objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Torek, 27. avgust 2019 ob 06:45

Lepo je v tej deželi biti Janković: Petrič ga objema in Delo nič ne poroča! Neodvisni uredniki - to je larifari.
Kako naj se Slovenci odločajo na volitvah, če pa slovenski mediji, kot je recimo Delo, samooklicani osrednji slovenski časopis, takole grozovito pristransko - poročajo?!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Stojan Petrič in Zoran Janković. Objemi vedno in povsod ...

... kot Petričeva navodila, torej navodila lastnika časopisa Delo, kako morajo uredniki in novinarji Dela obravnavati Zorana Jankovića. (foto: STA) ... kot Petričeva navodila, torej navodila lastnika časopisa Delo, kako morajo uredniki in novinarji Dela obravnavati Zorana Jankovića. (foto: STA)

Zadnje čase je mogoče večkrat slišati, da je časopis Delo zdaj vendarle malo boljši, bolj uravnotežen in je možno kaj dobrega prebrati. Slednje verjetno drži, zakaj pa ne, skoraj povsod je možno kaj zanimivega prebrati, celo na takšnih spletnih portalih, kot sta Žurnal24 ali 24ur.com, vendar so to, kar zadeva Delo, zgodbe za boljkone naivne, wishful thinking ali občasni piškotki za izbrance (na primer: da lahko Žiga Turk objavi In memoriam ob smrti Ivana Omana ali pa celo dobi intervju), sicer pa je Delo - še - vedno trdno na liniji. Tako na poslovni od Kolektorja, lastnika Dela, in njegovega večinskega lastnika Stojana Petriča, ko gre za Karavanke ali druge gradbene posle, kot na liniji ožjega Kučanovega kroga, ko gre za pomembne politične trenutke in okoliščine; tukaj ni dvoma, tukaj ni odstopanj, tukaj se ve, da uredniško politiko medija vedno določajo lastniki in njihovo ozadje, ne pa uredniki ali novinarji. To je larifari, to so zgodbice o lisici in kislem grozdju.

ENO ČEZ POL NASLOVNICE, DRUGO NA STRANI 8, NA MALO

Dokaz: primer ljubljanskega župana Zorana Jankovića in pravnomočne odločitve vrhovnega sodišča o poročilu komisije za preprečevanje korupcije. Sodba vrhovnega sodišča tako močno bremeni Jankovića, da bi ga medij, kot je Delo, v normalnem medijskem prostoru moral raztrgati in zahtevati županov odstop. Toda kako je v tem primeru poročalo Delo?! Poglejte, črno na belem:

20. avgusta, ko se je razvedelo za sodbo vrhovnega sodišča, je Delo skoraj čez polovico prve strani objavilo fotografijo in tekst z odprtja novega Prekmurskega trga v Ljubljani, seveda z Jankovićem in Milanom Kučanom v promocijski glavni vlogi (vir: Delo, torek, 20. 8. 2019, faksimile)...

... informacijo o zavrnitvi revizije poročila KPK v primeru Zorana Jankovića, čeprav je šlo za prvovrstno politično in medijsko zgodbo, pa šele na strani 8, in še to popolnoma zminimalizirano, v tako imenovani agencijski obliki.

KAKO NAJ SE SLOVENCI ODLOČAJO ...

... ČE PA SLOVENSKI MEDIJI TAKO POROČAJO?!

Neverjetno, kako nizko so padli, pravzaprav samo malo boljše od znanih preteklih časov Dela pod glavnim urednikom Mitjo Gorjupom, tistih novinarskih časov, za katere bi človek mislil, da se res ne morejo več ponoviti ...?!

No, toliko o današnji poštenosti in poklicni korektnosti aktualnega novinarstva na Delu. Slovenski filozof Friderik Klampfer je v nedavnem intervjuju za mariborski časopis Večer med drugim izjavil, da s(m)o Slovenci politično nepismeni. Žal. Mi pa lahko danes in tukaj še dodamo, saj, kako pa naj se Slovenci odločajo, če pa slovenski mediji, kot je recimo Delo, samooklicani "osrednji slovenski časopis", takole grozovito pristransko - poročajo?! 

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
stojan petrič zoran janković Milan Kučan Časopis Delo komisija za preprečevanje korupcije vrhovno sodišče Karavanke Kolektor Koling Friderik Klampfer žiga turk ivan oman Mitja Gorjup

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Lepo je v tej deželi biti Janković: Petrič ga objema in Delo nič ne poroča! Neodvisni uredniki - to je larifari.