objavi na
pozareport.si

forum

2007 Pozareport

Ponedeljek, 23. julij 2007 ob 03:44

Denis Miklavčič ostaja na čelu filmskega sklada
Nadzorni svet je tako odločil, potem ko se je seznanil s sodbo upravnega sodišča
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Nadzorni svet Filmskega sklada RS (FS) se je na izredni seji v četrtek seznanil s sodbo upravnega sodišča v zvezi s pritožbo Irene Ostrouške in sklenil, da dokler sklad in Irena Ostrouška ne bosta opravila dejanj v skladu z navodili sodišča, v javnem interesu funkcijo uprave opravlja Denis Miklavčič kot predsednik nadzornega sveta. Nadzorni svet je za namestnika predsednika nadzornega sveta FS izbral Igorja Prodnika, je STA danes izvedela na skladu.
Nadzorni svet je ugotovil, da je bila direktorica Irena Ostrouška soglasno razrešena na redni seji 17. oktobra 2006, da ji je bila na tej seji dana možnost zagovora, da je sejo predčasno zapustila in se do 9. julija 2007 ni vrnila v prostore Filmskega sklada RS ter tako ni izkoristila možnosti zagovora v skladu z navodili sodišča v sodbi. Kot še piše v sklepih s seje, je nadzorni svet pozval Ostrouško, da v skladu z zakonom o splošnem upravnem postopku poda svoj zagovor in se pisno izjasni v roku petih dni od prejetega poziva o nepravilnostih oziroma kršitvah, ki jih je ugotovil nadzorni svet.
Po mnenju nadzornega sveta FS so te nepravilnosti oziroma kršitve naslednje: Letno poročilo FS za leto 2005 še ni sprejeto; v poslovanju FS v letu 2005 in v prvi polovici leta 2006 so se pojavljale številne nepravilnosti v poslovanju sklada (nepravilnosti so bile ugotovljene v poročilu Računskega sodišča za leto 2004 in prejšnja obdobja, nadaljevale pa so se tudi v letu 2005 in v prvi polovici leta 2006, dokler ni bila uprava FS prisiljena pripraviti odzivno poročilo za Računsko sodišče); kršitev določil predpisov o javnem naročanju in navodila za oddajo javnih naročil male vrednosti v zvezi z organizacijo 9. festivala slovenskega filma; podpiranje in predlaganje izvedbe projekta, ki je z vidika uresničevanja javnega interesa, za katerega je FS ustanovljen, in zaradi katerega deluje, nesprejemljiv, saj med drugim promovira pornografske vsebine, celo med mladoletniki (projekta Srednja šola).
V peti točki se Ireni Ostrouška očita, da uprava kljub pozivom ni predložila nadzornemu svetu vse potrebne oziroma vsebinsko popolne dokumentacije v zvezi s projekti, ki jih sofinancira FS, pa je zanje potrebno soglasje nadzornega sveta, ali pa je dokumentacijo predložila prepozno, tako da je nadzorni svet ni mogel pravočasno preučiti. Uprava nadzornega sveta kljub pozivom ni pravočasno obveščala ali ga sploh ni obveščala oziroma mu poročala o posameznih pomembnih pravnih poslih ter izvajanju poslovne politike FS, se glasi očitek nadzornega sveta.
Šesti očitek je v tem, da je bil na delovno mesto koordinatorja filmske proizvodnje zaposlen delavec brez delovnih izkušenj, zahtevanih po aktu o sistemizaciji delovnih mest, sedmi pa v tem, da uprava ni realizirala sklepa nadzornega sveta, s katerim ji je bila naložena izredna revizija projekta Gozd. Del sredstev, namenjenih za realizacijo projekta Gozd, je bil nenamensko porabljen, kar je ugotovljeno v revizijskem poročilu družbe KPMG, je zapisano v sklepu s seje nadzornega sveta FS, ki je bila 19. julija.
Nadzorni svet je upravi FS naložil, da realizira priporočila in dogovore, ki so bili sprejeti na sestanku pri ministru za kulturo Vasku Simonitiju 4. julija letos. Seznanil se je s poročilom direktorice Festivala slovenskega filma, da je datum festivala s septembra prestavljen na oktober letos. Nadzorni svet se je strinjal, da bosta imela v.d. direktorja sklada Denis Miklavčič in prejšnji v.d. direktorja FS Stane Malčič enako plačo kot jo je imela direktorica Irena Ostrouška. Nadzorni svet je še ugotovil, da nima pristojnosti, da prerazporeja presežke prihodkov nad odhodki, saj jih v javnih skladih v skladu z zakonom ni.
Miklavčič je na vprašanje STA, kako komentira sprejetje programa FS za leto 2007 v četrtek na vladi, odgovoril, da so na skladu danes izvedeli, da je bil na vladi sprejet finančni načrt FS za letošnje leto in da bodo ravnali po predvidenih postopkih. Javni poziv za leto 2007 in 2008 za filmske projekte pa bosta objavljena v najkrajšem možnem času, saj je besedilo trenutno še v obdelavi pravne službe.
 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Irene Ostrouške Denis Miklavčič Igorja Prodnika Vasku Simonitiju Stane Malčič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

jre

2007-05-22 13:43:36


pol pa očitno gledava različna članka.
jaz gledam tega:
http://www.pozareport.si/?Id=kultura&View=novica&novicaID=1730

ki je napisan v pretekliku (primer: v petek se je zgodil.. itn)
Meta

2007-05-20 20:03:06


Kaj pa ti blebetaš?

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Denis Miklavčič ostaja na čelu filmskega sklada