objavi na
pozareport.si

forum

2009 Pozareport

Petek, 2. januar 2009 ob 07:32

Top 10 Pozareport.si: Starši Maje Žilavec bojkotirali poroko Damjana Murka!
Objavljamo 10 najbolj branih člankov na našem portalu v letu 2008
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Razvpita medijska poroka leta, med samooklicanim štajerskim slavčkom Damjanom Murkom in njegovo prijateljico ter sodelavko Majo Žilavec, se je začela v soboto ob treh popoldne v mariborski stolni cerkvi in končala v nedeljo, okoli dveh zjutraj v Festivalni dvorani Lent. Damjan in Maja sta si želela pravo medijsko poroko in sta jo tudi dobila; novinarjev, fotografov in snemalcev se je pred stolnico in v njej dobesedno trlo (med njimi smo opazili tudi nekaj znanih, zanimivih in bolj eksotičnih štajerskih novinarskih primerkov, denimo Marka Pigaca, kultnega blogerja, fotografa in urednika brezplačnika Štajerc ter Večerovega blogerja Ziggyja alias Denisa Živčeca, ki na portalu Vecer.com in Vecer.si menda fura tako imenovani gejevski blog), kar je v dobro voljo spravilo tudi glavnega župnika stolnice Stanka Lipovška. Z dobršno mero dobre volje, igralskega talenta (menda je svoje čase hotel postati igralec) in samozavestnega pozerstva je Lipovšek opravil cerkveno poroko, ki se je za nameček zgodila celo pred uradnim matičarjem.
Žalostno: starši Maje Žilavec poroko bojkotirali
Staršev Maje Žilavec na poroko ni bilo, ker njeni starši odločno nasprotujejo hčerkini poroki z Damjanom Murkom. Prav tako na poroko ni bilo njenega 9-letnega sinčka; no, to je nekoliko daljša in bolj zapletena zgodba. Bivši mož Maje Žilavec, javnosti neznan mariborski policist, je pred nekaj dnevi na mariborskim sodišču izgubil tožbo za skrbništvo nad otrokom, ki ga je sodnica dodelila mami, Maji Žilavec. Očetu pa je pripadla pravica, da vsak drugi konec tedna dobi otroka, in ravno ta vikend je njun sin moral preživeti pri očetu; čeprav naj bi se cel teden jokal, ker ni smel na poroko svoje mame. Na strani Damjana Murka pa smo na poroki videli njegovo mamo Valerijo Repatec in njegovega očima. Kljub napovedim, da bo v stolnici Ave Marijo zapela domžalska pop operna diva Alenka Gotar, se to ni zgodilo. Po nekaterih informacijah naj bi diva zbolela in dan prej pristala na urgenci, po drugih informacijah pa naj bi nonšalantno odpotovala na Hvar; naši viri še trdijo, da naj bi Alenka Gotar za Ave Marijo od Murka zahtevala 700 evrov honorarja. Namesto Gotarjeve je Ave Marijo zapela legendarna pevka Elda Viler, ki je kasneje nastopila tudi na zabavi v Festivalni dvorani. Na ceremonijo v stolnici sta nekoliko zamudila televizijski in radijski voditelj Robert Roškar in radijska moderatorka Mojca Kos (mariborski Radio Net in Radio Rogla), menda zato, ker je morala Mojca čez celo mesto počasi štokljati v sandalih z enormno visokimi petami. Je pa Mojca Kos pozno zvečer, malo pred polnočjo, ujela poročni šopek, ki ga je odvrgla takrat že poročena Maja Murko. Poleg tega je Mojca Kos postala tudi nekakšno mini Bondovo dekle: v avstrijskem mestu Bregenz je statirala na snemanju najnovejšega film o Jamesu Bondu, z naslovom Quantum of Solace. Ceremonijo v stolnici sta spremljala tudi mariborski raper 6Pack Čukur in njegova intimna prijateljica Nika Marolt, ki službeno skrbi za zabavni program v najnovejšem Hitovem kazinoju v Šentilju, Čukurja pa spremlja tudi na koncertih, kot didžejka. Maroltova je v cerkvi malo gledala, še več pa esemesala.

