Twitter
Prijava
staNews[0] = 'STAPrizivno sodišče v Haagu o soodgovornosti Nizozemske v Srebrenici

27. June 2017 - Nizozemsko prizivno sodišče bo objavilo sodbo v tožbi Mater Srebrenice proti Nizozemski. Prvostopenjsko sodišče je v civilnem procesu leta 2014 odločilo, da je Nizozemska odgovorna za uboj okoli 300 Bošnjakov, ki so bili ubiti v genocidu v Srebrenici julija 1995 med vojno v BiH.

'; staNews[1] = 'STAZa uvod v Pranger razprava Poezija & Strah ter Stritarjeva nagrada

27. June 2017 - S konceptualno razpravo Poezija & Strah ter razglasitvijo dobitnika Stritarjeve nagrade za mladega kritika se bo drevi v Trubarjevi hiši literature začel 14. festival Pranger. Na festivalu, ki bo do 2. julija potekal v Ljubljani, Rogaški Slatini in Šmarju pri Jelšah, bodo tradicionalno predstavili devet pesniških zbirk po izboru treh kritikov.

'; staNews[2] = 'STAScenska kantata Carmina Burana za uvod v 65. Ljubljana festival

27. June 2017 - Katalonska skupina La Fura dels Baus bo drevi s scensko kantato Carmina Burana Carla Orffa odprla 65. Ljubljana festival. Spektakelsko predstavo, ki jo bo na Kongresnem trgu uprizorila ob spremljavi slovenskih filharmonikov in slovenskih zborov, je režiral Carlus Padrissa. Festival bo do konca avgusta ponudil še številna slovita imena.

';