Ko Petra Kerčmar noče in noče izustiti: za kolaps otroške kirurgije sta najbolj kriva dva, pokvarjena Cerar in ministrica Milojka!

Bojan Požar, Ljubljana, 14.05.2018 07:00
Minuli petek sem po dolgem času gledal oddajo 24 ur zvečer na Pop TV. Nastopi Petra Kerčmar, na videz sicer neverjetno spremenjena, prva tema pa razpad otroške kardiologije v UKC Ljubljana, kar je konec prejšnjega tedna poročevalsko okupiralo skoraj vse medije.
Kerčmarjeva govori o krivdi politike, razmeroma nežno omenja skrivanje Milojke Kolar Celarc, ministrice za zdravje iz stranke SMC, ki da ne stopi pred medije, na daljavo pa intervjuja Tomaža Gantarja, poslanca stranke DeSUS. Toda oba, ministrica Milojka in Gantar, sta vsak po svoje že politična mrtveca. Ministrica Milojka gre po junijskih volitvah v pokoj, za fiasko javnega zdravstva zatorej ne bo prevzela nobene (politične) odgovornosti, Gantar pa naj bi se jeseni umaknil na občinsko funkcijo, če bo le šlo - na novembrskih lokalnih volitvah naj bi namreč kandidiral za župana Pirana. Spomnimo, Tomaž Gantar je nekdanji minister za zdravje, ki je med vlado Alenke Bratušek odstopil sam. Takrat je dejal, da odstopa zato, ker ne more nič proti lobijem.
Toda Mira Cerarja, predsednika vlade in SMC, ki se poteguje za nov mandat na čelu vlade, Petra Kerčmar ne omeni?! Kerčmarjeva govori samo o politiki na splošno?! "Politika vseh barv je odgovorna" ali nekaj podobnega, to je sicer njena znana fraza, ki jo očitno rada obrabljeno uporablja.
Pa ni tako, je daleč od tega! Petra Kerčmar in drugi večinski mediji bi danes lahko in morali zelo jasno povedati, da sta za nedelovanje javnega zdravstva in posledično kolaps ljubljanske otroške kardiologije neposredno ter eksplicitno kriva in odgovorna dva politika, to sta res pokvarjena ministrica Milojka Kolar Celarc in tudi res vedno bolj pokvarjeni predsednik vlade Miro Cerar. Ta dva sta v zadnjih štirih letih imela v rokah škarje in platno. Še več, Cerar je do zmage na volitvah leta 2014, torej na oblast, prišel tudi zato, ker je obljubljal zdravstveno reformo. A danes, po štirih letih udobnega vladanja, kljub pomoči medijev in dvotretjinski večini v državnem zboru, nič o tega.
Petra Kerčmar in drugi večinski mediji pa ne samo, da pri nedelovanju javnega zdravstva in kolapsu ljubljanske otroške kardiologije ne (po)kažejo s prstom na Cerarja in mu tako držijo štango, še huje, pri televizijskih soočenjih med dosedanjo volilno kampanjo za junijske parlamentarne volitve se je pokazalo, da večinski mediji predvsem skrbno pazijo, kot policijske specialne enote, da Miro Cerar lahko mirno, kar zadeva zdravstvo in vse drugo, govori ali tvita tudi najbolj nagravžne laži, drugim, ki sodelujejo v tej kampanji, pa večinski mediji onemogočajo, da bi Mira Cerarja z njegovimi nagravžnimi lažmi vsaj - javno soočili.
Zato je način, kako je Petra Kerčmar vodila prej omenjeno petkovo oddajo - 24 ur zvečer, dejansko enak načinu in formatu tistega ponedeljkovega soočenja predsednikov političnih strank na prvem programu TV Slovenija, ki sta ga moderirala Rosvita Pesek in Dejan Ladika. Ni razlik. Edini moto večinskih medijev: mi branimo Mira Cerarja in sedanjo vladno garnituro, da se jim na medijskih soočenjih direktno ne očita kaj hudega.

LAŽ JE, DA ZA ZDRAVJE NI DENARJA ...

Ena od laži, ki nam jo servirajo in jo varujejo mediji, je ta, da za zdravje (z)manjka denarja. To ni res, denarja za zdravje je v Sloveniji dovolj. Poglejmo številke.
Državni proračun, ki ga zadnja štiri leta upravljajo Cerar, Dejan Židan (Socialni demokrati) in Karl Erjavec (DeSUS), je težak okroglih 9 milijard evrov. Ena milijarda gre za plačilo obresti za kredite, ki jih je najela "politika", preostalih osem milijard pa si Cerar, Židan in Erjavec razdelijo.

... DOVOLJ GA JE, TODA ROPAJO GA!

