Minuli dnevi spet uspešni za ekipo Zaresa. Golobičevi kadri fizično in psihično zavzeli celo rumene Slovenske novice.

Bojan Požar, Ljubljana, 17.04.2018 07:00
"Na kongresu M(arjana). Šarca se je pokazalo, kar smo nekateri dolgo slutili. LMŠ je v bistvu Zares. Enake skrajnosti, ista retorike in iste interesne skupine t. j. ozadja. Manjka le Biščak (Bogdan - nekdanji generalni sekretar stranke Zares, še prej pa direktor LDS, in dolgoletni zaupnik Gregorja Golobiča; op. a.)." ...
... Tako je Tomaž Štih, nekdanji programski direktor Državljanske liste, iz Londona na twitterju v enem samem stavku duhovito in cinično ocenil celotno bistvo sobotnega kongresa Liste Marjana Šarca v Medvodah. Štih ima popolnoma prav, gre za predstavo ter analizo, ki jo lahko podpišejo vsi boljši poznavalci ali mi - kronisti slovenske politike, in ne nazadnje, Štihovo analizo potrjuje tudi struktura potencialnih volilnih glasov, ki jih (pri)dobiva Marjan Šarec. Gre za glasove levice. In ker je volilne glasove na desni strani začel pospešeno izgubljati, je Šarec že javno oznanil, da ima njegova hčerka na dan parlamentarnih volitev, 3. junija, obhajilo in da bo on tam. Ja, vse je v funkciji politike, tudi eksplicitno zasebni družinski dogodki.

LUBEJ IN KORDIŠ NA SLOVENSKIH NOVICAH ...

Toda Golobičevi kadri minule dni niso bili uspešni samo v Kamniku ali Medvodah, ampak so fizično in psihično zavzeli tudi tabloid časopisne hiše Delo -  rumene Slovenske novice. Tja je Golobič že ob prihodu novega začasnega odgovornega urednika časopisa Delo Uroša Urbasa inštaliral novinarja Gašperja Lubeja, za katerega je na novinarski in politični sceni znano, da je "čisto Golobičev človek". Gašper Lubej je sicer brat Uroša Lubeja, nekdanjega "vstajnika", danes pa vodilnega politika minorne stranke Solidarnost, ki je pred dnevi kazensko ovadila predsednika države Boruta Pahorja ter dva nekdanja ministra Pahorjeve vlade Francija Križaniča in Mateja Lahovnika, zaradi politične odgovornosti pri projektu Teš 6. Gre sicer za ovadbe, pri katerih ni nobenega dvoma, da so predvsem v funkciji personalnih obračunov znotraj tranzicijske levice in aktualne volilne kampanje. Da je Uroš Lubej kader Gregorja Golobiča, pa tudi vsi vedo.
No, ta ponedeljek pa je delo na Slovenskih novicah začel domnevno neodvisni bloger Roni Kordiš, ustanovitelj bloga Had, nekdanji vidni politik stranke Zares in bivši uslužbenec famoznega podjetja Ultra. Kordiš sicer že nekaj časa napol prikrito dela v časopisni hiši Delo, je pa doslej pisal za prilogo Svet kapitala. Kako gre skupaj navzven reklamirano neodvisno blogerstvo s poročanjem za časopis, ki je v rokah tajkuna Stojana Petriča, lastnika Kolektorja, lahko samo ugibamo?! Prihod Rona Kordiša na tabloid Slovenske novice pa je dodatno pomenljiv tudi zato, ker je Kordiš del svoje blogerske kariere gradil prav na javnemu odporu ter zgražanju nad tabloidnimi (rumenimi) mediji, zdaj pa je pristal znotraj uredništva prvega, največjega in tudi najbolj znanega slovenskega tabloida. Denar in politika očitno zmoreta vse. Temu sicer strokovno pravimo "kadrovska konsolidacija medijev".
Roniju Kordišu je za prvi delovni dan na Slovenskih novicah prek twitterja srečo zaželel tudi Tomaž Štih. Citiramo: "Velikemu borcu proti polgrošnim medijem Roniju Kordišu - Hadu čestitamo za prvi dan službe na Slovenskih Novicah." In dodal svoj komentar: "Kot nekoč G(regor). Repovž (odgovorni urednik Mladine), bo s svojim imenom podpisoval tekste G(regorja). Golobiča v dobro M(arjana). Šarca." Spomnimo: Repovž je kot novinar Dela pisal članke o zavarovalnici Vzajemna, ki mu jih je po telefonu iz pisarne Bojana Petana, prvega človeka časopisa Dnevnik in DZS, pred pričami narekoval Golobič.
Če se je Roni Kordiš še pred nekaj meseci javno predstavljal za neodvisnega blogerja ter influencerja, vplivneža, je danes direktno na plačilnem seznamu Stojana Petriča. Tako preprosto je to.
Če se je Roni Kordiš še pred nekaj meseci javno predstavljal za neodvisnega blogerja ter influencerja, vplivneža, je danes direktno na plačilnem seznamu Stojana Petriča. Tako preprosto je to.

