objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Ponedeljek, 9. september 2019 ob 06:52

Po aferi Kralj, SODO in odpisu milijonskih dolgov družine Janković - gre Šarec v Moskvo skupaj z Jankovićem?! Kaj to pove?
Ruski veleposlanik v Sloveniji Doku Zavgajev je očitno imel prav, ko naj bi pred časom v neki ožji družbi dejal, počakajmo še šest mesecev, pa bo spet vse po starem. In potem se mi še čudimo, ker nas niti naša Melania Trump nikamor ne povabi ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Kakšno sporočilo pa Marjan Šarec pošilja nam državljanom s tem, ko se - potem ko je država družini Janković v spornem sodnem postopku odpisala neverjetnih 29 milijonov evrov dolgov - kaže z Jankovićem z ramo ob rami sredi Moskve?!

Predsednik vlade Marjan Šarec danes odhaja na uradni obisk v Rusko federacijo, kamor ga je povabil predsednik ruske vlade Dimitrij Medvedjev*. Tako se je vsaj glasilo petkovo sporočilo za medije, poslano iz kabineta predsednika vlade, toda v ozadju današnjega odhoda v Moskvo se je marsikaj dogajalo.

- Po naših informacijah (vseh teh govoric in napol uradnih informacij zaradi vikenda žal tudi ni bilo mogoče preveriti) naj bi odhod v Moskvo odpovedal minister za kulturo Zoran Poznič (SD). To pa - menda - zato, ker je Šarec za danes ob 14. uri, sklical vrh koalicije na temo proračuna, potem pa naj bi z vladnim falconom odletel v Moskvo, ministri, ki so člani Šarčeve delegacije, pa menda morajo v Moskvo z današnjo jutranjo redno letalsko linijo in posledično ne morejo biti zraven na koalicijskem usklajevanju proračuna. Da so te govorice skoraj zanesljivo točne, potrjujejo tudi posamezni včerajšnji medijski zapisi, denimo ta - na spletni strani revije Reporter:

Vir: Reporter Vir: Reporter

... kjer pišejo, da minister Zoran Poznič gre v Moskvo, medtem ko ministra Pozniča v uradnem sporočilu za javnost kabinet predsednika vlade poimensko ne navaja med člani Šarčeve delegacije za pot v Rusko federacijo.

ZOKI THE TSAR

- V Moskvo pa naj bi skupaj s Šarcem potoval tudi ljubljanski župan Zoran Janković, vendar še ni znano, ali bo Janković letel tudi v falconu skupaj s Šarcem. Po nekaterih informacijah iz diplomatskih krogov naj bi ruska stran celo "zahtevala Jankovića", češ, če bo zraven Janković, ki naj bi v Moskvi podpisal tudi sporazum o sodelovanju obeh glavnih mest, Moskve in Ljubljane, potem bo Šarčev obisk "uraden", sicer pa ne, in bi (p)ostal samo "prijateljski" oziroma "delovni" obisk?! 

Po navedbah naših virov iz vladne koalicije pa gre Janković zraven tudi zato, ker naj bi se Šarec in naši v Moskvi pogovarjali tudi o Mercatorju, toda ti pogovori naj bi bili tajni in jih med programom obiska ne najdemo. 

Ob tem pa spomnimo na vsaj dva dogodka, povezana z Jankovićem in delegacijo slovenske vlade v tujini:

- Prvič. Ko je bil Zoran Janković, ki je novembra 2017 prejel tudi visoko rusko priznanje, in to celo iz rok predsednika Vladimirja Putina (vir), nazadnje skupaj z delegacijo slovenske vlade "na vzhodu", v Azerbajdžanu, avgusta 2013, ko je vlado vodila Alenka Bratušek, so Jankovića ob tedanjem ministru za obrambo Romanu Jakiću in ministru za gospodarstvo Stanku Stepišniku preprosto proglasili za šefa vladne delegacije (ta članek si lahko preberete tukaj)?! Skratka - Zoki je car, Zoki "The Tsar"!

Baku, avgusta 2013: Azerbajdžanci niso dvomili, Janković je bil šef, Jakič in Stepišnik pa outsiderja. Baku, avgusta 2013: Azerbajdžanci niso dvomili, Janković je bil šef, Jakič in Stepišnik pa outsiderja.

