovenija - komentiranju lika in dela predsednika vlade Marjana Šarca. Kratek tvit, ki pove vse. Hja, vsak ima svojo Urš(k)o Čepin!

				Vir: Twitter			Vir: Twitter

No, eno od zanimivih političnih epizod razvpite Urške Čepin pa si lahko preberete tukaj (vir: Kako je moral uboga Urška Čepin piknik Socialnih demokratov v Mostecu zapustiti zaradi Boruta Pahorja) ...

PONEDELJEK, 31. december

Na državni RTV Slovenija se, kot kaže, dogaja popolni razpad sistema. Po novem se namreč kot politična komentatorka, na svoja "stara leta", pojavlja Marija Miša Molk (6. septembra prihodnje leto bo stara 65 let), ki je včeraj zvečer v osrednjem TV Dnevniku komentirala osebnost leta po izboru informativnega programa TVS, predsednika 13. slovenske vlade Marjana Šarca. Njen nastop je po družbenih omrežjih sprožil slave (po)smeha in cinizma, prevladujoča ocena pa je bila, da se je (preveč) prilizovala.

				Miša Molk kot politična komentatorka v osrednjem TV Dnevniku			Miša Molk kot politična komentatorka v osrednjem TV Dnevniku

Poglejmo nekaj njenih ključnih misli o Marjanu Šarcu: je zelo zelo sposoben človek ... ko je bil na TV, je že zjutraj prebral vse časopise in spremljal misli politikov ... ima dobre živce, je nezamerljiv in cilji so mu pomembnejši kot morebitne zamere. Tako torej Miša Molk, ki je pred časom, spomnimo, kandidirala za direktorico TV Slovenija, vendar je "prepozno" oddala svojo vlogo. No, TV je še vedno brez direktorja oziroma direktorice ...

NEDELJA, 30. december


				Televizijsko slovo. Slavko Bobovnik odhaja v pokoj. 			Televizijsko slovo. Slavko Bobovnik odhaja v pokoj.

Prihaja konec leta 2018, leta, ki je upokojilo tudi Slavka Bobovnika, dolgoletnega voditelja oddaje Odmevi. TV Slovenija se je od njega - minuli četrtek - poslovila kot od legende (vir), mi pa spomnimo, menda je malo manjkalo, pa bi Slavko Bobovnik lani kandidiral za predsednika države (vir)!

SOBOTA, 29. december:

				Vir: Twitter			Vir: Twitter

Nekaj ur po objavi našega članka o lepotnih operacijah Nuške Gajšek, vidne članice Socialnih demokratov in nove županje Ptuja, je operacijo nosu javno "priznala" še Gajškova sama - na družbenih omrežjih, konkretno na twitterju. Tam je namreč objavila, da si je nos dala popraviti leta 2015, pri lepotnem kirurgu Borisu Onišaku (Estetika Nobilis v Mariboru) in za to plačala 2720 evrov, za kar naj bi - po svojih besedah - najela kredit. In tako se je novopečena ptujska županja Nuška Gajšek v novejšo zgodovino Slovenije zapisala kot prva slovenska političarka, ki je tudi javno priznala lepotno operacijo!

PETEK, 28. december:

Ptujčani zdaj ugotavljajo, kar so prej, med nedavno volilno kampanjo ob lokalnih volitvah kakor spregledali, in se nasmihajo, češ, Nuška Gajšek, nova županja Ptuja, sicer pa nekdanja sodelavka poslanske skupine Socialnih demokratov v državnem zboru in varovanka Dejana Levaniča, generalnega sekretarja SD, še bolj pa Danila Topleka, nekdanjega direktorja Taluma, je - citiramo naše ptujske vire - "najbolj lepotno operirana političarka v zgodovini Slovenije". Pravijo, da ima nove lase, ličnice, brušeno brado, horizontalno poravnavo obrvi, nov obraz, nove ustnice ..., in se čudijo, da tega doslej na Ptuju ni nihče opazil?! Primerjava fotografij Nuške Gajšek prej in potem pa vse to tudi dokazuje. Res je videti popolnoma spremenjena:

Nuška Gajšek prej (v beli bluzi) ... Nuška Gajšek prej (v beli bluzi) ...

... in z Dejanom Levaničem (Nuška je na sliki levo) ... ... in z Dejanom Levaničem (Nuška je na sliki levo) ...

... ter Nuška Gajšek danes! ... ter Nuška Gajšek danes!

ČETRTEK, 27. december:

Vlada pod vodstvom Marjana Šarca nam je letos, 24. decembra, preprosto zamolčala božič in božične praznike. No, vsaj voščila nam ni božiča, prek družbenih omrežij, ampak se je voščilu božiča in božičnim praznikom poniglavo izognila s terminom "veselih praznikov in srečnega novega leta". Za razliko od Evropske komisije, ki je vsem državljanom Evropske unije korektno voščila "Merry Christmas" (spodaj) ...

Tako nam je vlada na družbenih omrežjih letos zamolčala božič?! Tako nam je vlada na družbenih omrežjih letos zamolčala božič?!

... kar se po novem, kot ugotavlja Žiga Turk, v slovenščino prevaja kot "veseli prazniki". Zakaj nam je Šarčeva vlada zamolčala božič, (še) ni znano, saj predsednik vlade Šarec je voščil božič, vladni uradniki na twitterju pa so Šarčevo voščilo tudi disciplinirano retvitali ...

TOREK, 18. december:

Nekaj več kot 24 ur po objavi našega članka o kazenski ovadbi zoper Borisa Koprivnikarja, nekdanjega ministra za javno upravo, zaradi afere Koprivnikar-BTC (vir), je Boris Koprivnikar očitno (že) spet na poti v BTC?!


				Boris Koprivnikar v BTC, na poti do Kristalne palače.			Boris Koprivnikar v BTC, na poti do Kristalne palače

Fotografije namreč ne lažejo. Naši viri so Borisa Koprivnikarja ujeli včeraj zgodaj popoldne, malo po 13. uri, blizu Hale A, kjer je bil na poti do BTC-jeve Kristalne palače. Bilo je videti, kot da se mu mudi na neki "krizni sestanek" ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Kemis magna steyr

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Tanja Gobec nima prave sreče! Njene televizijske kolegice pa se ji spet privoščljivo smejijo.