objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Torek, 29. oktober 2019 ob 06:42

Čisti triler: Kdo laže, krade, ponareja in goljufa? Pivčeva obtožuje Pergerjevo, da ji je "podtaknila", a denar je vzela!
Maske padajo, obtožbe se vrstijo, Marjan Šarec in Zdravko Počivalšek pa še vedno molčita ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Klavdijo Perger, direktorico TGZS (na sliki levo), ki po naših informacijah noče odstopiti, naj bi prihodnji torek na seji upravnega odbora TGZS razrešili iz krivdnih razlogov, Aleksandra Pivec (desno) pa se zdaj brani tako, da poskuša vse naprtiti Pergerjevi ...

Na politični sceni po izbruhu te afere sicer prevladuje prepričanje, da Pivčeva ne more več dolgo "zdržati" kot ministrica in da bo morala oditi!

Po objavi včerajšnjega članka v aferi SRIPT se je pokazalo, da gre pri tem projektu za čisti triler, seveda na račun denarja davkoplačevalcev, toda maske že padajo. Zdaj je namreč jasno vsaj dvoje:

1 Da so poročila o delu aktualne ministrice za kmetijstvo, prehrano in gozdarstvo Aleksandre Pivec v projektu SRIPT, oddana na sedež Turistično-gostinske zbornice Slovenije, (vsaj delno) ponarejena, da je očitno res šlo za krajo intelektualne lastnine in goljufijo ...

2 ... In da je Pivčeva denar - iz proračunskih virov - pokasirala (36 tisoč evrov bruto)!

Med drugim se je po objavi našega članka posredno takoj oglasila Ljubica Knežević Cvelbar, ena od udeleženk projekta, sicer profesorica na ljubljanski Ekonomski fakulteti. Iz fakultete so nam namreč sporočili, da so pri pregledu objavljene dokumentacije ugotovili, da je "metodologijo za ugotavljanje raziskav in razvoja v turističnih podjetjih pripravila njihova sodelavka prof. dr. Ljubica Knežević Cvelbar, skupaj z doc. dr. Emilom Juvanom". Na Ekonomski fakulteti tudi poudarjajo, da je "za opravljeno delo prof. dr. Knežević Cvelbar naročniku izročila vsa potrebna dokazila".

OBUPANA PIVČEVA PANIČNO: PODTAKNILI SO MI!

TODA SVOJE DOKUMENTACIJE NOČE IN NOČE POKAZATI.

Odzvala se je tudi ministrica Aleksandra Pivec, ki naj bi zadnje dni padla v totalno paniko, bila naj bi obupana, vendar, zanimivo, prek ministrstva, v tretji osebi ednine(?!), čeprav naj ministrstvo z njenimi zasebnimi poslovni projekti, kjer postransko služi denar, ne bi imelo nič skupnega. Še natančneje, pošiljanje zasebnih odzivov ministrice prek tiskovne službe MKPG dejansko spet pomeni zlorabo položaja. Toda pozor, Aleksandra Pivec zdaj, po dokumentiranem razkritju te afere, gladko obtožuje Klavdijo Perger (prej Markež - nekajdnevno šolsko ministrico Cerarjeve vlade, ki je, spomnimo, padla zaradi preplonkanega magisterija), danes pa direktorico TGZS, da ji je nekatere dokumente, ki so sestavni del poročila o delu, ona, Pergerjeva, podtaknila, ona sama - Pivčeva - pa da ni nič kriva.

Njen odziv objavljamo v celoti, nelektorirano:

