Katanec ni več selektor. In še zadnjič priložnost za poslušanje katanščine.

Ljubljana, 09.10.2017 06:00
"Ko je z vrha Nogometne zveze Slovenije odšel Aleksander Čeferin, sem prekršil svoja moralna in etična načela. Če bi bil odnos vas novinarjev do reprezentance takšen, kot mora biti, bi jaz odstopil tisti dan, ko je Čeferin postal predsednik Uefe. Ker odnos sedme sile ni pravi, sem se odločil, da ne bom odstopil, ker mediji pač nimate pravice, da kogar koli menjate. Sploh nisem jezen na vas ..."
(Tako Srečko Katanec na včerajšnji tiskovni konferenci po tekmi Slovenija - Škotska, na kateri so naši nogometaši igrali neodločeno, 2 proti 2, ter dokončno zapečatili vse možnosti, da se uvrstimo na svetovno prvenstvo prihodnje leto v Rusiji.
In dodal svoje "zaključne misli": Mediji nimate pravice reprezentanci postavljati ciljev. To lahko naredijo vodilni iz vrha NZS. Jaz sem cilje izpolnil, vam pa niso bili predstavljeni. Če bi mi pred kvalifikacijami postavili cilj, da se moramo uvrstiti v Rusijo, ne bi bil več selektor. Letvico je treba malo spustiti." Za novega selektorja pa Srečko Katanec predlaga Tomaža Kavčiča.
Eden od spletnih komentatorjev je ob teh izjavah zapisal, da smo še zadnjič imeli priložnost poslušati "katanščino".)
Komentarji
Prijava
Za komentiranje morate biti prijavljeni
Opozorilo: uredništvo spletnega portala Pozareport.si bo po svoji presoji sporne komentarje izbrisalo in po potrebi posameznim avtorjem odvzelo možnost pisanja. Opozarjamo tudi, da je po Kazenskem zakoniku vsak posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja, nestrpnosti in grožnje zoper življenje ali telo druge osebe.

