Starši ne vedo, kam otroke v varstvo, ministrica MMB pa afne gunca v Koreji

Ljubljana, 12.02.2018 06:00
"V Sloveniji se ji pripravlja stavka šolnikov, starši ne vemo, kam bomo dali otroke v varstvo med stavko, ministrica Maja Makovec Brenčič pa "afne gunca" in uživa na državni račun v Koreji na OI. Bog ve, katerič že v celem mandatu do zdaj. Dajte se že nehat norca delat iz naroda! (vir: Twitter)"
(Tako Alenka Gotar, pevka, na twitterju, pred današnjim začetkom stavke javnega sektorja ter neverjetni nonšalantnosti šolske ministrice Maje Makovec Brenčič, ki je do nadaljnjega na zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu v Južni Koreji.)
Komentarji
Prijava
Za komentiranje morate biti prijavljeni
Opozorilo: uredništvo spletnega portala Pozareport.si bo po svoji presoji sporne komentarje izbrisalo in po potrebi posameznim avtorjem odvzelo možnost pisanja. Opozarjamo tudi, da je po Kazenskem zakoniku vsak posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja, nestrpnosti in grožnje zoper življenje ali telo druge osebe.

captcha

 • SMC SD DeSUS Levi LDS Zares Šarac Bratušak...= KPJ
 • 13.02.2018 12:03:29
 • MURGL KOMI JUGIć se spreobrne, ko se v jamo zvrne
 • 13.02.2018 12:03:03
Kao pozivi, da naj Z.L0 ČIN $KE MU. RG. LJ. UGO KO MI k re at ure prenehajo z Z.L0 ČI NI,
bi bili v stanju neokupacije milorečeno smešni,
v stanju 0KUPIRANE SL0VENIJE pa so več kot žalostni, saj kažejo v glavnem lahko le dvoje:
1. sprenevedanje o dejstvu, da se PA .RAZ IT sam od sebe ne bo odrekel PA. RAZITI .RA NJU,
2. nepoznavanje tega temelja preživetja, čeprav so se te KR E ATU RE celo spovedale in
neštetokrat dokazale, da so $M RT NI NE PRI JA TE LJ I ljudi.
 • P0LITIKA je delo ZA, skrb za P0LIS=P0LITEJO=DRŽAVO
 • 13.02.2018 12:01:50
SL0VENSKA P0LITIKA =SDS= JA N Š A JJ. in vsi ostali pošteni ljudje,
ki sledijo prastarim SL0VENSKIM navadam, običajem, smernicam, kulturi,
ljudje, ki torej negujejo "KUL TU RO ŽI V LJ EN JA",
ki ji v državi, ki nosi ime Slovenija,
pravimo SL0 VEN SKA P0LITIKA = politika JE SKRB ZA DRŽAVO, DELO ZA svojo DRŽAVO,
seveda skladno s SL0VENSKIMI vrednotami -
ki so:
-poštenost,
-pravičnost,
-resnicoljubnost,
-prijateljstvo do ljudi,
-domoljubnost,
-rodoljubnost,
svobodoljubnost in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH odlik, ki smo jih Slovenci
podarili svetu.
P0LITIKA je skrb/delo za polis/politejo/državo. Ne več, ne manj.
Država = POLIS = POLITEJA je družben dogovor ljudi o skupnem življenju.
.
Vprašanje je le, ZA KATERO, za KAKŠNO državo?
.
.
Za M UR. Gl. JU G0 K0 MU NI STIČ NI pašaluk = KULT URA _SM RT I
ali
za
pravno, pravično, demokratično, človekoljubno, svobodno ... Slovenijo = KULTURA ŽIVLJENJA?
.
.
.
»Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
osvobodila.«
.
»Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«
 • cox
 • 12.02.2018 19:17:26
Gamad stavka. V bistvu je vseeno ali stavka ali dela. Efekt je isti. Nikakršen. Mafij-ski boter je vlado poslal na zaslužen dopust v tople kraje. Oddelali so svoje. Zdaj je treba ustvariti navidezno nezadovoljstvo njegovih volilcev, da se pripravi teren za kamniškega klovna. Ta odfukanec bo zadeve porinil še globje, zdi se, da proti klavrnemu koncu države. Pa tistim v javnem sektorju in čefurjem še vedno ne bo nič jasno, ko jim enkrat plača ne bo sedla na račun. Takrat bo konec. Verjetno sledi ubijanje, natikanje na kole in podobno. Ti, ki vlečejo razne privilegije režima in tisti, ki imajo krvoločnost v sebi, so tega sposobni.
 • macek
 • 12.02.2018 17:11:05
Stavkali bojo prekleta gamad!!
Ta vukojebina je v taki pizdi, da dobenemu ni več nič jasno.
kdor tega ne dojema je verjetno na plačilnem seznamu javnega sektorja, da vam jem mater gamad!
Vsi bi štrajkali a ne, policajnaraj, šolniki, zdravstvo, vojska,...etc,etc.....
Ja pizdo materino, kdo bo sploh še delal v tej pofukani vukojebini, a gamad????
