objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Sreda, 20. februar 2019 ob 06:32

Mali čudež poslanca Matjaža Nemca. Dobil bolonjski magisterij, čeprav vse kaže, da nima niti srednje šole?!
Lego kocke pomenljive izobrazbe vidnega politika Socialnih demokratov se počasi le zlagajo, čeprav se Nemec brani z molkom, spini, sprenevedanjem in verjetnim dogovorom, da ga večinski mediji, naklonjeni vladni koaliciji, ne bodo obravnavali ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Zgodba o Nemčevi maturi poleg izjemne branosti precej odmeva tudi med tujimi diplomati, akreditiranimi v Sloveniji. Pričakovano, kajti Matjaž Nemec je med drugim predsednik parlamentarnega odbora za zunanjo politiko.

ŠOLANJE POLITIKA NEMCA

VARUJEJO "OSEBNI PODATKI"

Po našem včerajšnjem zapisu (vir) se "lego kocke" pomenljive izobrazbe Matjaža Nemca, poslanca in vidnega politika Socialnih demokratov, ki se zdaj poteguje tudi za vstop v evropski parlament, počasi le zlagajo. Vse kaže, da je Nemcu - prek sicer v njegovi stranki SD osovraženega zasebnega šolstva - nekako uspelo priti do tako imenovanega "bolonjskega magisterija", čeprav očitno nima (niti prav končane) srednje šole. Torej pravi mali izobrazbeni čudež?!

Na CDI Univerzum oziroma ljubljanskem Centru za dopisno izobraževanje, kjer je sodeč po uradnem življenjepisu, objavljenem na portalu državnega zbora, leta 2007 maturiral Matjaž Nemec (včeraj se nam sicer napačno zapisalo, da je to zasebna šola, toda gre za javni zavod, ki ga je ustanovila vlada že 19. februarja 1992, drži pa, da so šolski programi tega javnega zavoda plačljivi), namreč pojasnjujejo, da je njihovo poslanstvo "izobraževanje odraslih":

- Tako med drugimi srednješolskimi programi izvajajo tudi gimnazijski program, ki se konča s splošno maturo.

- Odrasli, starejši od 21 let (spomnimo, Matjaž Nemec je bil, ko je, po lastnih navedbah, na CDI Univerzum opravil maturo, star 27 let), pa lahko opravljajo maturo, čeprav nimajo dokončanih vseh letnikov srednje šole. Maturo lahko opravljajo pod enakimi pogoji kot na vseh gimnazijah z eksternim preverjanjem znanja, pri čemer je izobraževanje seveda plačljivo.

Kar zadeva konkretni primer Matjaža Nemca, kako naj bi on opravil srednjo šolo in maturiral, pa Albert Štrancar, direktor CDI Univerzuma, ne more govoriti, ker gre za "varovanje osebnih podatkov". In prav na to, na zakon o varovanju osebnih podatkov, pri razkrivanju izobrazbe Matjaža Nemca, računa ta politik, čeprav imajo volivci in javnost verjetno vso pravico izvedeti, kakšno izobrazbo imajo (in tudi, kako so to izobrazbo pridobili) vsi tisti, politiki in drugi, ki bi radi upravljali oziroma vodili državo.

In naj ob tem ponovimo še enkrat: ni problem, če politik, v tem primeru Matjaž Nemec, nima končane srednje šole, je pa velik problem, če politik (stran)poti svoje izobrazbe skriva pred volivci ali javnostjo!