"Ministrica dr. Aleksandra Pivec je pri projektu SRIPT, ki ga omenjate v članku, sodelovala v obdobju 2017 – 2018. Z avtorskimi pogodbami jo je naročnik (TGZS) zaprosil za posredovanje strokovnih znanj in izkušenj na področju mednarodnih povezovanj, sodelovanja pri oblikovanju vsebin za projekte in svetovanja pri prilagajanju vsebin na različne EU in nacionalne razpise. Njeno svetovanje je zajemalo vsebine na področju poznavanja projektnih okolij na nacionalni in mednarodni ravni, nacionalnih in EU programov za financiranje znanstveno raziskovalnih in razvojnih projektov. Strokovne podlage in gradiva je za svoje delo pripravljala sama in z njimi seznanjala koordinatorja in konzorcij. V tej zvezi je izobraževala in prenašala znanja na koordinacijo SRIP. Pri pripravi in pregledih pripravljenih dokumentov TGZS, ki se nanašajo na RR in vsebine mednarodnih povezav in projektov, je odigrala ključno vlogo s svetovanjem in oblikovanjem vsebin, ne samo za koordinatorko, ampak tudi za celovito povezovanje partnerskih mrež in povezovanje vsebin vključenih partnerjev. Zato je izvedla sestanke s potencialnimi in tudi kasneje vključenimi partnerji. Vse povezave v mrežo partnerstev, sodelovanje pri snovanju projektnih idej, kakor tudi strokovne podlage za novo razvojno povezovanje in oblikovanje velikega strateškega mednarodnega projekta, so nastale iz aktivnosti operacije SRIPT, kot delo in sodelovanje dr. Pivčeve. Večina vseh temeljnih dokumentov na projektu je nastala v soavtorstvu vseh sodelavcev na projektu. Soavtorstvo se nanaša na osnovno zasnovanje – pisanje dokumentov, intelektualne razprave, korekture, recenzije, vsebinske dopolnitve, vse v zasledovanju cilja, da se oblikuje najboljša vsebina.

S TGZS je dr. Pivčeva podpisala tudi pogodbe in svoje delo opravila korektno in v skladu z dogovorom z naročnikom in s pravili. Predhodno, niti v času izvajanja aktivnosti, avtorica ni bila naprošena, da se podrobno zapisuje vsaka aktivnost in meri čas vsake posamezne aktivnosti, ampak je podala svojo oceno o številu opravljenih ur in seveda učinke, o katerih je presojal naročnik ter jih potrdil s potrditvijo poročila in iz plačilom. Doseganje zastavljenih ciljev in rezultatov projekta SRIPT je v neodvisni evalvaciji vrednotila tudi komisija. Vmesna evalvacija projekta je tudi javno dostopna. Sodelovanje na projektu je dr. Pivčeva prekinila takoj ob nastopu ministrske funkcije in sicer 13.9.2018. Za svoje delo po pogodbi je prejela plačilo v višini dobrih 35 tisoč evrov BRUTO (neto skoraj polovico manj). Namigovanja o drugem delu plačila so neresnična, saj kot omenjeno, v projektu že več kot leto dni ne sodeluje več. Zadnje nakazilo za delo po pogodbi, z veljavnostjo do 13.9.2018 je bilo izvedeno 19.10.2018 in pri naročniku knjiženo 31.10.2018. To dokazuje tudi evidenca izplačil TGZS."

Toda pri tem je precej pomenljivo naslednje:

- Ministrstvo pod vodstvom Aleksandre Pivec direktorico TGZS Klavdijo Perger v uradnem odzivu dosledno napačno poimenujejo "Pergar" namesto pravilno Perger, čeprav obe, Pivčeva in Pergerjeva, prihajata s Ptuja in se poznata že vrsto let.

- V našem članku smo objavili tudi del poročila Aleksandre Pivec, eksplicitno podpisanega z njene strani, drugi udeleženci projekta SRIPT pa zatrjujejo, da ni opravila vsega dela, ki ga navaja v svojem podpisanem poročilu, ampak so ga opravili drugi udeleženci projekta SRIPT (faksimile spodaj):

- Kljub večkratnim pozivom, tudi javnemu, nam Pivčeva svoje dokumentacije v projektu SRIPT, da bi lahko primerjali, noče in noče pokazati. No, s tem se bosta kmalu ukvarjala policija in državno tožilstvo.

- Ministrica je denar kljub spornemu poročilo o njenem delu, ne glede na to, kdo naj bi ga (po)naredil, in kljub očitnim goljufijam mirno pokasirala.

- Po naših zanesljivih informacijah naj bi na Turistični fakulteti v Brežicah - zaradi neposredne vpletenosti v afero SRIPT - začenjali postopek za razrešitev dekana Boštjana Brumna.