... UREDNIK LESJAK PA NA KONGRESU MARJANA ŠARCA

Mimogrede: na sobotni kongres Liste Marjana Šarca je osebno prišel Miran Lesjak, odgovorni urednik Dnevnika (kar je nenavadno že samo po sebi, saj odgovorni uredniki praviloma nikoli ne hodijo na kongrese posameznih političnih strank). Ampak to je isti Miran Lesjak, ki je pred leti v državnem zboru postal član in kasneje celo predsednik programskega sveta RTVS, s politično podporo Golobičeve stranke Zares. Roni Kordiš pa naj bi, vsaj po besedah Marjana Šarca, tekste na svojem blogu, ki hvalijo njega, torej Šarca, pisal "samoiniciativno".
Krog je tako sklenjen.
 
Komentarji
Prijava
Za komentiranje morate biti prijavljeni
Opozorilo: uredništvo spletnega portala Pozareport.si bo po svoji presoji sporne komentarje izbrisalo in po potrebi posameznim avtorjem odvzelo možnost pisanja. Opozarjamo tudi, da je po Kazenskem zakoniku vsak posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja, nestrpnosti in grožnje zoper življenje ali telo druge osebe.

captcha

 • Viktorh
 • 17.04.2018 21:54:56
Mefisto, vesel sem, da si se oglasil tu.
Si pa zamudil predstavitev programa dela Požarjeve stranke v Celju, danes zvečer.
 • Mefisto
 • 17.04.2018 21:28:35
Slovenija še enega mandat plenilske in sleparske levice ne bi preživela.
Poziv v sili!
Volite SDS in listo Bojana Požarja, če želite ohraniti Slovence na sveti slovenski zemlji in Slovenijo!
Povej naprej!
 • pravnik bavcon
 • 17.04.2018 13:31:58
nikoli nisem volil Janšo, še bolj iskreno, sploh nisem hodil na volitve, sedaj pa bom in ne samo jaz, cela družina , volili bomo Janšo, oz SDS! Ko gledam vse te id-io-te, cerarja in tega maj-muna serpentinška, sem trdno prepričan, da pi-zda kućanova načrtno hoče uničiti slovenski narod! Zatorej, Slovenci in Slovenke, pojdite na volitve in naredimo temu kriminalcu kućanu in njegovi mafiji konec! Pa srečno moja Slovenija!
 • Mabundo Nagumbe
 • 17.04.2018 10:48:27
Marsikaj okoli tega Šarca bi še nekako prebavil, nikakor pa ne morem njegovega arogantnega in zaničljivega generalnega sekretarja Braneta Kralja in pa zapriseženega delomrzneža Braneta Golubovića, ki nima niti leto in pol delovne dobe v enem delu, seveda povsod na proračunu občine ali države.Ljudje tam, kjer bo ta kandidiral, lepo vas prosim, pamet v roke.
 • krulčan
 • 17.04.2018 10:02:10
Tale na sliki (Lubej) izgleda kot človek s posebnimi potrebami. No, saj taki so vsi "vstajniki". Zgled so jemali pri nacistični SA.
 • cox
 • 17.04.2018 09:55:21
