objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Četrtek, 5. september 2019 ob 07:17

SMS: Šarec bo uničil Jamnika! Toda za uničenje bo potrebno bistveno več kot plonkanje starih člankov s Požareporta.
Famoznega Boruta Jamnika je doslej poskušala zrušiti že vsaka vlada, ampak še nobeni to ni uspelo ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Na tem portalu smo vojno Marjana Šarca proti Borutu Jamniku (na sliki) napovedali že aprila letos.

"Šarec bo uničil Jamnika!" Tako mi je po objavi članka ob padcu Braneta Kralja po SMS sporočila ena od znanih televizijskih novinark na TV Slovenija, ko mi je čestitala za objavo.

KAJ ŽE VSI VEMO ...

In da bo predsednik vlade Marjan Šarec po prisilni zamenjavi generalnega sekretarja Liste Marjana Šarca, kar je zanj, povejmo še enkrat, strahotna strateška izguba, res začel totalno vojno proti Borutu Jamniku, predsedniku uprave Modre zavarovalnice, ki že najmanj 15 let velja za enega od najvplivnejših odločevalcev znotraj gospodarstva v državni lasti, se strinja tudi večina boljših poznavalcev politične scene. No, na tem portalu smo vojno Šarca proti Jamniku sicer napovedali že aprila letos (vir). Vsi ti se večinoma tudi strinjajo, da je padec Braneta Kralja nekakšno "javno opozorilo" Marjanu Šarcu (Silvester Šurla, odgovorni urednik revije Reporter, temu pravi "ukor pred izključitvijo"), da kot predsednik vlade lahko glasno govori in razpreda šale na piknikih, kar je celo zaželjeno, ne morejo pa on ali njegovi svetovalci, četudi z državnim sekretarjem Damirjem Črnčecem na čelu (vir), prevzemati vzvodov dejanske oblasti v tej državi. In strinjajo se tudi, da se rušenje Boruta Jamnika lahko zgodi samo tako - kot smo na tem portalu tudi že natančno napovedali (vir), torej, da se Jamnika kadrovsko odstrani iz Modre zavarovalnice in Kapitalske družbe (KAD), pri čemer bi bila potrebna tudi sprememba "zakona o Modri", za kar pa bo Šarcu pri tej vladni koaliciji zelo težko pridobiti večino - razen če bi se za ta projekt, torej za projekt rušenja Boruta Jamnika, povezal z Janševo SDS.

Po drugi strani pa bi morali Boruta Jamnika hkrati odrezati od njegovih stalnih in ključnih medijskih sledilcev (vir), ki jih uporablja za svoje medijske in zakulisne spopade, zlasti na spletnem portalu Siol.net (kar bi bilo lahko razmeroma lahko, saj je ta portal v lasti državnega Telekoma Slovenija) in na poslovnem časniku Finance (Simona Toplak, odgovorna urednica Financ, denimo, velja za Jamnikovo medijsko Ireno Prijović), kar pa je nekoliko težje, a kljub temu ni (nič) nemogoče.

... IN KAJ MORA PRI TEM ŠE POSEBEJ VEDETI ŠAREC?

Toda ekipa Marjana Šarca, če bo res šla resno nad Boruta Jamnika, mora vedeti vsaj dvoje:

- Prvič. Famoznega Boruta Jamnika je doslej poskušala uničiti že vsaka aktualna vlada, tudi ljubljanski župan Zoran Jankovič je to glasno napovedal:

Vir: Požareport, april 2013 Vir: Požareport, april 2013

... pa Borut Pahor - kot predsednik vlade - je vpil, da noče videti Jamnika, a so ga pod Pahorjem kljub temu vrnili na vrh Kapitalske družbe ... toda še nobeni vladi to ni uspelo ...

- In drugič. Za učinkovito uničenje Jamnika bo vsekakor potrebno bistveno več, kot je plonkanje tri leta starih člankov s Požareporta, na primer tega:

Vir: Požareport, marec 2016 Vir: Požareport, marec 2016

... ter njihovo današnje objavljanje na drugih, manj branih spletnih portalih. Konkretno ta članek, denimo, so včeraj brez navedbe vira in avtorja objavili na spletnem portalu TopNews, ki ga vodi novinar Vladimir Vodušek, sicer pa je ta portal že nekaj časa - prek povezanih oseb in podjetij (vir) - v lasti razvpitega celjskega odvetnika Dušana Korošca.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
borut jamnik marjan šarec Lista Marjana Šarca damir crnčec Brane Kralj Borut Pahor Modra zavarovalnica kapitalska družba zoran janković Janez Janša sds Dušan Korošec

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

SMS: Šarec bo uničil Jamnika! Toda za uničenje bo potrebno bistveno več kot plonkanje starih člankov s Požareporta.