Hitova kadrovska brozga para živce. Pismo insajderja in čudni izpadi barona Lorisa Požarja.

Bojan Požar, Nova Gorica, Ljubljana, Sežana, 03.03.2017 06:00
Objavljeno: Live
Komentarji: 6
Ocena:
Galerija slik: 3

Pisanje o kadrovski brozgi med aktualnim kadrovanjem novega predsednika uprave Hita očitno zelo buri duhove in para živce.
Tako se je včeraj, po članku Hitova brozga, četrtič, s čudnimi in primitivnimi izpadi oglasil razvpiti Loris Požar, nekdanji solastnik Gold Cluba iz Sežane, ki sta ga pred kratkim skupaj z Davidom Kobalom prodala španski družbi Win Systems Solutions za 50 milijonov evrov. Loris Požar, ki se v zgodbi okoli novega predsednika uprave Hita po navedbah naših virov pojavlja blizu enega od treh kandidatov za šefa Hita Boštjana Stoparja, bivšega direktorja Gold Cluba, je avtorju teh vrstic v treh daljših zaporednih telefonskih klicih vpil v mobilni telefon in primitivno zrecitiral kopico žaljivk, zelo dobro znanih po celem Balkanu, od "je...u ti mater" do pu....i mi k....", še malo kakor polaskal - "a ti misliš, da si glavna novinarska faca", zraven pa dodal nekaj takšnih in drugačnih groženj. Ali so te grožnje resne, bo preverjala policija.

LORIS POŽAR IN BOŠTJAN STOPAR, SPRTA ALI NE?

In kako se v tej Hitovi zgodbi pojavi Loris Požar? Nekateri viri pravijo, da naj bi lobiral za Stoparja, zato naj bi se tudi navidezno sprla, saj naj bi Lorisa Požarja in Špance zanimala privatizacija Hita. Drugi viri pa trdijo, da sta Loris Požar in Boštjan Stopar res sprta, "do obisti", do spora pa naj bi prišlo med procesom prodaje Gold Cluba. Ta vir, ki naj bi mu Loris Požar in David Kobal dolgovala tudi "še kar nekaj denarja", sicer zelo hvali Stoparja, saj naj bi Stopar iz tega Gold Cluba, še pred desetimi leti "navadne garažne firme", naredil svetovno prepoznavni brand, ki so ga zdaj lahko prodali tujcem". Sicer tega podjetja, kot pravi ta vir, ne bi "niti pes povohal". In ker naj bi se, spet po navedbah tega vira, Loris Požar in Boštjan Stopar sprla, naj bi Loris Požar od Špancev zahteval, da Stoparja odpustijo. To naj bi bila, citiramo vir, "tudi njegova glavna zahteva, poleg seveda plačila deleža".
Loris Požar sicer velja za enega od najbogatejših Slovencev, pred štirimi leti pa so mu na sodišču v Kopru tudi sodili (novinarji so takrat poročali, da gre za "igralniškega barona in lastnika sedmih podjetij") zaradi utaje davkov (državo naj bi oškodoval za 107 tisoč evrov), vendar je bil oproščen.

PISMO INSAJDERJA IN ZORAN NOVAKOVIĆ

Objavljamo pa tudi zanimivo tako imenovano "Pismo insajderja" (skoraj v celoti, nelektorirano), ki se čudi temu, kako je možno, da se znotraj predlagane ekipe Mihe Uršiča, vodje pravne službe Hita in kandidata za novega predsednika uprave Hita, ki naj bi celo veljal za favorita (menda tudi zato, ker naj bi bil njegov oče Aljoša Uršič prijatelj predsednika vlade Mira Cerarja), znajde celo dolgoletni uslužbenec Hita Zoran Novaković, ki bi moral po mnenju avtorja pisma prej dobiti odpoved in celo kakšno tožbo. Poleg pisma objavljamo tudi faksimile elektronskega sporočila, ki ga je Novaković poslal prejšnjemu predsedniku uprave Hita Dimitriju Picigi in še nekaterim vodilnim uslužbencem Hita, pismo pa naj bi dokazovalo, kako Novakvić in takšni ravnajo z državnim podjetjem, kot je Hit.
Pismo insajderja z naslovom Hitova brozga (za povečavo kliknite na sliko).
Pismo insajderja z naslovom Hitova brozga (za povečavo kliknite na sliko).
Elektronsko sporočilo Zorana Novakovića (29. februarja 2016), poslano Dimitriju Picigi in Co. Ali gremo v to ali ne? Ja, definitivno, piše Novaković (za povečavo kliknite na sliko).
Elektronsko sporočilo Zorana Novakovića (29. februarja 2016), poslano Dimitriju Picigi in Co. Ali gremo v to ali ne? Ja, definitivno, piše Novaković (za povečavo kliknite na sliko).
Opomba. Pismo insajderja in elektronsko sporočilo Zorana Novakovića objavljamo zato, ker gre za zadeve, pomembne za javnost.

Tako je Lorisa Požarja septembra 2013 pred sodiščem v Kopru fotografirala novinarka Suzana Kos.
Vstop v galerijo slik
Komentarji
Za komentiranje morate biti prijavljeni
Prijava
captcha
Opozorilo: uredništvo spletnega portala Pozareport.si bo po svoji presoji sporne komentarje izbrisalo in po potrebi posameznim avtorjem odvzelo možnost pisanja. Opozarjamo tudi, da je po Kazenskem zakoniku vsak posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja, nestrpnosti in grožnje zoper življenje ali telo druge osebe.
 • Topli prijatelji
 • 03.03.2017 19:02:17
 • Mihec, pravi123 ti je ukradel idejo o močnih in enotnih pedrih in jo že prodaja pri vzporedni temi.
 • Mihec S'kumarc
 • 03.03.2017 17:49:41
 • Prav imate prijatelji, bojmo se takšnih kot navajete.
  Saj veste, močni smo sami, neodvisni topli bratci.
  Bog z nami, prijatelji.
 • Hun
 • 03.03.2017 14:22:42
 • Makedonijo Makedoncem....desno usmerjenemu in noremu Viktorh pa šiptarski kol v rit.
 • centurion
 • 03.03.2017 13:50:31
 • V imenu kulture in olike pustite pri miru umsko zaostalega Viktorh
 • VERZIFIKATOR
 • 03.03.2017 13:22:24
 • Ne sodi druge po sebi,
  v tvojem očesu je bruno,
  v tujem le smet.
 • Viktorh
 • 03.03.2017 07:47:15
 • Drek, drek, drek - politični.