Človek, ki ne pozna svojih korenin, ki se v bistvu brani, da bi spoznal svoje starše je nihče in nič. In to je Šarec. Posvojenec, ki bi nekoč lahko končal v kanti za smeti, se obrača po vetru in skuša čim lagodneje skozi življenje. V tem kontekstu mu koristi pojavljati se v cerkvi ali na partizanskih maškeradah. Vsak glas mu pride prav, ljudi pa je mogoče zlahka zavesti. Klovn, ki je globoko v sebi Serpentinšek. Lik, ki mu je najbolj sedel, ker on to preprosto je. Kmetavzar. Strici mu tega še niso povedali.
 • Viktorh
 • 17.04.2018 08:56:35
tito - partija, ZSMS - tradicija...
Moja mati je imela prav, ko je trdila politika je kurba.
 • goliotok
 • 17.04.2018 08:32:21
Se nekaj, ceprav nima direktne zveve: vceraj, Pozar, si vendarle izdavil, da nismo vsi glih! Zdaj vidis, ko tebe napadajo, po krivem, kako se pocutimo mi, ko napadajo Janso. Zato, bodi korekten in, predvsem, bori se s “peresom” proti kucanizmu in golobicizmu, zlema slovenstva! Hvala!!
 • goliotok
 • 17.04.2018 08:29:19
Tako kot je Golobic “studiral”, tako na dolgi rok unicuje slovenstvo. Kriv ni Golobic, dragi moji sodrzavljani, krivi ste vsi, ki ki ste ga LDovsko ZARESno Sarcevsko volili in ga nameravate volit. Iz tujine to izgleda kot, da ste kot Slovenci, popolnoma izgubili kompas! Volite Sarca, volite brezpravje, jankovicizem s pritlehnostjo kucanizma. A ni bilo ze dovolj? In barabski Sarec omenja Sv. Obhajilo, NORO, NESRAMNO in bedno, ce boste nasedli tej floskuli. Sarec je nesposoben in nespodobno nabildan. .....Ce bi mu uspelo. A mu ne sme!!!!!!
 • Vesna
 • 17.04.2018 08:22:13
Kdaj ste nazadnje slišali za "vstajnika" Lubeja ? Ko se je "vstaja" končala po načrtovanju njegovih šefov ! Poniknil je tudi v času Cerarjeve vlade, ko so njegovi stanovski kolegi delili denar za "dežurstva". Si predstavljate kaj bi počel, če bi ta denar delil kdo iz desne politične opcije ? No, jaz sem zanj znova slišala, ko ga je SD obtožil za utajo 40.000 evrov, ki jih je Solidarnost dobila, da je Keber lahko kandidiral na njihovi listi. Volitve so izgubili vsi "solidarniki", s Kebrom vred. No, njemu je našla udobno in mastno plačano zatočišče kar Milojka dojka, Lubej pa je tri dni pred volitvami denar nakazal v humanitarne namene (!). Enako demagoško je vložil ovadbo proti Pahorju in njegovim ministrom za TEŠ 6 ! Le kaj je počel Lubej v preteklih 4 letih ? Z eno besedo, če ima Šarec v svoji stranki ljudi, kot so brača Lubej, se nam še slabše piše, kot do sedaj. Kako se je nekomu pred kratkim zapisalo ? Da je Šarec tretjerazredni vaški glumač, ki so ga mediji prepričali, da bo bodoči predsednik vlade ? Kaj so torej tisti Slovenci, ki ga bodo volili ? Če bi jih nekdo opisal kot velike osle, bi bila to prevelika žalitev za - osle !
1 2
Kaj zanimivega zdaj berejo drugi
Kordiš, ki ga zdaj plačuje Stojan Petrič, naj bi pozitivne članke o Šarcu pisal samoiniciativno.
Vstop v galerijo slik