Stojan Petrič, ki velja za bahatega podeželana, ima glede Cimosa prav

Idrija, 28.02.2017 06:00
"... Če vstopi v Cimos ta, ki ima isti program, obstaja možnost, da ostane Cimos v Sloveniji s 600 ali 700 zaposlenimi. Če vstopi Italijan, bo šla proizvodnja v Romunijo. Tako je moje mnenje.
Katerokoli slovensko podjetje bo vstopilo, si bo umazalo roke. Treba bo odpuščati ljudi. Ko nekaj prevzameš, so vsi srečni, ko začneš delati spremembe, pa si največja baraba ... (vir: Gospodarski forum Primorsko-notranjske regije - Finance.si)"
(Tako Stojan Petrič, lastnik Kolektorja in časopisne hiše Delo, o realnosti Cimosa.
Stojan Petrič med ljubljansko poslovno-politično elito sicer velja za pretirano bahatega provincionalnega tajkuna iz Idrije, ki se je med drugim blamiral tudi s knjižno biografijo Damoklejev meč, toda glede Cimosa ima še kako prav.)
11
Zvezde & izjave
Pošlji prijatelju

Komentarji
Prijava
Za komentiranje morate biti prijavljeni
Opozorilo: uredništvo spletnega portala Pozareport.si bo po svoji presoji sporne komentarje izbrisalo in po potrebi posameznim avtorjem odvzelo možnost pisanja. Opozarjamo tudi, da je po Kazenskem zakoniku vsak posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja, nestrpnosti in grožnje zoper življenje ali telo druge osebe.

