Zadnji dnevi Cerarjeve vlade. Razkrivamo pogodbo: z denarjem Hita poskrbljeno tudi spremljevalca Lidie Glavina.

Bojan Požar, Ljubljana, 25.04.2018 06:00
To je res neverjetno, samo poglejte, kaj vse se dogaja z državnim premoženjem v zadnjih izdihljajih Cerarjeve vlade.
Vodstvo Hita, igralniškega giganta iz Nove Gorice, ki ga upravlja Slovenski državni holding, je očitno poskrbelo tudi za Liviana Stefanija, slovenski javnosti neznanega podjetnika iz Italije, natančneje iz Trsta. Državno podjetje Hit in Stefani sta namreč podpisala posebno pogodbo o posredovanju (trženju) individualnih gostov v Hitovih igralnicah (faksimile prvega in zadnjega dela pogodbe objavljamo na koncu članka), po kateri Stefaniju pripada 500 evrov mesečnega pavšala, plus denarna nagrada za vsakega posameznega gosta, ki ga pripelje v eno od Hitovih igralnic. Toda naši viri iz Hita pravijo, da "Stefanijevih gostov" ni od nikoder, pavšali pa se izplačujejo!
Sledi poslovno logično vprašanje, zakaj torej Hit plačuje "nekega" Liviana Stefanija s posebnimi mesečnimi pavšali, namesto da bi ga plačevali - če so ga že najeli za pridobivanje gostov - izključno po pripeljanem gostu?!
No, stvari postanejo bolj jasne in razumljive, ko izvemo, kdo je ta Liviano Stefani, slovenski javnosti popolnoma neznani podjetnik iz Italije. Gre namreč za spremljevalca oziroma zasebnega partnerja Lidie Glavina, predsednice uprave Slovenskega državnega holdinga.

STEFANI SE DELA NEUMNEGA, LIDIA GLAVINA ZVEZO PRIZNA

Stefani je sicer direktor in lastnik podjetja Made, ki ima sedež, pozor, v zidanici v Šmarjah nad Koprom, ki je, spet pozor, v lasti družine Lidie Glavina! In še enkrat pozor: podjetje Made je bilo ustanovljeno 1. februarja letos, dva tedna prej, preden se je prijavilo na razpis za triletno dobavo biorazgradljivih gospodinjskih vrečk, ki ga je 18. februarja razpisalo Komunalno podjetje Marjetica, takrat še pod vodstvom razvpitega Gašparja Gašparja Mišiča. Ta razpis so kasneje sumljivo podaljšali, in ravno med spornim podaljškom razpisa se je na razpis prijavilo novoustanovljeno podjetje Liviana Sefanija. Vmes je, spomnimo, koprski župan Boris Popovič zamenjal Mišiča, Stefani je sicer ponudil najboljšo ceno, na dodatnih pogajanjih pa je klavrno propadel. Potem so razpis razveljavili, zdaj pa bodo izvajalca iskali prek naročilnice ali zbiranja ponudb, kar je nova priložnost za Stefanija.
Ko se je vse to nekako razvedelo, je Stefani zanikal, da bi imel z Lidio Glavina kakršenkoli odnos, čeprav ima njegovo podjetje sedež v njeni zidanici, poleg tega sta se 1. februarja letos skupaj pojavila na sprejemu Britansko-slovenske gospodarske zbornice v Londonu. Nato se je novinarjem izgovoril na slab signal, odložil telefon in se ni več oglašal. Lidia Glavina pa je kasneje pisno pojasnila, da "gre za njenega partnerja, s katerim zdaj poslovno ne sodeluje".

