objavi na
pozareport.si

forum

2007 Pozareport

Torek, 26. junij 2007 ob 12:43

Če smo res mirni, nas nobena stvar ne spravi s tira
Prihajajo Pogovori, nova knjiga predsednika države Janeza Drnovška
2007 Pozareport

Odpri galerijo

"Če smo res mirni, nas nobena stvar ne spravi iz tira." To je le ena od misli predsednika države Janeza Drnovška iz njegove najnovejše knjige. Z naslovom Pogovori bo pri založbi Mladinska knjiga izšla 3. julija, ko bo avtor ob 17. uri knjigo tudi podpisoval v knjigarni Konzorcij.
Knjiga na 150 straneh je strukturirana kot 12 pogovorov: Pogovor o življenju, Pogovor o smrti, Pogovor o slabem, Pogovor o zavedanju, Pogovor o dobroti in drugi. Pogovori sledijo knjižnima uspešnicama Misli o življenju in zavedanju, ki so jo v Sloveniji doslej prodali v več kot 15.500 izvodih, in Bistvo sveta - v Sloveniji prodanih več kot 5500 izvodov, so sporočili z založbe.
O knjigi je sam avtor med drugim zapisal: "Nazivi niso važni niti pri vernikih niti pri ateistih. Šteje le dejanska duhovnost, ki pa se začne s preseganjem sebičnosti. Takrat začnejo ljudje delati dobro. Čutijo povezanost in so sočutni. Ni jim najpomembnejše izpolnjevanje materialnih želja in potreb. Včasih so pripravljeni celo vse izgubiti, tudi lastno življenje, da bi pomagali drugim. Lahko rečemo, da so presegli spone materialnega življenja."
"Dokler se zavedamo minljivosti stvari in jih ne poskušamo pridobiti ali obdržati zase, je naše doživljanje minljivih trenutkov polno in sproščeno," je še ena predsednikova misel.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janeza Drnovška

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

jre

2007-05-22 13:43:36


pol pa očitno gledava različna članka.
jaz gledam tega:
http://www.pozareport.si/?Id=kultura&View=novica&novicaID=1730

ki je napisan v pretekliku (primer: v petek se je zgodil.. itn)
Meta

2007-05-20 20:03:06


Kaj pa ti blebetaš?

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Če smo res mirni, nas nobena stvar ne spravi s tira