objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Sreda, 23. oktober 2019 ob 06:30

Obroč okoli Šarca, Črnčeca in direktorja Sove vedno ožji: dve napaki zaposlitve Lepe N. in česa ti trije ne morejo pojasniti?
... Ne da bi usodno namočili predsednika vlade.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Marjan Šarec in njegov kabinet na vprašanje, kdaj in kje se je predsednik vlade nazadnje srečal z N. H., še vedno molčita ...

Če bi Kozmelj priznal - in prej ali slej bo hočeš nočeš moral nekaj pojasniti -, da mu je zaposlitev Lepe N. naročil Šarec, ki je sam že priznal, da se z Lepo N. poznata, potem bi se izkazalo, da Šarec laže, saj je pred kratkim javno zatrdil, da se z Lepo N. "že dolgo nista srečala". Laž pa je tisto, kar je za politika praviloma vedno usodno.

Dobre tri tedne je minilo od izbruha afere Lepa N. (vir) in zdaj se obroč okoli predsednika vlade Marjana Šarca, državnega sekretarja za nacionalno varnost Damirja Črnčeca in direktorja Sove Rajka Kozmelja vse bolj oži. Danes razkrivamo dve usodni formalni napaki ob zaposlitvi N. H. na Sovi in kaj oziroma česa direktor Sove ne more pojasniti, ne da bi pri tem namočil predsednika vlade.

- Napaka št. 1: Šarčevo "prijateljico" N. H. so na Sovi - kot izhaja iz že objavljenih podatkov - zaposlili 4. marca letos, prej pa je bila zaposlena na občini Škofljica. Toda po naših informacijah je bila N. H. v času prezaposlitve na bolniškem staležu, med bolniško pa rednega delovnega razmerja ni mogoče zamenjati.

- Napaka št. 2: N. H. je bila po naših informacijah sprejeta na delovno mesto, kjer je predpisano znanje angleškega jezika, saj gre tudi za spremljanje tujih medijev. Tega formalnega pogoja pa N. H. ni izpolnjevala, sicer je Sova ne bi takoj napotila na tečaj angleškega jezika.

DA JIH NE BI SLUČAJNO "ZATAŠKALI"

Obe navedeni formalni napaki (nezakonitosti) bo nedvomno in zlahka ugotovila tudi inšpekcija za javni sektor, ki naj bi v Sovo prišla že minuli ponedeljek, mi pa jih vnaprej objavljamo zato, da jih na inšpektoratu - v imenu LMŠ in države - ne bi slučajno zamolčali oziroma "zataškali". Inšpektorat za javni sektor namreč sodi direktno pod ministrstvo za javno upravo, ki ga vodi minister Rudi Medved iz kvote Liste Marjana Šarca, sicer je pa tako ali tako podrejen predsedniku vlade Šarcu.

Zaradi teh dveh formalnih napak ob zaposlitvi N. H. je direktor Sove Rajko Kozmelj tudi odrekel nadzor parlamentarne komisije za nadzor nad delom obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) po razkritju sporne zaposlitve N. H., vendar šele potem, ko se je posvetoval z Marjanom Šarcem in Damirjem Črnčecem.

... IN ČESA KOZMELJ NE MORE POJASNITI, NE DA BI PRI TEM DODOBRA NAMOČIL PREDSEDNIKA VLADE ŠARCA?!

Šarec, Črnčec in Kozmelj pa imajo zdaj praktično eno veliko (ne)rešljivo težavo: direktor Sove Rajko Kozmelj namreč ne more racionalno pojasniti in dokazati, ne pred Knovsom ali kakšno drugo parlamentarno komisijo, kako je prišel na idejo, da bi - na tako imenovano zaupanje - zaposlil nekoga, v tem primeru N. H., ki je sploh ne pozna, pa še formalnih pogojev za zaposlitev na Sovi ne izpolnjuje. Povedano drugače, Kozmelj tega ne more pojasniti razen tako, da vse prizna in posledično dodobra namoči predsednika vlade Šarca: Kozmelj je - seveda - N. H. zaposlil izključno zato, ker je tako naročil Marjan Šarec, zaposlitev N. H. na Sovi pa je oziroma naj bi Šarcu predlagal Damir Črnčec. Če bi Kozmelj priznal, in prej ali slej bo hočeš nočeš moral nekaj pojasniti, da mu je zaposlitev Lepe N. naročil Šarec, ki je sam že priznal, da se z Lepo N. poznata (vse ostalo smo razkrili na tem portalu), potem bi se izkazalo, da Šarec laže, saj je pred kratkim javno zatrdil, da se z Lepo N. "že dolgo nista srečala". Laž pa je tisto, kar je za politika praviloma vedno usodno.