Po končani cerkveni ceremoniji sta bila Damjan Murko in Maja Žilavec na voljo predstavnikom sedme sile. Na novinarska vprašanja je odgovarjal predvsem Murko, zdaj že cerkveno poročena Maja Murko pa je v glavnem molčala. Potem je povorka, ob lepem sončnem vremenu, šla v bližnji Rotovž, kjer ju je civilno poročil župan mariborske primestne občine Rače-Slivnica Franc Ledinek. Damjan Murko je sicer doma iz Zgornje Kungote.
Huda inflacija medijskih fac
Že v stolnici je postalo bolj ali manj jasno, da na poroki Damjana Murka ne bo ravno veliko slovenskih medijskih zvezdnikov. In res, na zabavi v Festivalni dvorani Lent se je dokončno izkazalo, da ni bilo skoraj nobenega. Murko je tako zaman upal na misico, pevko in televizijsko voditeljico Sanjo Grohar ter mariborskega pevca Sebastiana (ker sta potrdila prihod, sta ju čakala pogrinjka z njunimi imeni), nekatere mize pa so nasploh zevale popolnoma prazne. Tako nikomur ni bilo jasno, kaj se je zgodilo z 200 povabljenimi svati, o katerih je Damjan Murko pripovedoval medijem. Prav tako je nerazumljivo, zakaj so nekateri estradniki potrdili prihod, potem pa jih enostavno ni bilo. Nekaj medijske slave so hoteli požeti štirje nekdanji udeleženci televizijskega resničnostnega šova Big Brother 1 in 2, Suzana, Tjaša, Tamara in Aleš, ki pa niso čisto natančno vedeli, zakaj so sploh prišli. Suzana in Tjaša sta pripovedovali, kako se z Damjanom Murkom poznajo že lep čas, Murko pa je nekaterim novinarjem zaupal, da jih je danes prvič videl. Menda so bigbrotherke na poroko prišle na povabilo Aleša, ki naj bi bil celo eden od organizatorjev poroke; kljub temu pa je zabavo v Festivalni dvorani zapustil med prvimi, že pred sedmo uro zvečer?! So se pa bigbrotherke zapletle v prepirček z novinarko Večera Asjo Matjaž, ker so res neumno trdile, da njih mediji ne zanimajo. Suzana je za naš portal povedala, da bodo prespali v hotelčku Milenium pod Pohorjem, v nedeljo pa so namenjeni na šoping v Europark. Festivalno dvorano sta na hitro in skrivaj zapustila tudi raper Čukur in Nika Marolt; poslovila se nista od nobenega, ven sta pa dobesedno tekla. Na poroki se je pojavil tudi razvpiti celjski koreograf Igor Jelen -  Iggy, ki se je v Mariboru ustavil na poti iz Dunaja v Celje, ker mu je novinar Jure Zorčič po mobilnem telefonu sporočil, da se tukaj poroči Damjan Murko, zabava pa je v Festivalni dvorani. In to je bilo, kar se tiče znanih medijskih fac, tudi čisto vse.Je poroka res velik biznis?!
Zabavo je na odru povezoval Robert Roškar, medtem ko sta Damjan Murko in Maja Žilavec ves čas sedela sama s pričama in se za goste nista zmenila. Še huje, delovala sta nekam prestrašeno, kar so nekateri povezovali z velikimi finančnimi stroški poroke. Mimogrede, priča Maje Žilavec bi morala biti nekdanja sanjska ženska Miša Margan, ki pa je to svečano dolžnost pred enim tednom odpovedala, menda zaradi nekih ženskih težav. Na poroko je potem prišla kot novinarka tabloidne revije Nova. Po nekaterih informacijah naj bi Murko računal, da bo stroške poroke pokril z darili v evrih (na primer: če bi prišlo vseh 200 povabljenih gostov in bi mladoporočencema vsak podaril najmanj 100 evrov, bi bodoča zakonca Murko pokasirala 20.000 evrov keša) in prodajo ekskluzivnih televizijskih pravic Marku Žitniku oziroma TV Papriki. Odgovorni urednik Paprike Žitnik naj bi mu zanje menda zagotovil 10.000 evrov; več o tem pa jutri, ko nam je svojo plat zgodbe obljubil Mark Žitnik.
Stroški poroke seveda niso bili majhni. Naši viri trdijo, da je 30-minutni nastop Nuše Derenda po polnoči stal 1200 evrov, skupina Ptujskih 5 naj bi dobila 2200 evrov, Robert Roškar pa nam višine svojega honorarja ni hotel zaupati, je pa povedal, da je denar pokasiral že vnaprej. Tudi Nuši Derenda je Murko plačal po predračunu. Drugi dve veliki finančni postavki sta bili najem Festivalne dvorane z osebjem vred in katering Perutnine Ptuj, ostale poročne stvari, denimo šopek in konfetke, pa so prispevali sponzorji. Ko smo opazovali, kako so svatje mladoporočencema v Festivalni dvorani prinašali darila, smo videli, da je bilo med darili res daleč največ belih kuvert z denarjem. Bile pa so tudi izjeme, raper Čukur in Nika Marolt sta jima prinesla tulipane, direktno z amsterdamske tržnice.
Zabava je bila – to je že treba zapisati – izjemno dolgočasna, pravzaprav se ni dogajalo nič. Nekaj parčkov je plesalo, drugi pa so ob litrskih steklenicah Mariborčana in refoška obsedeli pri napol praznih mizah in čudno gledali naokoli. Damjan in Maja se z gosti sploh nista ukvarjala, kaj šele, da bi hodila od mize do mize in jih skušala zabavati. Opogumila sta se šele ob polnoči, ko sta prvič zaplesala. Po nastopu Nuše Derenda, ki je v Festivalno dvorano vnesla nekaj malega žura (njen nastop je dočakalo le še okoli trideset ljudi), je Murko zapel venček svojih pesmi, potem pa se je zabava počasi končala. No, za nekatere se je šele začelo; Robert Roškar in Mojca Kos, denimo, sta končala ob sedmih zjutraj v klubu Samsara, nedeljo pa sta prespala kot ubita.


