objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Torek, 16. julij 2019 ob 06:38

Kdo je ukazal ta pošastni medijski molk okoli pretepene in skoraj umorjene mariborske sodnice? In zakaj?
Danes, točno en mesec po napadu, in vse tiho je bilo ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Noben medij, niti lokalni mariborski časopis Večer, ni pred sodničnino hišo v Pekrah postavil fotografa, ki bi ujel njenega skrivnostnega zasebnega partnerja? Zdaj pa je ta nenavadna medijska blokada dobila pošastne dimenzije. Kot da se napad na sodnico Danielo Ružič sploh ni nikoli zgodil, zato se upravičeno postavlja vprašanje, kdo, kje in zakaj je zabičal ta neverjetni medijski molk?!

Na današnji dan, točno pred enim mesecem - 16. junija, v zgodnjih jutranjih urah, so "neznanci" v Pekrah pred domačo hišo napadli mariborsko okrajno sodnico Danielo Ružič in jo brutalno pretepli. Skoraj umorili. Ko je sodnica pristala v mariborskem UKC, vsa pretepena, potolčena in polomljena, je bila na nogah vsa država. Politiki so na njen račun nepietetno kovali politične dobičke, češ, napad na pravno državo, provladni mediji so namigovali na krivdo opozicije in posledice sovražnega govora, policija pa je šele po tednu dni izvedla hišno preiskavo pri sodnici doma ter za poskus umora "presenetljivo" ovadila njenega skrivnostnega zasebnega partnerja Andreja H(orvata), domnevno povezanega z mariborskim pravosodjem in osrednjo slovensko obveščevalno-varnostno službo Sova. Vse ostalo je zgodovina, zadnji članek o tej aferi ("Uganke, skrivalnice, zlorabe in preobrati okoli skoraj umorjene sodnice!") smo pravzaprav objavili na tem portalu, 3. julija, in potem je bilo vse tiho. Mediji ali novinarji ne samo da nič ne preiskujejo, o tem enostavno sploh ne poročajo več!

Kot začarano. Kot da bi nekdo nekje (za)ukazal popolni medijski mrk?!

Pazite: noben medij, niti lokalni mariborski časopis Večer, ni pred sodničino hišo v Pekrah postavil fotografov oziroma vsaj enega in vsaj za nekaj ur, če že ne več fotografov za nekaj dni, ki bi ujeli njenega skrivnostnega zasebnega partnerja? Zdaj pa je ta nenavadna medijska blokada dobila pošastne dimenzije. Kot da se napad na sodnico sploh ni nikoli zgodil, zato se upravičeno postavlja vprašanje, kdo, kje in zakaj je zabičal ta neverjetni medijski molk?!

Pa tudi sicer (ni) pri aferi pretepene sodnice nobenega drugega epiloga. Se spomnite, kako hitro so začeli soditi Stefanu Cakiću, mlademu morilcu igralca in režiserja Gašperja Tiča, člana ljubljanske kulturniške in medijske elite, in kako je - po drugi strani - za vedno ostala zavita v tančico skrivnosti zloglasna afera Baričevič.

A VENDAR NOVE IN NOVE PRODROBNOSTI

Čeprav podrobnosti iz ozadja pretepa še vedno prihajajo, še vedno curljajo, tudi iz policijskih virov, in štajerska prestolnica še vedno govori o tem:

- Tako naj bi Andrej H(orvat), skrivnostni zasebni partner pretepene sodnice, okoli šeste ure zjutraj z "detergenti" čistil kraj pretepa pred hišo. Ko naj bi ga ena od začudenih sosed vprašala, zakaj čisti kraj zločina, naj bi ji odgovoril, da mu je tako naročila policija, saj bodo začeli prihajati radovedni novinarji ...?!

- Prav mariborski fotograf Marjan Laznik, ki naj bi ga po napadu policisti prvi obiskali (o čemer smo na tem portalu ekskluzivno že poročali in si lahko preberete na tej povezavi), naj bi svojim prijateljem povedal, da se Daniela Ružič razhaja z Andrejem H(orvatom), kar je pa sodnica kasneje zanikala.

- Tiste usodne noči naj bi se sodnica vračala domov prav od - Marjana Laznika.

Sicer pa se po Mariboru tudi govori, da je Daniela Ružič kot sodnica izgubila svojo kredibilnost, po tistem njenem nenavadnem pismu, poslanem iz bolnišnice prek hčerke, če se boji "tipa", ki bi ga lahko za zmeraj poslala v zapor ...?!

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Daniela Ružič Andrej Horvat policija Marjan Laznik Okrajno sodišče v Mariboru časopis Večer gašper tič Stefan Cakić Afera Baričevič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kdo je ukazal ta pošastni medijski molk okoli pretepene in skoraj umorjene mariborske sodnice? In zakaj?