objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Torek, 8. oktober 2019 ob 06:47

Na Sovi vre. Razkrivamo: 40 tisoč evrov proračunskega denarja za agentko NH, časovno povezano tudi z Marjanom Šarcem.
Objavljamo tudi "uradni seznam" vseh dosedanjih zaposlitev famozne NH ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

To je videoposnetek, objavljen na YouTubu, iz leta 2009 ali 2010, na katerem sta tedanji komik in imitator Šarec ter domnevno N. H. med svojim nastopom.

Razkrivamo: famozna N. H., sporno zaposlena novopečena agentka Sove, tudi zasebno povezana s predsednikom vlade Marjanom Šarcem, je prek svoje agencije Naba, posredovanje hostes in organiziranje prireditev, s. p., leta 2007 in 2008 samo prek javnega zavoda RTV Slovenija zaslužila dobrih 40 tisoč evrov (vir: Erar):

Pri teh proračunskih transakcijah (kaj točno naj bi TV Slovenija takrat plačevala N. H., nam žal še ni uspelo preveriti) pa je zanimivo to, da se časovno - "naključno"? - ujemajo tudi z nastopanjem Šarca na TVS, predvsem v nedeljski popoldanski oddaji TLP (Tistega lepega popoldneva), ki se je septembra 2007 prelevila v oddajo NLP. Gre torej za "naključno" dejstvo, ki znova opozarja na informacije, da naj bi Šarec kot komik in imitator svoje honorarje služil tudi prek Nabe, in celo na domnevne davčne utaje pri teh honorarjih.

Spomnimo: ustanovitelj in urednik TLP je bil Bojan Krajnc, ki so ga kasneje redno zaposlili na TVS, vendar, kot je slišati, mimo predpisanih pogojev, saj naj ne bi imel ustrezne izobrazbe. No, ko se je Šarec podal v nacionalno politiko, je Bojan Krajnc nenadoma postal eden od velikih apologetov Marjana Šarca in njegove politike na družabnih omrežjih.

VSE SLUŽBE NH

To je pa "uradni seznam" vseh dosedanjih zaposlitev N. H., dokler se ni 4. marca letos zaposlila na Sovi (opomba a.: ker gre za sum zlorabe državnih funkcij in javnega denarja, je objava tega seznama tudi v javnem interesu):


NA SOVI PA VRE!

Medtem pa na Sovi po naših zanesljivih informacijah - tudi zaradi afere N. H., ki dokazuje vmešavanje in zlorabe predsednika vlade in državnega sekretarja za nacionalno varnost Damirja Črnčeca, povezane z obveščevalno službo - vre. Poglejmo nekatere informacije, kjer pa bomo imena in priimke domnevno vpletenih agentov in funkcionarjev Sove in vojaške obveščevalne službe OVS zaradi morebitnih očitkov izdaje tajnih podatkov navajali zgolj z začetnicami*:

- Tako naj bi se v zdaj že razvpiti javni razpis za 9 prostih delovnih mest na Sovi (maja letos) vmešala tudi OVS, prek "prerazporejenega" pripadnika Slovenske vojske S. G., ki naj bi po ukazu direktorja OVS Dejana Matijeviča odšel na testiranje kandidatov za službe na Sovi iz vrst Slovenske vojske (testiranje naj bi se odvijalo na Vrhniki), popisal vse kandidate in seznam predal Matijeviču, ki naj bi kasneje izposloval, da nihče od pripadnikov Slovenske vojske ne bo dobil službe na Sovi.

- Med samim razpisnim postopkom naj bi vodstvo Sove - z direktorjem Rajkom Kozmeljem na čelu - po nerodnosti razkrilo več agentov Sove, ki so sodelovali med organizacijo razpisnih postopkov.

- Sovo trenutno menda dejansko vodita V. H., nekdanji pomočnik prejšnjega direktorja Sove Zorana Klemenčiča, in A. B. vodja pravne službe. I. P., dolgoletnega šefa Sovine "operative", ki bi se ga Črnčec in Kozmelj menda rada znebila, pa naj bi nekateri obtoževali, da naj bi bil celo on tisti, skozi katerega uhajajo informacije iz Sove.

- Dogajale naj bi se tudi odpovedi delovnih razmerij, kršitve delovnopravne zakonodaje in mobing, posameznim uslužbencem pa menda prepovedujejo vstop v Sovino stavbo in grozijo z oviranjem pri iskanju zaposlitev drugje.

Viri pri tem tudi opozarjajo, da "gre zgodba še dlje in stvar je precej obsežna ..."

* Vsa imena in priimki so znani uredništvu.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
marjan šarec sova NH damir crnčec Rajko Kozmelj OVSE Dejan Matijevič tv slovenija Bojan Krajnc

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Na Sovi vre. Razkrivamo: 40 tisoč evrov proračunskega denarja za agentko NH, časovno povezano tudi z Marjanom Šarcem.