captcha

 • cox
 • 09.10.2017 20:23:44
Sprejmem četrtino plače odhajajočega selektorja in s svojim premoženjem jamčim četrto mesto v prihodnjem kvalifikaijskem ciklusu. Nič manj, morda celo več kot odhajajoči, polpismeni izbranec srbskega cigana oz. balkanske mafije, ki deluje v slovenskem nogometu.
 • cox
 • 09.10.2017 19:53:54
Mile, če ima Kampl 3 mio ali 1 mrd eur plače letno, potem si to zasluži na trgu. Vedno preračunljivi Nemci, ne kupujejo, kar tako. Prašnikar je nekoč vodil bundesligaša. Pa danes ne more kot dvakratni selektor reprezentance v noben organ gnilega in bolnega NZS-ja, ker je odkrito kritiziral Katanca, posredno seveda mafi-jo, ki ga je nastavila. Ta Katanec ne more niti v četrtoligaški nemški klub, niti katerikoli hrvaški, bolgarski ali gibratalski. On lahko le lovi v kalnem, mafijskem raju, lahko je le izbran mimo vseh strokovnih in čisto civilzacijskih kriterijev. Komaj je odšel, že ponuja svojega pomočnika, ki mu bo verjetno poslej on pomočnik ali svetovalec. Po Katancu še vedno katanščina. Očitno bodo zafurali še nekaj kvalifikacijskih ciklusov in pognali desetine milijonov eur s svojim neznanjem.
 • sudac košarke ki ne stavka
 • 09.10.2017 16:28:15
boli njega za vse vas , nas i reperezentanco..
lepo brez dela v u faržet pobasal 1MEu in je do matilde preskrbljen kao vse njegove tekme so bile najboljše, samo ostalie reprezentance z igrači so bili še boljši od nas,,,
kar tudi ni slabo, lahko kupi bufet na šmarni gori...
 • goliotok
 • 09.10.2017 15:24:28
Vidi, vidi, samo Balkanac Mujo prica ko Jankovicu, blesavo i antislovenacko. Idi, Mujo, dole, tamo daaaleko od Slovenije i Kataneca.... Mi, Slovenci , smo bili s Katancem zadovoljni. Gde li je Srbija? Nabili su je Austrijanci, skijasi...
 • noe
 • 09.10.2017 14:49:53
Nogomet in Srečko sta kopija izkaza (spričevala) našega sistema. V Slovenijo uvažamo južno neizobraženo delovno silo, izvažamo pa slovenske študente in diplomirance.
Srečko se dokaj dobro znajde med svojimi balkanci, tako kot župan v Emoni.
V centru Ljubljane ni več govorjene slovenščine, ampak je srboslovenština. Vsi Zokijevi natakarji, taxisti, trgovke in pohujšane lekarnarke govorijo po domaće. In to je velik problem Slovenije, ki jo levičarska oblast zanemarja.
V zadnjih 5 letih gre vsako leto iz Slovenije 50.000 Slovenk in Slovencev. Vsako leto je v povprečju 2000 manj vpisanih študentov. Pred 10 leti se jih je vpisalo na faks 25.000, letos le še dobrih 15.000.
 • mile
 • 09.10.2017 12:24:26
cox, marsikaj imaš tule prav, da pa Katanec več zasluži kot Löw ali portugalski selektor pa najbrž ne drži. Njegova plača dobrih 200.000 EUR-ov na leto je točno 15 krat nižja od plače Kampla recimo. Ne odkupnine, on ima na leto 3.000.000 EUR-ov plače v Leipzigu.
Dejansko ni problem plača Katanca, ta je bila za selektorja prej nizka kot visoka, problem je v tem, da je NZS zaradi neuvrstitve tako na EP prej in sedaj na SP izgubila morda 20 milijonov EUR-ov in več, ki bi jih lahko v nasprotnem primeru uporabila za razvoj nogometa v Sloveniji.
 • torpedo
 • 09.10.2017 11:58:49
Nekateri v Sloveniji bi najraje videli da Srečka med tekom na Šmarno Goro poje medved.Sicer pa z reprezentanco v kateri igrajo igralci,ki večinoma v svojih klubih grejejo klop za rezerve niti David Cooperfield ne bi uspel.
 • cox
 • 09.10.2017 11:00:50
Slovenija po ničemer ne sodi na velika tekmovanja, ne po kvaliteti igralcev, ne ravni kakovosti domače lige, niti po infrastrukturi. Edino s čimer se lahko primerjamo in celo presegamo Evropo je plača selektorja, ki je višja od nemškega, ki je svetovni prvak in nekajkratnik portugalskega, ki se je povzpel na evropski tron. Katanec je pa le prvak Šmarne gore in neprekosljiv v svojem slaboumnem gobezdanju...Srbski cigan oz. mafija ga je ustoličila kot čudotvorca, ki bo iz ničesar spet naredil čudež in nas popeljal v višave. Srečko pa nogometnega znanja nikoli ni imel, sreča ga je pa že davno zapustila. Kot nogometaš je dejansko kot nor tekal gor in dol, sem in tja, dosegel tudi kakšen gol z glavo, v kateri pa, žal, nima ničesar... Banda bo spet pripeljala nekega srbskega trenerja, za velik denar, domačo stroko se potiska stran. Paralele z aktualno politiko se vlečejo kar same od sebe. Od tod Katancu tudi vsa ta predrznost in primitivizem na meji norosti. Hrbet tudi njemu ščitijo nedotakljivi privilegiranci režima. Zato se nikoli nisem mogel poistovetiti s takšno reprezentanco. Ko jo bo vodil slovenski trener, ki bo samostojen, komunikativen z destkrat manjšo plačo od odhajajočega burkeža, ne bom razočaran, četudi se ne bomo uvrščali na evropska in svetovna prvenstva. Pomembnejši od tega je stil in predvsem ponos. Tega pa jecljajoči cmerar, agresivni Srečko nacionale ali hudokurčni srbski cigan, nimajo. To so bleferji in prevaranti...V tolažbo, imamo pa vsa ta leta kot reprezentanca najbolj prepoznavne, čeprav najbolj smešne drese, ki bolj sodijo h kakšnemu indijanskemu plemenu kot resni državi. Vse sodi v kontekst katastrofalne podobe NZS-ja. A tudi Hrvati so zamočili, če komu to kaj pomeni. In to z briljantno reprezentanco. Tam mafi-ja deluje iz ozadja in je že v startu nastavila idiota, ki ni bil dober niti za Nk Maribor. Balkan je to. Najprej kupčije, potem vse ostalo.
 • MUJO
 • 09.10.2017 10:38:35
Hvala g. Bogu , da smo se rešili Katanca in njegove Šmarne gore !!!
 • noe
 • 09.10.2017 10:06:42
Ko sem pred mnogimi leti zašel v Akro šport na Viću in se s sobnim kolesom za pol ure pognal v neznano, je na sosednjem kolesu že vsaj 2 uri potiskal pedala Srečko, saj je pod kolesom bila konkretna luža. Seveda se ni ustavil še potem, ko sem že zapuščal fitness. Takrat in tudi kasneje mi je bilo jasno, da je Srečko garač. Čez par let sem ga spet srečal.
Ko je pritekel na Šmarno, je z nekaj minutno zamudo za njim prisopihala tudi dolgonoga nemška doga. To so bili časi, ko mu je takrat še Zahovič kupoval Šmarko. In Srečko je še danes s svojo postavo vzor športnikom, medtem ko Zlatko s svojim trebuhom iz klopi ni ravno nek presežek.
1 2
Kaj zanimivega zdaj berejo drugi
Srečko Katanec
Vstop v galerijo slik