Zavod za zdravstveno zavarovanje (ZZZS) razpolaga z 2,8 milijarde evrov denarja iz zdravstvenih prispevkov, ki jih direktno odtegnejo od naših plač. Nekaj sto milijonov evrov pride še iz integralnega državnega proračuna. Zato javno zdravstvo, čeprav vam tako govorijo politiki in mediji, ni zastonj. Ne, mi ga namreč direktno plačujemo iz lastnih žepov, ko zbolimo, pa nas politika pahne v čakalne vrste. Tisti, ki imajo več denarja, gredo potem k zasebnemu zdravniku, kar pa spet plačajo posebej.
Dodatnih 450 do 500 milijonov evrov se pokasira iz dopolnilnih in pravih dodatnih zavarovanj, podobne številke, 450 do 500 milijonov evrov, pa nam spet poberejo neposredno iz žepa, za tako imenovano samoplačništvo, od plačevanja aspirinov do zasebnih zdravniških pregledov. Avtor teh vrstic, denimo, je prejšnji torek za specialistični pregled plačal 90 evrov; zato, da sem se, kljub temu da redno plačujem prispevke za socialno in zdravstveno zavarovanje, izognil čakalni vrsti.
Denarja za zdravje je v tej državi torej dovolj. Res pa je, da na stotine milijonov evrov izginja, se pokrade in naropa med korupcijo, pa ne samo "sistemsko" in ne samo v zasebne žepe, jahte, vile, avtomobile in finančne sklade sredi davčnih oaz po celem svetu, ampak na primer s prodajo žilnih opornic po nekajkrat višji ceni, kot so tržne, dokazano financiramo tudi revijo Mladina, njihove lastnike in plače Mladininih novinarjev, torej direktno financiramo medije, ki potem na vse možne načine branijo tako skorumpirano javno zdravstvo, Mira Cerarja in seveda Milojko Kolar Celarc. Pa smo spet pri Petri Kerčmar ali Rosviti Pesek in Dejanu Ladiki. In zato so večinski mediji tudi debelo sokrivi za polom javnega zdravstva in posledično nedavni kolaps otroške kardiologije v Ljubljani.
Ni zastonj kosila, plačujemo pa davkoplačevalci.
Komentarji
Prijava
Za komentiranje morate biti prijavljeni
Opozorilo: uredništvo spletnega portala Pozareport.si bo po svoji presoji sporne komentarje izbrisalo in po potrebi posameznim avtorjem odvzelo možnost pisanja. Opozarjamo tudi, da je po Kazenskem zakoniku vsak posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja, nestrpnosti in grožnje zoper življenje ali telo druge osebe.

captcha

 • pravnik bavcon
 • 14.05.2018 18:11:31
Starši bolnih otrok, pa za Božjo voljo organizirajte se, pridemo še mi in pred vlado, pred tem prekletim nesposobnežem, cerarjem, ter mu polomit kosti id-iotu zabitem! On in ku-rbet-ina milojka morajo dobit porcijo granitnih kock!
 • hribuc
 • 14.05.2018 14:25:21
cmerar si pod krinko tekočih poslov za davkoplačevalski denar dela reklamo za referendum in volitve... kje si štefanec ???
 • torpedo
 • 14.05.2018 13:40:00
Konjenik cerar starejši je bil fenomen saj je konja jahal toliko časa,da je naredil tega lesenega osla.
 • cox
 • 14.05.2018 11:00:08
Eugenije, Miše in Petre so trupla, ki razpadajo pri živem telesu, zato morajo služiti tistim, ki bi jih morda še kdaj povohali...Zanikrna Milojka in avtistični jecljač. Slika pove vse. Nje se ne bi dotaknil niti s palico, on produkt negativne selekcije, spočet na enem nočnih zasedanj CKZKS-a. Umirajoči pacienti v čakalnih vrstah pa izkaz dela te, od mafi.je nastavljene vlade. Kot je omenil dr. Lahovnik, slovenska pokopališča in marine na jadranu so porok njihovih hudodelstev. Takšni tako prosperirajo. Kazniva dejanja, krimi.nal in zlo.čini. Že Zdenka si je tako razlagala pravno državo. Njej je bilo sojeno od zgoraj. Upajmo, da bo še komu od teh dana takšna sodba. Sodba v imenu človeštva. Razumel jo bo tudi doktor prava, ki krade na potnih stroških.
 • pravnik bavcon
 • 14.05.2018 10:35:50
Predragi zavedni Slovenci, pa kako vam še ni jasno, z osamosvojitveno vojno smo opravili samo polovica posla, sedaj se moramo še osvoboditi vse komunistične g-ola-zni, dodatno pa še jugo mafije, janković, ter še izdajalcev slovenskega naroda, to so priskledniki, ki za drobtinice izdajo vse oz naredijo umazana posle! Vso g-ola-zen od kućana, zemljarića, jankovića navzdol moramo uničiti, pa na kateri koli način! Gre za nas Slovence in naše bodoče rodove! Slovenija in slovenski narod se mora še osvoboditi!
 • krulčan
 • 14.05.2018 09:59:01
V Jugoslaviji je bilo lepše, pravijo nekateri. Saj bo tudi pri nas lepše, ko bo mafija uničila državo!
 • johc
 • 14.05.2018 09:40:55
vprašanje kaj sploh Rosvita lahko še reče in kaj mora reči...najbrž ji Evgenija grozi, da jo bo nadomestila...
 • johc
 • 14.05.2018 09:39:06
vse predvolilne oddaje so zaradi množice strank napisane tako, da se o pomembnih vprašanjih sploh ne da razpravljat, Rosvita in Slavko bi najbrž hotela, pa jima sistem ne dovoljuje...vsaj jaz ju smatram za boljša na nacionalki...
 • Viktorh
 • 14.05.2018 08:15:18
Kmalu bo bolje, le naženemo jih še...
 • goliotok
 • 14.05.2018 08:03:54
Imas prav! Pozar! Tako mocno kot razocarajo mainstream mediji, ne razocara nihce! Rosvita Pesek, primer, ki me bega, zalosti in navdaja s strahom. OK, na Hanzi Tv zaposlena, a vseeno bi morala imeti osebno integriteto, morala bi se imeti rada, morala bi imeti rada resnico, pravico in enake vatle za Pozarja, Janso, Zidana, ...Rosvita, Rosvita, Golobic ti ploska, narod trpi. Sram te bodi, politikantka, bi ti verjetno rekel Kovacic...pa se ves slovenski zivelj, ki bo volil pomlad!!!!!!
1 2
Kaj zanimivega zdaj berejo drugi
Miro Cerar in Milojka Kolar Celarc. Denarja za zdravje je dovolj, toda kradejo in ropajo ga.
Vstop v galerijo slik