objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Torek, 1. avgust 2017 ob 05:37

Najbolj brano ta mesec: Za Mariborčane skoraj ni dvoma, bivša županova žena je naredila samomor.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Irena Polak, bivša žena župana Andreja Fištravca, je poskušala narediti samomor vsaj že enkrat prej.
Včeraj dopoldne, manj kot en dan po tragični smrti Irene Polak, ki je minulo nedeljo okoli 18. ure in 30 minut umrla v prometni nesreči na Malečniškem mostu, so mariborski policisti začeli pozivati morebitne priče, da se jim "zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče oglasijo na njihovo telefonsko številko - 113". Toda za večino Mariborčanov ni skoraj nobenega dvoma: bivša žena mariborskega župana Andreja Fištravca je storila samomor, časnik Večer in tudi drugi mediji pa o samomoru znane Mariborčanke spet - molčijo.
Po doslej znanih podatkih se je Irena Polak z rdečim renaultom clio silovito zaletela v kamniti podporni zid in umrla na kraju nesreče. Drugih udeležencev prometne nesreče ni bilo, policija pa o vzroku in drugih okoliščinah molči, uradno zato, ker preiskava še poteka.

POLICISTI SO JE ENKRAT ŽE REŠILI - PRED SAMOMOROM

Spomnimo. Irena Polak je vsaj enkrat že poskušala narediti samomor. Bilo je sredi lanskega avgusta, ko se je hotela zastrupiti v garaži z ogljikovim monoksidom, vendar je nekdo od sosedov poklical policijo, policisti pa so nato še pravočasno preprečili njeno smrt. To se je sicer zgodilo na Pobrežju, v hiši, kjer stanuje župan Fištravec, ki se je ravno takrat vračal z dopusta na Hvaru.
Irena Polak se je ukvarjala z vodenjem prireditev, imela je status samostojne podjetnice, občasno pa naj bi živela z ljubljanskim publicistom Anejem Samom oziroma Spasom Cankovićem, sicer očetom slovite hrvaške starlete Nives Celzijus. Slovenska javnost pa si bo Ireno Polak verjetno najbolj zapomnila po praznovanju pustnega torka leta 2015, ko je na mariborskem Lentu plesala z nekim prijateljem, oblečenim v nacistično uniformo. Takrat se je moral pred javnostjo zagovarjati tudi njen tedanji mož, župan Fištravec, ki po ločitvi od Irene Polak živi z Brazilko Elisangelo Sandes.

ZAMOLČALI TUDI POSKUS SAMOMORA VODILNE BANČNICE NKBM

To pa ni edini samomor znane osebe iz mariborske elite, ki so ga javnosti zamolčali novinarji Večera in drugih medijev. Junija 2011 se je ustrelil uradnik Aleš Škof, vodja službe za delovanje mestnega sveta občine Maribor, ki je veljal za tesnega sodelavca nekdanjega mariborskega župana Franca Kanglerja. Septembra lani je samomor storil tudi Primož Fank, 19-letni sin generalnega direktorja slovenske policije Marjana Fanka. Časnik Večer in drugi mediji so ne nazadnje zamolčali tudi (domnevni) poskus samomora Manje Skernišak, nekdanje dolgoletne članice uprave Nove Kreditne banke Maribor, zelo tesne sodelavke bivšega dolgoletnega predsednika uprave NKBM Matjaža Kovačiča. Skernišakova naj bi se poskušala ubiti decembra 2011, ko je na magistralni cesti med Mariborom in Selnico ob Dravi skočila pod drveči tovornjak, še prej pa svoj avto mirno parkirala na bližnji avtobusni postaji. Kljub silovitemu trčenju "tovornjaka in peške" ter hudim telesnim poškodbam je Skernišakova na srečo preživela.

LAŽNA PIETETA MEDIJEV

Molk slovenskih medijev ob samomorih znanih in javnih oseb sodi med bizarne, vendar skrbno zrežirane posebnosti slovenskega medijskega prostora. Mediji, uredniki in novinarji se praviloma izgovarjajo, da o tem ne poročajo zaradi pietete do umrlih, dejansko pa gre za doziranje podatkov in izkrivljanje resnice. Taisti mediji namreč brez zadržkov poročajo o samomorih tujih znanih oseb pa tudi tistih Slovencev, ki niso "znani, bogati ali vplivni". Če slovenski večinski mediji zavestno molčijo ob skrivnostnem umoru igralca Gašperja Tiča, po drugi strani podrobno poročajo o mučenju, detajlih poškodb in smrti nesrečne deklice Arine z Jesenic ...
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Andrej Fištravec Irena Polak Aleš Škof Franc Kangler Marjan Fank Primož Fank Manja Skernišak matjaž kovačič gašper tič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Najbolj brano ta mesec: Za Mariborčane skoraj ni dvoma, bivša županova žena je naredila samomor.