MOLK PRI ŠARCU, MOLK PRI POČIVALŠKU

- V molk pa so se zavili v kabinetu predsednika vlade Marjana Šarca, kjer še vedno niso odgovorili na vprašanja, povezana z ministrico Aleksandro Pivec, ki smo jih predsedniku vlade pisno posredovali že 24. oktobra:

In prav tako - po novem - še vedno molčijo na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, pod čigar resor sodita TGZS in projekt SRIPT, čeprav smo jim dodatna vprašanja postavili prav na podlagi njihovega prvega odgovora:

Na politični sceni po izbruhu te afere sicer prevladuje prepričanje, da Pivčeva ne more več dolgo "zdržati" kot ministrica in da bo morala oditi!

- Klavdijo Perger, direktorico TGZS, ki po naših informacijah tudi noče "sporazumno" odstopiti, pa naj bi prihodnji torek na seji upravnega odbora TGZS razrešili iz krivdnih razlogov.

MALCE ČUDNO JE: SAMO 4 DNI RAZISKOVALNEGA DELA?!

Dušan Olaj, znani in uspešni ljubljanski poslovnež (Duol, d. o. o.) ter nesojeni poslanec in celo kandidat za gospodarskega ministra na listi Socialnih demokratov, je ob izbruhu te afere na twitterju opozoril na še eno zelo pomenljivo podrobnost: Aleksandra Pivec in Klavdija Perger sta pogodbo podpisali 16. januarja 2018 in, glej ga, zlomka, samo štiri tri dni kasneje, 20. januarja, je Pivčeva na TGZS že oddala poročilo o svojem delu ...?!

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Aleksandra Pivec SRIPT Klavdija Perger TGZS Boštjan Brumen Ekonomska fakulteta v Ljubljani marjan šarec zdravko počivalšek ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnolog

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-11-13 09:27:26


Opravilno nesposobnost Slovenije, tako tudi vojske in policije, EU rešuje na način, da sprejema Hrvaško v področje Schengna. Za dom spremni, nikoli niso bili tako močni na zunanjem področju. EU jim zaupa, v tem kontekstu bosta razbremenjeni tudi avstrijski in italijanski vojski ter policiji...Po logiki razmišljanja bedastega predsednika Srbije, Vučiča, ki ob vsaki nepriliki na pomoč kliče Ruse in Kitajce, bi lahko delovali tudi prismojeni Erjavec, aktualna vlada in ne preveč bistri Kličko slovenske politike, Črnčec. Torej, lahko razpustijo še tisto malo slovenske vojske in tam zaposlujejo prijatelje in svoje priležnice. Nemškega okupatorja namreč ne bo v te kraje. Od njega smo danes močno odvisni ; v bistvu nas le Nemčija še drži pri življenju. Kakšen divjak z juga bo sicer še zataval preko Kolpe v te kraje, a to je za politiko poglavnika iz Murgel, kateremu Slovenija kot država, nikoli ni bila intimna opcija, vedno in zgolj le dobrodošel podatek. Tovariš Milan bolj sovraži Slovence kot jaz čefurje. Zločin, ki ga izžarevajo njegove oči, ni potešen in še vedno željan krvi. Od karizme, ki jo oddaja ostareli gospod, so vaški posebneži iz spremstva predsednika vlade padali v trans in potrebovali psihiatrično pomoč. V času, ko je Šarec dobival inštrukcije za mesto, kamor ga je globoka država predvidela...Erjavec ima dva pomembna aduta v smislu obrambe svojega imena; Slovenija ni pravna država in, kar je še pomembneje, zjeban je v glavo in se ga ne da sodno procesuirati. Človek je obtičal na nivoju prerekanja okrog pralnega stroja, za katerega ne ve, da ne sodi na skupni hodnik sostanovalcev v bloku ali odpisa kazni zaradi uporabe mobilnega telefona med vožnjo, s katerim tepka, ministrova hči, ogroža ostale udeležence v prometu...Ker sem iz Šmarce, kot Pečečnik ; morda bo sovaščan oddal ponudbo tudi za nakup slovenske vojske. Bil bi boljši minister kot pilot.

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Čisti triler: Kdo laže, krade, ponareja in goljufa? Pivčeva obtožuje Pergerjevo, da ji je "podtaknila", a denar je vzela!