Ime česa je Večer? Če slavijo banksterje, sesuvajo Zahoviča, pri zlorabah žensk in otrok pa gledajo stran?!

Bojan Požar, Maribor, 23.03.2018 06:00
Uredništvo mariborskega časopisa Večer se je odločilo secirati podatke o nasilju nad ženskami, ki jih je avtor teh vrstic pred nekaj dnevi objavil na družabnih omrežjih. Gre za podatek, ki ga že vrsto let navajajo številne slovenske institucije, ki se borijo proti nasilju nad ženskami (in mediji - faksimile na koncu članka), da je najmanj vsaka peta ženska pretepena in vsaka sedma ženska posiljena. Te podatke, pozor, potrjuje tudi Amnesty International (vir).

DEJSTVA: ZAVAJAJO IN LAŽEJO NOVINARJI VEČERA

Da novinarji aktivno preverjajo izrečene ali zapisane podatke, še zlasti tistih, ki se podajajo na politično sceno, pa tudi drugih, recimo tudi novinarjev, je pravilno in zaželeno, je pa korektno, da se na enak način lotevajo vseh, ne samo nekaterih, ne samo "targetiranih". Predvsem pa je poklicno korektno, da podatke pravilno preverjajo, ne pa da novinarji drugim očitajo laži in zavajanja, pri tem pa lažejo in zavajajo sami. In točno tako so novinarji Večera naredili tudi v tem primeru, zavajajo in lažejo sami, oni, novinarji Večera!
Da bi nekako dokazali, da nimam prav in me posledično obtožili laži in zavajanj, so za demantiranje "mojih podatkov" uporabili uradne podatke policije o statistiki posilstev. Vendar je to, kot zelo dobro vemo, pod palec samo en promil zabeleženega nasilja in posilstev nad ženskami. Policija namreč beleži zgolj tista "klasična posilstva", ki so uradno prijavljena, kar pa bi celo novinarjem Večera moralo biti poznano. Ali drugače, to je čisti cinizem, sprenevedanje, celo svinjarija novinarjev Večera.
Prav tako je znano, zaskrbljujoče, srhljivo, da družbe, tudi slovenska, ob nasilju v družinah, zlorabah žensk ali otrok, še najraje pogledajo stran, je pa žalostno, da to počnejo tudi mediji. In še zlasti zato, ker je evidentno, da so novinarji Večera v tem primeru to naredili samo zato, da bi avtorju teh vrstic lahko podtaknili "laži in zavajanja".

IME ČESA JE VEČER?!

Matija Stepišnik, odgovorni urednik Večera, se je pred dnevi, ko so na Večeru - še iz ne povsem pojasnjenih razlogov - začeli medijsko histerijo in stampedo nad Zlatkom Zahovičem, športnim direktorjem NK Maribora, vehementno vprašal in zapisal: Ime česa je Zahovič?
Mi pa se danes, ob prej omenjenem početju in zapisu Večera o (ne)posiljenih ženskah, moramo vprašati: Ime česa je Večer? Še zlasti zato, ker gledajo stran, ko gre za zlorabe žensk in otrok.
 
* Če pa Matija Stepišnik povsem odkrito slavi konec sodnih pregonov zoper banksterja Matjaža Kovačiča, nekdanjega predsednika uprave Nove Kreditne banke Maribor?!
* Če mariborski časopis Večer vodita dva poslovneža, Uroš Hakl in Sašo Todorovič, razvpita po spornih in domnevno nezakonitih poslovnih praksah. Hakla celo preiskujeta državno tožilstvo in Nacionalni preiskovalni urad, Todorovič pa v sodnem registru podjetij (vir: Ajpes) zase uradno navaja vsaj dvoje različnih stalnih bivališč, eno iz Slovenije, drugo pa iz Velike Britanije, poleg tega, za nameček, nihče o njiju ni Mariborčan, kar ni tako nepomembno.
* Če sta nova lastnika, odkar sta "kupila" Večer, že trikrat zamenjala podjetje, ki izdaja mariborski Večer (trenutno je to Časnik Večer, d. o. o.) - zakaj to počneta?!
* Če je avtor prej omenjenega članka Blaž Petkovič, ko je bil še na ljubljanskem Dnevniku, kot novinar poročal o spornih poslovnih rabotah Uroša Hakla ter preiskavi tožilstva in NPU, zdaj pa kot novinar dela za taistega - Hakla?!
* Če prej omenjeni članek po twitterju razširja novinar Večera Uroš Esih, to je tisti novinar, ki je bralcem Večera, torej javnosti, po lastnem priznanju zavestno lagal, da je (bil) Danilo Türk favorit v propadli kampanji za generalnega sekretarja Združenih narodov?!