Damir Črnčec je tisti, ki je zaposlitev N.H. na Sovi predlagal Šarcu. Damir Črnčec naj bi bil tisti, ki je predlagal Šarcu zaposlitev N. H. na Sovi.

ZASEBNI DETEKTIV NAJ BI ZALOTIL ŠARCA IN N. H. (II.). PREDSEDNIK VLADE ŠE VEDNO MOLČI.

Po včerajšnjih razkritjih, povezanih z najetjem zasebnega detektiva na občini Škofljica (vir), smo na predsednika vlade Marjan Šarca naslovili naslednje vprašanje: Kdaj in kje se je predsednik vlade nazadnje srečal z N. H.? Odgovora še nismo prejeli!

Marjan Šarec Marjan Šarec

TODA ZVEZA NI TAKO POMEMBNA, POMEMBNO JE MOREBITNO LAGANJE IN ZLORABA OBLASTI TER SOVE IN VARNOSTNO TVEGANJE

In povejmo še enkrat: sploh ni tako pomembno, kakšno zvezo sta imela ali še imata Marjan Šarec in Lepa N., to je še najmanj, pomembno je morebitno laganje predsednika vlade in s tem povezana zloraba oblasti ter obveščevalne službe, kar pa pomeni tudi varnostno tveganje za državo. Skratka, Marjan Šarec se je znašel v enormnih težavah, zato tudi deluje tako panično, živčno seka vse naokoli, Sova pa vsepovprek grozi z ovadbami.

KOZMELJ NAJLAŽJE ZAMENLJIV IN POGREŠLJIV

Direktor Sove Rajko Kozmelj Direktor Sove Rajko Kozmelj

Mimogrede, kot lahko vidimo, sta Šarec in Črnčec zadnje dni v prvi medijski plan potisnila direktorja Sove Rajka Kozmelja, ker je najlažje zamenljiv in pogrešljiv. Po zamenjavi pa ga bodo verjetno poslali na neko dobro plačano službo v tujino.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Rajko Kozmelj sova NH marjan šarec Rudi Medved Inšpektorat za javni sektor damir crnčec

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-11-13 09:27:26


Opravilno nesposobnost Slovenije, tako tudi vojske in policije, EU rešuje na način, da sprejema Hrvaško v področje Schengna. Za dom spremni, nikoli niso bili tako močni na zunanjem področju. EU jim zaupa, v tem kontekstu bosta razbremenjeni tudi avstrijski in italijanski vojski ter policiji...Po logiki razmišljanja bedastega predsednika Srbije, Vučiča, ki ob vsaki nepriliki na pomoč kliče Ruse in Kitajce, bi lahko delovali tudi prismojeni Erjavec, aktualna vlada in ne preveč bistri Kličko slovenske politike, Črnčec. Torej, lahko razpustijo še tisto malo slovenske vojske in tam zaposlujejo prijatelje in svoje priležnice. Nemškega okupatorja namreč ne bo v te kraje. Od njega smo danes močno odvisni ; v bistvu nas le Nemčija še drži pri življenju. Kakšen divjak z juga bo sicer še zataval preko Kolpe v te kraje, a to je za politiko poglavnika iz Murgel, kateremu Slovenija kot država, nikoli ni bila intimna opcija, vedno in zgolj le dobrodošel podatek. Tovariš Milan bolj sovraži Slovence kot jaz čefurje. Zločin, ki ga izžarevajo njegove oči, ni potešen in še vedno željan krvi. Od karizme, ki jo oddaja ostareli gospod, so vaški posebneži iz spremstva predsednika vlade padali v trans in potrebovali psihiatrično pomoč. V času, ko je Šarec dobival inštrukcije za mesto, kamor ga je globoka država predvidela...Erjavec ima dva pomembna aduta v smislu obrambe svojega imena; Slovenija ni pravna država in, kar je še pomembneje, zjeban je v glavo in se ga ne da sodno procesuirati. Človek je obtičal na nivoju prerekanja okrog pralnega stroja, za katerega ne ve, da ne sodi na skupni hodnik sostanovalcev v bloku ali odpisa kazni zaradi uporabe mobilnega telefona med vožnjo, s katerim tepka, ministrova hči, ogroža ostale udeležence v prometu...Ker sem iz Šmarce, kot Pečečnik ; morda bo sovaščan oddal ponudbo tudi za nakup slovenske vojske. Bil bi boljši minister kot pilot.

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Obroč okoli Šarca, Črnčeca in direktorja Sove vedno ožji: dve napaki zaposlitve Lepe N. in česa ti trije ne morejo pojasniti?