objavi na
pozareport.si

forum

2007 Pozareport

Nedelja, 26. avgust 2007 ob 20:12

Lažni odvetnik Newyorčanom ukradel milijone dolarjev!
Svetnik Peter Vallone predlagal zakon o voajerizmu, ki menda ustreza značaju velemesta
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Moškega, ki se je lažno predstavljal za odvetnika in svetovalca za vlaganja, je sodišče v New Yorku spoznalo za krivega kraje skoraj šestih milijonov dolarjev. Mohammed Rafikian iz Queensa, znan tudi kot Mo Kian, se je naivnežem začel predstavljati kot odvetnik in svetovalec za vlaganja, da bi rešil svoje finančne probleme, so povedali tožilci. Rafikiana so obsodili v sredo za težko krajo, goljufijo in lažno predstavljanje ter ga zadržali v priporu brez varščine. Izrek sodbe bo septembra in lažni odvetnik ter svetovalec za vlaganja bi lahko dobil do 130 let zapora.
Newyorški mestni svetnik Peter Vallone pa je predstavil predlog zakona, ki kaznuje voajerizem na zasebnih in javnim mestih v New Yorku, piše v sporočilu mestnega sveta. Vallone je predlagal zaporne kazni do 90 dni in globo v višini 500 dolarjev. Po sedanjem zakonu se voajerizem kaznuje, če se osebo gleda brez njene privolitve ali se jo snema s fotografskim aparatom oziroma kamero. Samo dejanje gledanja ni kaznivo. Tako zaposlenim ni prepovedano gledanje "skozi ključavnico v kopalnici ali v garderobi", navaja sporočilo za javnost.
Nov predlog zakona je podoben zakonom proti voajerizmu, ki so jih že sprejele ameriške zvezne države Washington, Arizona in Južna Karolina, vendar je malce prilagojen "značaju velemesta, kot je New York".
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Mohammed Rafikian Mo Kian Peter Vallone

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Lažni odvetnik Newyorčanom ukradel milijone dolarjev!