captcha

 • ENYA
 • 01.03.2017 07:29:04
VSEKAKOR JE NAJBOLJ VERJETEN TALE SCENARIJ. UDBA F21 GA NENEHNO UPORABLJA
cox 28.02.2017 06:48:10
Predvsem nikjer ni nobenih Italijanov v igri. Verjetno bi potencialnega kupca katero od režimskih trobil že opazilo pred upravo Cimosa, pa ga ni, ker ne obstaja. Mafija, kateri pripada tudi Petrič, preko sklada izvaja pranje umazanega denarja, ki je nezakonito romal v davčne oaze. V bistvu ta banda Cimos prodaja sama sebi. Vse pa koordinira mafijski boter, zato bi radi od države izmolzli čim več v smislu dokapitalizacije družbe...Cimos je propadajoče podjetje brez poslovnih partnerjev in naročil, ne vem, kdo bi kupoval crknjenega mačka v vreči... Bolj gre za vrednost nepremičnin, ker družba bo tako ali tako končala v stečaju. Do takrat bi se z raznimi mahinacijami in obvodi od države v smislu navideznega prestruktuiranja podjetja, pridobivalo nepovratna denarna sredstva kot v primeru Mure, Peka, Polzele...Nihče pa za to stanje ni odgovoren, še manj kriv. Mafijski raj.
 • PETRIć = FORUM 21 = KPJ
 • 28.02.2017 14:28:33
= je je! Razumemo? Je! Je član MURGL SRBO JU GO KOMU NI STIČNE PA RT IJE JU GO SLA VIJE.
Nepomembno je, za koga ali kaj tavariš P E T R I Ć velja za MURGL SRBO JU GO KOMU NI STIČNE in KO MI NT ERNI STIČNE
(Finance = Bonnier=kavjaržidovskaK0 MIN TER NA)
družbenopolitične delavce= WAT CH DO GE.
.
Kaj naj bi v kontekstu pomenilo, da je podeželan?
Da biva na podeželju?
Takorekoč vsi tajkućeti so si z naropanim denarjem zgradili vile "na podeželju" nje.
.
Če nekdo* meni ali komurkoli nekaj "prevzame" (preuzme nje),
ljudje seveda nismo srečni. Torej ne drži, da bi bili vsi srečni,
pač pa smo "VSI NESREČNI", natančneje jezni, besni ...
* — nekdo, ki "uzme"/"preuzme" je vedno in samo le KO MI NT ER NA oz. tu MURGL SRBO JU GO KOMU NI STIČNA PA RT IJA.
Ljudje kupujemo, menjamo, dobimo v dar, zgradimo ...
Sledimo?
Tavariš torej nima prav!
.
Cimos je še ena od priHVATIzatorskih zgodb OKUPIRANE in IZROPANE Slovenije,
ki ga bo MURGL SRBO JU GO KOMU NI STIČNA PA RT IJA za bagatelo prepisala na svoj račun
ali pa na račun svojijh KO MI N TER NI STIČNIH kamradov.
.
SĐ je torej po vseh pravnih in stvarnih normah (de iure in de facto) "pravna oseba" Kømunistična pærtija Jugø$lavije v Sloveniji.
.
Kømunistična þartija Jugo$lavije > ZKJ (Zveza kømuni$tov Jugo$lavije) > ZK$-$DP (Zveza kømunistov Slovenije-$DP) > $DP (Stranka demøkratične prenove) > $DP Slovenije ($o¢ialdemokratska prenova Slovenije) > Združ€na łista > ZŁ$Đ (Združena łista $o¢ialnih demøkratov > $Đ ($o¢ialni demøkrati).
.
LĐ$ je førmalnopravna naslednica $K0J-a ($avez kømunističke omladine Jugo$lavije):
$K0J > $K0J se razcepi na $ K 0 J in USA0J (Ujedinjeni $avez antifašiştičke omladine Jugoslavije) > USAOJ se preimenuje v NOJ (Narodna omladina Jugoslavije) in imamo $K0J in N0J > nato se S.K.O.J. in N.O.J spet združita, sedaj pod imenom N0J > nakar se NOJ preimenuje v SS0J ($avez $o¢ijali$tičke omladine Jugo$lavije) > tukajšnji oddelek se imenuje SS0S ($avez $o¢ijaliştičke omladine $rbije v Sloveniji = Z$MS = Zveza $o¢iali$tične mladine $rbije) - in ta podružnica na prvih vsaj za silo demokratičnih volitvah v Sloveniji (leta 1990) nastopi še s svojim polstoletnim imenom Z$M$, na naslednjih (1992), pa se je organizacija Z $ M $ preimenovala v L Đ $ (Łiberalno demøkratska stranka). Čez par let se preimenuje v ŁĐ$ - Łiberalna demøkracija Slovenije. Iz svojih drugorazrednih članov vseskozi ustanavljajo "nove øbraze" - nekaj zadnjih:
sms, unija, par različic zelenih, najprej okupirana in nato totalno prevzeta $n$ s padalcem, baletnikom, apotekarjem, ids, trs, pirati, solidarnost, zare$—nova politka, zare$—$øcialno łiberalni, P$—Pøzitivna$rbija, Z@AB, Zł - združeni ids, trs in radnička parŧija viølete tømić, Verjamem v Šølte$a, $MC - stranka m.¢erara mlajšega, $MC - stranka mødernega centra.
Vse to je ena in edina murgl$rbsko køminterni$tična K0MUNISTIČNA parŧija JUG0$LAVIJE.
.
.
»Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«
 • torpedo
 • 28.02.2017 10:17:45
@mrki.Imaš prav, sem se na žalost zmotil v številki.Enake zgodbe so bile tudi drugod,naprimer v Elanu.Tam so udbovski mrhovinarji igrali na finto svetovne znamke in vsako leto od države pokasirali okrog 30 milijonov evrov.Da so očistili bilance pa so med tem časom Elan fiktivno prodali hrovatom za gešenk in pri ponovnem nakupu mastno zaslužili.Vse te zgodbe po celem balkanu gredo po istem scenariju.Najprej firmo do konca zapufat oz. denar transformirati v off shore cone,pufe sanira država oz. mi davkoplačevalci in nato ti isti lopovi očiščeno firmo kupijo nazaj za bagatelo.Na youtube si poiščite intervju z raziskovalnim novinarjem Domagojem Margetičem,ki te stvari razlaga in dokazuje.Tam so omenjeni tudi naši igralci tako z leve kot desne.
 • kiki43
 • 28.02.2017 09:22:01
Poglej, poglej kdo oglaša se v deželi tej!? Tajkun in baraba I.klase.
Kdaj za vraga si bojo napolnili pogoltne riti? Pri taki vladi, s takimi
ministri jim je lov na kapital večno odprt, Dob pa zaprt. On in ostali člani
Kučanovega klana F21 to dobro vedo.
Zbudi se Slovenija!
 • Mefisto
 • 28.02.2017 08:45:13
Mar je sploh pomembno, kaj bo s Cimosom?
Važno je samo, da imamo najboljšo vlado v Evropi in v njeni oklici in da imamo gospodarskega ministra, v primerjavi s katerim bi bil pravi vajenec še Ludwig Erhard, nekdanji oče nemškega gospodarskega čudeža.
Še nekdo je zaslužen za našo sanjsko vlado - butasti in naivni volivci!
 • ZNAN RECEPT
 • 28.02.2017 08:02:12
SPRAVIŠ NA KOLENA DA GA POPAPA EN TAJKUN KOT JE TA!
 • drugo
 • 28.02.2017 07:52:50
Ko se je zgodila prva kraja družbenega premoženja po že znanaem receptu,so na vodilne položaje v njih nastavili "svoje" ljudi,ki so bili za grabež v lastni žep potopiti tudi lastne otroke. Sedaj so ubrali malo drugačno taktiko z istim koncem,našli so celo italijanskega klošarja kao navideznega kupca,njihov nastavljeni minister "gušterčič" pa je pripravljen še vedno lajati v luno,ampak zapitek bomo spet plačali poslušni davkoplačevalci,na Cimosove donosnejše dele podjetja se bodo usedli rdeči lakotniki,ostalo pa gladko prepustili propadu,delovno silo pa zmanjšali na minimum in še to pod pogoji,ki bodo sami odganjali domačo in kvalitetno delovno silo,katero bodo zamenjali s hlapci iz tujine....
 • mrki
 • 28.02.2017 07:45:31
@ torpedo 28.02.2017 07:18:46
makakih 100 miljonov ? ja to samo v zadnjem času! Cimos je bil zapufan že za 400 miljonov !? Jebeš ti tako firmo, ki jo moramo vsakih 5 let iz dreka vlečt davkoplačevalci iz svojih žepov! STEČAJ in PIKA !!
 • Hanza
 • 28.02.2017 07:39:33
Ja prosim vas lepo, kakšni italijanski kupci Cimosa so to. to je denar, ki so ga SLO tajkuni s pomočjo UDBE in Safti banke kanalizirali na varno v tujino. In zakaj bi ti plačali 100 milijonov, če lahko SLO raja plača teh 100 milijonov, ko gre CIMOS v stečaj, potem bodo pa vse skupaj dobili za nekaj milijonov, samo s prodajo nepremičnin pa bodo zaslužili vsaj 50 milijonov €. tak se dela v SLO, samo nihče tega javno ne pove, same maske in strici v ozadju. Še enkrat živela mafija in SLO BUTALCI.
 • torpedo
 • 28.02.2017 07:18:46
Država je v Cimos že do sedaj zmetala okrog 100 milijonov evrov.Ceneje bi bilo,da so delavci doma in dobivajo plačo,kot ,da oživljajo crknjenega konja.Sicer pa vse koder imajo prste vmes komunare propade.V tem primeru je skrb za delavce krinka za nadalnje kraje.
1 2
Kaj zanimivega zdaj berejo drugi