SAJ VSI VEMO - ONI SO TOVARNIŠKO GLASILO

Uredništvo Večera me pred objavo članka o menda mojih spornih podatkih tudi ni vprašalo, od kje mi ti podatki, saj bi jim to lahko pojasnil in predložil dokaze. Vendar tega niso storili zato, ker so se bali oziroma celo vedeli, da bi potem ostali brez zgodbe.
Na nivo časopisa Večer, da sem "bulvarski novinar", karkoli naj bi že to pomenilo, pa se ne mislim spuščati. Saj vsi vemo, da Večer velja za tovarniško glasilo družine Stanka Polaniča (GP Pomgrad - Večer, denimo, se nikoli ne loteva tistih županov ali občin na Štajerskem in Prekmurju, kjer gradi Pomgrad, napada pa tiste župane in občine, kjer Pomgrad nič ne gradi ...) in Magne Steyr, zato so tovrstne polemike pod (mojim) nivojem povsem odveč ...
To je zapis iz leta 2006, objavljen na spletnem portalu SobotaInfo.
To je zapis iz leta 2006, objavljen na spletnem portalu SobotaInfo.
Komentarji
Prijava
Za komentiranje morate biti prijavljeni
Opozorilo: uredništvo spletnega portala Pozareport.si bo po svoji presoji sporne komentarje izbrisalo in po potrebi posameznim avtorjem odvzelo možnost pisanja. Opozarjamo tudi, da je po Kazenskem zakoniku vsak posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja, nestrpnosti in grožnje zoper življenje ali telo druge osebe.

captcha

 • DTM
 • 24.03.2018 08:34:05
Zgleda da ste vsi znoreli. Primitivno čefursko govno Zahović ponovno dokazuje kdo in kaj je. Tisti okol Ekipe pa tudi niso dosti drugačni.
Vi tukaj pa namesto da bi ponudiuli rešitev kako se rešimo tega primitivnega balkanskega gnoja, se pregovarjate kaj je kdo on njih rekel.
Zadnji čas, da se izselim.
 • macek
 • 23.03.2018 18:45:37
Pa da ne bo kdo narobe razumel, kajti glave so zelo razgrete.
 • macek
 • 23.03.2018 18:44:11
Tako bom rekel, če se bodo slučajno srečale Viole in tisti ćefuroidni novinarćek, se bojim da se ne bo dobro končalo.
 • Milan Kućan: Watchdog je namreč vojak revolucije.
 • 23.03.2018 13:54:58
Na njih torej ni česarkoli SL0venskega in NIS0 novinarji.
Kolikokrat še?
.
SL0VENSKI N0VINARJI so na DE M0 KRA CI JI, N0VI24tv in še kak se najde.
većeri dela dnevniki ne deljci poop
kanali za cije idr. greznice v MU. _R. GL. lasti,
nimajo niti SL0 niti N0 VIN AR JEV.
 • torej MU RG. LS. R. B0 .JU .G0 K0 M UN. ISTI ČN. I
 • 23.03.2018 13:54:01
torej so MU
RG. LS. R. B0 .JU .G0 K0 M UN. ISTI ČN. I družbenopolitični delavcih, p$i čuvaji tek0vina JU G0 K0 MI R€ V0 L. UCI JE.
 • MURGL JUGOKOMUNISTČNI "WATCHDOGI" niso novinarji.
 • 23.03.2018 13:52:32
Mek anoc ur nih pu $ $i ći in pre-$$-ti tu ti so seveda
celo SAM0 IME
NOVA NI
((( WAT ))) (( CH )) ((( D0 ))) (( GI )) (( ćI )) nje*
 • MURGL JUGOKOMUNISTČNI "WATCHDOGI" niso novinarji.
 • 23.03.2018 13:51:09
Kot se gotovo strinjamo in kot kot govorijo DEJSTVA. je odgovor na ta vprašanja "NE".
 • MURGL JUGOKOMUNISTČNI "WATCHDOGI" niso novinarji.
 • 23.03.2018 13:47:20
.Ali pravimo Đeku Razparaću kirurg?
So morda rejpfjuđi mu$lićkultiji kirurgi, ker režejo ljudi po dolgem in počez?
Pravimo morda čistilki na kirurgiji kirurginja?
Kaj pa čistilki prostorov BARC€ in R€ALA? Ji morda pravimo nogometašica?
Ali čisti-lka opravlja isto delo kot M€$$i in R0 NALD0?
.
"Po njihovih delih jh boste spoznali in spoznali boste resnico ..."
 • MURGL JUGOKOMUNISTČNI WATCHDOGI niso novinarji.
 • 23.03.2018 13:36:58
V € ć € R je AGITPR0PAGANDNO sredstvo """"v 100 % lasti""" OKUPATORJA = K0 MU N ISTI ČN E PA RT I JE
JU G0 SL AV IJ E v Sloveniji, ""Si0L"" pa pola-SĐ-ju, polaŠARCU daje nje.
Pojem medij tudi nima kakega blabla poslanstva, kot slišite v floskulicah,
ampak pomeni in gre le za posrednika.
Sledimo?
Smisel obstoja in pomen pojma medij je media-cija, media-torstvo ... posredovanje ...
— v primerih WATCHD0GIćA gre za posredovanje pri LAŽ€H za ""očuvanje tekovina R€“ V0 LU CI JE""
— v primerih novinarjev gre za posredovanje pri prenosu novin = novic = resnic.
.
Sedaj moramo ponatranjiti še drugi del DEJSTVA, in sicer, da pre$$tituti NISO novinarji.
 • V€ć€R= 40% TODOROVIć +30%hakl+30%hakl=KPJ=FORUM 21
 • 23.03.2018 13:27:38
Razumemo, kaj pomeni lastništvo nečesa?
Lastnik je MjURGL K0MjUNISIČka pa RT i ja JU g 0 SLA vi je.
1 2
Kaj zanimivega zdaj berejo drugi
Podatki so točni, statistika drži. Ni moja, ampak že javno objavljena. Zato zavaja in laže Večer.
Vstop v galerijo slik