POGODBO MED HITOM IN STEFANIJEM PODPISAL TEVŽ KORENT

Pogodba med Hitom in Stefanijem pa vsebuje še eno zanimivo podrobnost. Podpisnik pogodbe je namreč Tevž Korent, član uprave Hita od aprila 2017 (vir), ki je hkrati tudi osebni tekaški trener Damjana Beličapredsednika nadzornega sveta SDH ter osebnega prijatelja predsednika vlade in SMC Mira Cerarja (vir)!
In krog je tako spet sklenjen ...
Pogodba med Hitom in Stefanijem je bila podpisana julija 2017 ...
Pogodba med Hitom in Stefanijem je bila podpisana julija 2017 ...
... tudi izplačila so redna.
... tudi izplačila so redna.
Komentarji
Prijava
Za komentiranje morate biti prijavljeni
Opozorilo: uredništvo spletnega portala Pozareport.si bo po svoji presoji sporne komentarje izbrisalo in po potrebi posameznim avtorjem odvzelo možnost pisanja. Opozarjamo tudi, da je po Kazenskem zakoniku vsak posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja, nestrpnosti in grožnje zoper življenje ali telo druge osebe.

captcha

 • McClain
 • 25.04.2018 17:28:01
Halo Cerar, pa to so ja ober svinjarije. Kje je zdaj pravna država in etika?? ne morem verjeti. Prervarant prve vrste!!!
 • MUJO
 • 25.04.2018 16:54:03
Krucefix je to mogoče,saj g. Cerar je ja največji poštenjak v Sloveniji...
 • Aton
 • 25.04.2018 14:25:35
Kučan že hodi okoli in daje volilne napotke svojim trojkam...
Včeraj Žiri, danes...
 • Vstrajnik
 • 25.04.2018 10:55:20
Stara udbomafija s svojim podmladkom obvladuje celotno državo.
A je možno, da slovenski drugorazredni narod spi in dovoli delovanje udbomafije. ZBUDITE SE ! Na volitvah je potrebno pospraviti te rdeče smeti in zapreti vsa korita iz katerih se napaj udbomafija.
 • krulčan
 • 25.04.2018 10:09:39
Ne smem pozabit na tisto zafnano kuro Glavino. njej se natančno vidi, da je po javnih službah zato, da se to neumno bbbše "nosi" kot kakšna glavna baba na svetu. Natančno se ji vidi, da je vedno LUTKA, ki jo nastavljajo drugi in to preko postelje. Drugega pa ne zna nič. Sramota za tole vladno ekipo, da jo je nastavila. Po tej babi se natančno vidi, kakšna je ta vlada. Ne zato, da vlada, marveč zato, da razkošno in arogantno živi in deluje (na račun naroda).
Če bi kaj takega bilo na Kitajskem, bi že zdavnaj postrelili razne glavine, cerarje, pahorje in podobne nečloveške osebke.
 • KAPIBARA
 • 25.04.2018 09:58:28
@mario
Katera si je izposlovala kariero v službeni kletni garaži in to kar "na zadnem sedištu mog avta" (kot poje Bjelo dugme)
- Babara je pa kar za nafilat, kot ameri. purana na dan zahvalnosti..
 • krulčan
 • 25.04.2018 09:57:52
A še kdo verjame, da bo kdajkoli v Sloveniji zavladala koalicija pod katero bi država iz dneva v dan prosperirala?
Dokler takole pri belem dnevu kradejo, goljufajo, se arogantno obnašajo, je golo dejstvo, da bodo vsake volitve ponaredili. To si bodo upali celo izjavit za medije. Brezsramen kriminal je na višku. Mladi pa raje razmišljajte, kako si boste dom ustvarili na zahodu.
 • hribuc
 • 25.04.2018 08:11:43
@cox... v dobrem maš en'ga Guinnessa, najmanj en'ga !!
 • Mefisto
 • 25.04.2018 08:01:49
Tudi Bog je najprej samemu sebi brado ustvaril.
(ljudska)
Zakaj Švica noče postati druga Slovenija, to je zdaj vprašanje!?
 • Jorg
 • 25.04.2018 07:56:51
SD,DESUS in SMC na smetišče zgodovine, čas je za SPREMEMBE.
SD se hvali z novim kadrom maske so padle tudi, če ste podatknili nove obraze ve se kdo se zadaj skriva. Maske so padle in karneval je mimo. Novi slogan: Operimo se Metka v kekečevi deželi je spregeldala.
1 2
Kaj zanimivega zdaj berejo drugi
Tako sta Glavinova in Stefani prišla na sprejem Britansko-slovenske gospodarske zbornice v Londonu.
Vstop v galerijo slik