objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Petek, 9. september 2016 ob 06:48

Helena Blagne. Finančno blokirana, pred upniki se brani po vzoru tajkunov: zemljiški dolg?!
Gola resnica o Heleni Blagne: eno njeno podjetje je v stečaju, druga dva blokirana, na njeni garaži v Notranjih Goricah, vredni 38 tisoč evrov, pa je vpisan zemljiški dolg za kar 749 tisoč evrov.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Helena Blagne
Medtem ko se nekdanja prva dama slovenske zabavne glasbe Helena Blagne po tabloidnih revijah nenehno predstavlja kot strašno uspešna ali lepa seksi pomlajena povratnica - po ločitvi od nekdanjega moža Mitje Zamana - na glasbene odre, temu v resnici še zdaleč ni tako. Ravno nasprotno, tudi javno dostopni podatki kažejo povsem drugačno sliko. Helena Blagne je očitno precej zadolžena, njeno še edino delujoče podjetje, Helena Art, d. o. o., ima že dlje časa blokiran transakcijski račun, prihodki iz njenega najnovejšega statusa samostojne podjetnice - Glasbeno in umetniško ustvarjanje Helena Blagne, s. p., pa niso javno dostopni, ker je "davčna normiranka".

ZEMLJIŠKI DOLG ZA 749 TISOČAKOV NA GARAŽI ZA 38 TISOČ EVROV

Iz zemljiške knjige je tudi razvidno, da ima Helena Blagne na svoji hišni parceli v Brezovici (Notranje Gorice), kjer stanuje, vknjižen tako imenovani zemljiški dolg. Toda pozor, zemljiški dolg (gre za pravni institut, ki ga zaradi upnikov prakticirajo številni tajkuni, prvi pa naj bi ga v slovensko prakso "uvedel" nekdanji razvpiti direktor SCT Ivan Zidar, sicer znan tudi kot, no, zagotovo zdaj že bivši osebni prijatelj Helene Blagne) v višini 749 tisoč evrov, do preklica, ni vpisan na njeno stanovanjsko hišo, ki je po Gursu vredna solidnih 223 tisoč evrov, ampak na pripadajočo garažo, po Gursu vredno samo 38 tisoč evrov?! Zadeva je očitno opravljena, kot pravijo poznavalci zemljiškega dolga, popolnoma "na ziher".
				Zemljiški dolg pri Heleni Blagne ni vknjižen na stanovanjsko hišo (za povečavo kliknite na sliko) ...			Zemljiški dolg pri Heleni Blagne ni vknjižen na stanovanjsko hišo (za povečavo kliknite na sliko) ...
				... (parcela, obkrožena z rdečo), ampak na pripadajočo garažo (zelene površine). Vir Google Map.			... (parcela, obkrožena z rdečo), ampak na pripadajočo garažo (zelene površine). Vir Google Map.

DOLG JE BIL VPISAN OB LOČITVI ZAKONCEV ZAMAN

Pri tem zemljiškem dolgu je zanimivo tudi to, da bil vpisan 16. julija 2013, torej točno v tistem času, ko sta se ločevala zakonca Helena Blagne in Mitja Zaman.
Helena Blagne je bila sicer lastnica, solastnica ali zakonita zastopnica najmanj treh podjetij ter številnih drugih poslovnih statusov, kar nam plastično pokaže prava pajkova mreža njenih podjetij iz baze poslovnih podatkov Gvin. To objavljamo tukaj.
				Pevka Helena Blagne ima v svoji poslovni zgodovini pravo pajkovo mrežo podjetij ali drugih poslovnih statusov. Ene firme so v stečaju, druge pa životarijo z blokiranimi računi (vir: Matix, Gvin).			Pevka Helena Blagne ima v svoji poslovni zgodovini pravo pajkovo mrežo podjetij ali drugih poslovnih statusov. Ene firme so v stečaju, druge pa životarijo z blokiranimi računi (vir: Matix, Gvin).

VSE FIRME V STEČAJU ALI BLOKIRANE

Toda podatki o poslovanju njenih podjetij so naravnost uničujoči. Ralen, d. o. o., je v stečaju, Univerzal.com, d. o. o., kjer je kot ustanoviteljica sicer izstopila, ima blokirane račune že 705 dni, praktično od ustanovitve dalje, račun podjetja Helena Art pa je po celi seriji občasnih blokad blokiran že od 13. maja 2016. Pri podjetjih Helene Blagne se vedno pojavlja tudi njen osebni tajnik Aleš Marinček (pri podjetju Helena Art, d. o. o., na primer nastopa kot prokurist), ki so ga mediji opisovali tudi kot intimnega partnerja nekdanjega predsednika Slovenske ljudske stranke, zdaj pa diplomata Francija Buta in znanega igralca Iva Godniča. Prihodki podjetja Helena Art so lani znašali nekaj več kot 88 tisoč evrov, pri čemer je podjetje zabeležilo 14 tisoč evrov izgube.
				Helena Art, d. o. o., zadnje ustanovljeno podjetje Helene Blagne, kjer je prokurist Aleš Marinček, ima transakcijski račun pri SKB banki neprekinjeno blokiran od 13. maja letos (vir: Bizi).			Helena Art, d. o. o., zadnje ustanovljeno podjetje Helene Blagne, kjer je prokurist Aleš Marinček, ima transakcijski račun pri SKB banki neprekinjeno blokiran od 13. maja letos (vir: Bizi).
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

2019-10-16 23:46:34


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...
robi

2019-10-13 13:53:38


ojaja

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Helena Blagne. Finančno blokirana, pred upniki se brani po vzoru tajkunov: zemljiški dolg?!