MOLK, SPRENEVEDANJE, SPINI

In kako se odziva Matjaž Nemec? Pred javnostjo se je - že videno pri slovenskih politikih - zavil v sprenevedavi molk, potihoma upa, kot pravimo, da medijska zgodba čim prej mine, hkrati prek spinov odvrača pozornost (včeraj je, denimo, znova okrepil "boj proti fašizmu" in predsedniku evropskega parlamenta Antoniu Tajaniju ter po družabnih omrežjih serviral neke zapise o Evropski uniji):

Vir: Twitter Vir: Twitter

... in računa na to, kar je zelo verjetno tudi že dogovorjeno, da ga večinski mediji, izrazito naklonjeni vladni koaliciji, ne bodo obravnavali, ožja strankarska baza SD pa mu pogledala skozi prste, češ, saj je "naš" in saj se "bori proti fašizmu". Mimogrede, po navedbah naših virov je sicer zelo ambicioznemu Nemcu večino volilne baze "naših" v Novi Gorici že prevzel novi novogoriški župan Klemen Miklavič iz lokalne liste Goriska.si, dejansko pa gre za novogoriški lokalni derivat stranke Levica.

ODMEVA MED TUJIMI DIPLOMATI 

Toda zgodba o Nemčevi maturi poleg izjemne branosti po naših informacijah precej odmeva tudi med tujimi diplomati, akreditiranimi v Sloveniji. Pričakovano, logično in razumljivo, kajti Matjaž Nemec je med drugim predsednik parlamentarnega odbora za zunanjo politiko. Boljši poznavalci razmer znotraj stranke SD pa še ocenjujejo, da je Nemec - zaradi najnovejših in zanj zagotovo nepričakovanih razkritij, povezanih z njegovo srednjo šolo - praktično že izgubil volilni spopad znotraj kandidatne liste SD za evropski parlament, zlasti proti Tanji Fajon in Milanu Brglezu, in posledično tudi možnosti, da bi po odhodu Dejana Židana prevzel vodenje stranke ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Matjaž Nemec Socialni demokrati Antonio Tajani Tanja Fajon milan brglez Dejan Židan Klemen Miklavič levica

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-11-13 09:27:26


Opravilno nesposobnost Slovenije, tako tudi vojske in policije, EU rešuje na način, da sprejema Hrvaško v področje Schengna. Za dom spremni, nikoli niso bili tako močni na zunanjem področju. EU jim zaupa, v tem kontekstu bosta razbremenjeni tudi avstrijski in italijanski vojski ter policiji...Po logiki razmišljanja bedastega predsednika Srbije, Vučiča, ki ob vsaki nepriliki na pomoč kliče Ruse in Kitajce, bi lahko delovali tudi prismojeni Erjavec, aktualna vlada in ne preveč bistri Kličko slovenske politike, Črnčec. Torej, lahko razpustijo še tisto malo slovenske vojske in tam zaposlujejo prijatelje in svoje priležnice. Nemškega okupatorja namreč ne bo v te kraje. Od njega smo danes močno odvisni ; v bistvu nas le Nemčija še drži pri življenju. Kakšen divjak z juga bo sicer še zataval preko Kolpe v te kraje, a to je za politiko poglavnika iz Murgel, kateremu Slovenija kot država, nikoli ni bila intimna opcija, vedno in zgolj le dobrodošel podatek. Tovariš Milan bolj sovraži Slovence kot jaz čefurje. Zločin, ki ga izžarevajo njegove oči, ni potešen in še vedno željan krvi. Od karizme, ki jo oddaja ostareli gospod, so vaški posebneži iz spremstva predsednika vlade padali v trans in potrebovali psihiatrično pomoč. V času, ko je Šarec dobival inštrukcije za mesto, kamor ga je globoka država predvidela...Erjavec ima dva pomembna aduta v smislu obrambe svojega imena; Slovenija ni pravna država in, kar je še pomembneje, zjeban je v glavo in se ga ne da sodno procesuirati. Človek je obtičal na nivoju prerekanja okrog pralnega stroja, za katerega ne ve, da ne sodi na skupni hodnik sostanovalcev v bloku ali odpisa kazni zaradi uporabe mobilnega telefona med vožnjo, s katerim tepka, ministrova hči, ogroža ostale udeležence v prometu...Ker sem iz Šmarce, kot Pečečnik ; morda bo sovaščan oddal ponudbo tudi za nakup slovenske vojske. Bil bi boljši minister kot pilot.

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Mali čudež poslanca Matjaža Nemca. Dobil bolonjski magisterij, čeprav vse kaže, da nima niti srednje šole?!