Tisti ki pa še delamo in se jebemo s tem pofukanim sistemo pa kaj???
A naj crknemo, al kaj???
Davki, davki, dajatve, grožnje, korupcija,GURS,FURS IN OSTALE PIČKE MATERINE....PROKLETA GAMAD, požrli nas bote, da vam jebem mater!!!!
 • Petič
 • 12.02.2018 16:24:09
http://sasa-novice.si/zakaj-14-2-2018-ne-bom-stavkala/
 • Četrtič
 • 12.02.2018 12:18:11
Zahteve sindikatov se ne nanašajo niti na eno vsebinsko spremembo v šolstvu. Vsi vemo, da so učni načrti prenatrpani, da je kurikulum zastavljen tako, da otroke in mladostnike zasipa z informacijami in ob tem, da šola zavira ustvarjalnost in ukaluplja mlade glave, deluje po enakih principih (seveda s sodobnimi učnimi pripomočki), kot je delovala šola od časa razsvetljenstva naprej. Potrebne bi bile korenite spremembe. Sindikat se ne more in ne sme vpletati v učne načrte, lahko pa učitelji prek njega pritisnemo na zavod za šolstvo in ministrstvo, da se lotita tega problema in ga rešita. Predstavljam si, da odgovorni najverjetneje nimajo vizije − otroke je treba v sodobni šoli naučiti, kako in od kod pridobiti kvalitetno in zanesljivo informacijo, jo ločiti od lažnih novic, kako informacije povezati med seboj v nekaj čisto novega, in slednjič, kaj storiti z inovacijo. Tu pa nastopi element vzgoje. Ena in ista informacija (inovacija, snov, ideja) je lahko za človeštvo velika pridobitev (na primer dinamit ali atomska energija), če pa se znajde v rokah človeka, ki mu je tuja morala, etika, empatija, pa je lahko usodna za ves svet.
 • Tretjič
 • 12.02.2018 12:17:50
Učitelje sindikalist skupaj z vladajočo levico izrablja za predvolilno kuhinjo. Ko bodo učitelji dobili višjo plačo (tudi če gre le za 20 evrov), bodo rade volje volili isto opcijo kot doslej v pričakovanju (nasedamo obljubam), da se bo rast plač odslej redno in strmo nadaljevala, ko nam gre tako dobro, kot kažejo (zlagani?) kazalniki.
 • Drugič
 • 12.02.2018 12:17:23
Dvig plač v šolstvu. Če bodo učitelju dvignili plačo za 20 ali 40 evrov, to seveda ni zanemarljivo. Skoraj pol tanka bencina. Vendar pa se s tem, roko na srce, kakovost učiteljevega življenja in status učitelja v družbi ne bosta izboljšala. Ko sem bila oktobra na Portugalskem s projektom Stem (Erasmus + mednarodni projekt), smo učitelji iz več držav primerjali plače in delovno obveznost. Ko sem jim povedala, kakšno je stanje v Sloveniji, so zvečer vztrajali, da mi bodo plačali večerjo! Kakovost učiteljevega življenja bi se povečala, če bi bila učiteljeva plača primerljiva z zahodnoevropskimi plačami, torej 4.500 do 5.500 evrov in bi moj mož, ki je delavec in dela v treh izmenah, dobil plačo 3.000 evrov, kot jo dobi delavec na podobnem delovnem mestu v Avstriji ali Franciji. Ja, potem bi se kvaliteta življenja učiteljev (in vseh drugih) v Sloveniji bistveno izboljšala. Tega pa ta vlada ni sposobna narediti. In dvig plač za 20 evrov je spet samo politični nateg.
 • Prvič
 • 12.02.2018 12:16:48
Stavka, če malo pomislimo, je izraz nezadovoljstva zaposlenih z delodajalcem. Delodajalec bodisi preslabo plača delavca ali pa delavcu ne omogoča primernih delovnih razmer. Delavec nato svoje nezadovoljstvo z delodajalcem izrazi s stavko.
V primeru stavke šolnikov je naš delodajalec država. V imenu države je to ministrstvo za šolstvo in za ministrstvo sama gospa ministrica. Do tod je vse v redu. Stavkamo, ker nam država ne uredi delovnih razmer in ker imamo prenizke plače.
Na plakatu, s katerim sindikalist vabi šolnike, naj se pridružimo stavki, na dnu opazimo pripis ministrice: JAZ SEM Z VAMI. Oprostite, kakšen nesmisel je pa to? Učitelji stavkamo, ker se ne strinjamo z njenim (ne)delom, ona pa je z nami in skupaj z nami proti temu, kar sama počenja, in proti svojemu ministrstvu. Koga vlečeta sindikalist in ministrica za nos? So učitelji res tako nespametni, da te prozorne finte ne vidijo?
1 2 3 4
Kaj zanimivega zdaj berejo drugi