- In drugič: kakšno sporočilo pa Marjan Šarec pošilja nam državljanom s tem, ko se - potem ko je država družini Janković v spornem sodnem postopku odpisala neverjetnih 29 milijonov evrov dolgov - kaže z Jankovićem z ramo ob rami sredi Moskve?! In spomnimo: Šarec je pred dnevi Jankovića in odpis njegovih dolgov vzel v bran tudi na facebooku ...?!

SPORNI RUSKI DIPLOMAT:

POČAKAJMO ŠEST MESECEV, PA BO VSE PO STAREM

Sicer je pa tudi izjemno pomenljivo, da Marjan Šarec po nedavnem obisku v Srbiji odhaja v Moskvo, ne da bi prej uradno obiskal katero od naših sosed. Mimogrede, odkar je Šarec postal predsednik vlade, tudi noben predsednik vlade iz sosednjih držav uradno še ni obiskal Slovenije; še več, z vsemi smo kar naenkrat čudno populistično sprti: z Madžarsko zaradi Viktorja Orbana, z Avstrijo zaradi migrantov in po novem zaradi Šarčeve napovedi gradnje novega bloka znotraj jedrske elektrarne Krško - Nek 2, z Italijo zaradi fašizma, s Hrvaško pa itak. In čeprav naj bi si Šarčeva vlada zadala zunanjepolitično nalogo, da uredi odnose z Združenimi državami Amerike oziroma "uravnoteži" slovenske odnose z Ameriko in Rusijo, je zdaj spet tako, kot je bilo prej. V Kremelj hodimo, in to zelo pogosto, Rusi prihajajo, še pogosteje, če ne v Ljubljano, pa vsaj v Rusko kapelico pod Vršičem, v Belo hišo pa niti slučajno ne - in potem se mi še čudimo, ker nas celo "naša Melania Trump" nikamor ne povabi ...?!

Očitno je imel ruski veleposlanik v Ljubljani, sporni Doku Gapurovič Zavgajev, ki je pred lanskimi parlamentarnimi volitvami v Sloveniji za diplomata škandalozno podprl stranko DeSUS (vir), Čečeni pa ga imajo celo za vojnega zločinca in izdajalca (vir), še kako prav, ko naj bi pred časom v neki ožji družbi - ob velikih napovedih Šarčeve vlade, kako bo uravnotežila slovenske odnose z Rusi in Američani - dejal, napovedal, počakajmo še šest mesecev, pa bo spet vse po starem ...

* Iz sporočila za javnost - Kabinet predsednika vlade, petek, 6. 9. ob 10.13:

Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec bo na povabilo predsednika Vlade Ruske federacije Dmitrija Medvedjeva 10. in 11. septembra 2019 na uradnem obisku v Ruski federaciji. Namen obiska je potrditev dobrih odnosov med državama, krepitev dvostranskega dialoga in iskanje možnosti za nadaljnji razvoj vsestranskega sodelovanja, še posebej na gospodarskem področju. Obisk bo namenjen tudi izmenjavi mnenj o aktualnih zunanjepolitičnih temah.
Ob predsedniku Vlade RS in ministrski delegaciji, ki jo bodo sestavljali zunanji minister Miroslav Cerar, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek ter ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Ksenija Klampfer, bo v Moskvo odšla tudi gospodarska delegacija. Gospodarsko delegacijo sestavlja 11 slovenskih podjetij, ki so na ruskem trgu že prisotna. Ruska federacija je pomembna gospodarska partnerica Slovenije, ki se uvršča na deveto mesto med našimi izvoznimi partnericami in na peto mesto po vrednosti slovenskih neposrednih naložb v tujini.
V okviru uradnega obiska bo predsednik slovenske vlade Marjan Šarec odkril spomenik slovenskim žrtvam v obeh svetovnih vojnah na območju današnje Ruske federacije. Spomenik, ki ga krasi napis »Slovenskim žrtvam, hvaležna domovina«, stoji v Parku Zmage v Moskvi. Na ozemlju Ruske federacije trenutno ni obeležja, posvečenega padlim slovenskim vojakom in drugim žrtvam vojn slovenskega naroda.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
zoran janković marjan šarec dimitrij medvedjev ruska federacija Doku Zavgajev zoran poznič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Po aferi Kralj, SODO in odpisu milijonskih dolgov družine Janković - gre Šarec v Moskvo skupaj z Jankovićem?! Kaj to pove?