Damjan in Maja na skupni poti
Povejmo še, da je Maja Žilavec, odslej Maja Murko, zaposlena kot prodajalka v avstrijski trgovini C&A v samem centru Maribora, prej pa je bila blagajničarka v Lidlu. Damjan Murko pa je delal kot natakar v Zlatem levu, nato v Srečnem slončku in nazadnje v lokalu Meso Nikl, tik ob znani mesariji Nikl (mimogrede, mesarija Nikl je imela v Festivalni dvorani svojo mizo, toda žal je miza ostala tako rekoč prazna …). Zdaj je prijavljen na Zavodu za zaposlovanje, kjer so mu našli delo v znamenitem lokalu Astoria na legendarnem mariborskem ezleku, vendar je delo odklonil, tako vsaj trdijo naši viri. Damjan in Maja živita skupaj v najetem trosobnem stanovanju na ulici kneza Koclja, najemnino (400 evrov mesečno) pa sta plačala za leto dni naprej …
#1a#
#2a#
#3a#
Po objavi članka nam je Denis Živčec, novinar spletnega portala vecer.com in vecer.si, poslal naslednji popravek:
Spoštovani gospod Požar!  V vašem aktualnem članeku o poroki Damijana Murka se vam je zgodila manjša napaka oziroma pomota. Napisali ste namreč, da sem pisec "gejevskega bloga" na portalu Vecer.com oz. Vecer.si, kar ne bo povsem držalo. Bloga na Večeru namreč ne pišem, ga pa pišem na portalu nacionalne televizije, a žal precej neažurno. "Ziggy" je sicer res vzdevek s katerim me nekdanji sošoli in prijatelji, celo sodelavci, naslavljajo že kakšnh deset let, od srednje šole naprej. Večina med njimi ga uporablja še danes. Z omenjenim blogerjem nimam nikakršne povezave, razen, da ga tudi sam občasno prebiram. Se je pa že nekajkrat zgodilo, da so me zaradi vzdevka s tem avtorjem povezali ali celo zamenjali zanj.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Damjanom Murkom Majo Žilavec Marka Pigaca Ziggyja Denisa Živčeca Stanka Lipovška alenka gotar elda viler Robert Roškar Mojca Kos 6Pack Čukur Nika Marolt Franc Ledinek Huda inflacija medijskih fac Sanjo Grohar Sebastiana Suzana Tjaša Tamara Aleš Asjo Matjaž Igor Jelen -  Iggy Jure Zorčič Je poroka res velik biznis?! Marku Žitniku Nuše Derenda Damjan in Maja na skupni poti

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

2019-10-16 23:46:34


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...
robi

2019-10-13 13:53:38


ojaja

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Top 10 Pozareport.si: Starši Maje Žilavec bojkotirali poroko Damjana Murka!