objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Četrtek, 31. oktober 2019 ob 06:58

Počivalškova ovadba žrtvuje Pergerjevo in vleče ven ministrico Pivčevo. Čeprav tudi ona laže, zavaja in kasira umazani denar.
Kmetijska ministrica Aleksandra Pivec še vedno prikriva svojo dokumentacijo projekta SRIPT in tudi ni nobene prave logike, zakaj bi direktorica Turistično-gostinske zbornice ponarejala in goljufala, da bi zaslužila - Pivčeva ...?!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Ministrico Aleksandro Pivec naj bi prav tako bremenilo eno od elektronskih sporočil, ki naj bi ga poslala Pergerjevi in v njem zapisala, naj bo previdna z dokumentacijo?! Toda s tem, z "domnevnimi" lažmi, zavajanji, krajo intelektualne lastnine ter goljufijami, se bosta zdaj podrobneje ukvarjala policija in državno tožilstvo pa tudi upravni odbor TGSZ naj bi uvedel forenzično preiskavo. (foto: STA)

Točno sedem dni po tem, ko smo na našem portalu razkrili zelo umazano afero SRIPT (vir), ki utegne povzročiti celo blokado evropskih kohezijskih sredstev za slovenski turizem, je ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo na ljubljansko okrožno državno tožilstvo posredovalo kazensko ovadbo zoper nekatere vpletene, z direktorico Turistično-gostinske zbornice Slovenije (TGZS) Klavdijo Perger na čelu, sicer nekdanjo poslanko SMC in nekajdnevno šolsko ministrico Cerarjeve vlade.

Spomnimo, Klavdija Perger, prej se je pisala Markež, je bila po samo petih dnevih ministrovanja prisiljena odstopiti zaradi plagiata - preplonkanega magisterija. Opomba: več o vloženi kazenski ovadbi si lahko preberete tukaj.

Po naših zanesljivih informacijah je nadzor nad vloženo ovadbo neposredno držal minister Zdravko Počivalšek (tako so mu ovadbo pred lansiranjem v javnost morali še enkrat prebrati), cilj kazenske ovadbe pa je žrtvovanje "goljufinje in ponarejevalke" Klavdije Perger ter reševanje vojakinje Aleksandre Pivec, aktualne ministrice za kmetijstvo, prehrano in gozdarstvo, sicer ministrice iz kvote stranke DeSUS. Kar je pri lansiranju Počivalškove ovadbe - prek Slovenske tiskovne agencije - vidno že iz satelita, temu pa so včeraj tudi dirigirano in pridno sledili večinski mediji, no, nekateri so vloženo ovadbo ministrstva celo zamolčali. Hja, tako daleč gre vse to.

MIMOGREDE, KAKO JE SPLOH MOŽNO, DA JE PADLA MINISTRICA POSTALA CELO DIREKTORICA ZBORNICE, FINANCIRANE IZ PRORAČUNA?!

Tako je 27. marca 2015, ko je postala ministrica za izobraževanje, znanost in šport, sredi državnega zbora slavila Klavdija Markež. Toda samo 5 dni kasneje je že morala odstopiti, zaradi javnega razkritja magisterija, ki je bil plagiat. (foto: STA) Tako je 27. marca 2015, ko je postala ministrica za izobraževanje, znanost in šport, sredi državnega zbora slavila Klavdija Markež. Toda samo 5 dni kasneje je že morala odstopiti zaradi javnega razkritja magisterija, ki je bil plagiat. (foto: STA)

Pri tem se seveda takoj postavlja logično vprašanje, kako, za božjo voljo, je sploh mogoče, da je nekdanja poslanka in ministrica SMC, ki je morala odstopiti zaradi plagiata, lahko kmalu zatem postala celo direktorica TGZS, torej zbornice, financirane tudi iz proračunskih sredstev?!

IN KAJ SE ZDAJ DOGAJA NA SEDEŽU TGZS?

- Klavdijo Perger, ki noče in noče sama odstopiti (no, taista Klavdija sprva tudi ni hotela odstopiti kot ministrica in je to po naših zanesljivih informacijah storila šele po nekajurnem prigovarjanju Mira Cerarja in tedanjega generalnega sekretarja vlade Gregorja Krajca), naj bi krivdno razrešili prihodnji torek na seji upravnega odbora TGZS.

- Projekt SRIPT je medtem začasno prevzel Dimitrij Piciga, znan tudi kot nekdanji direktor novogoriškega Hita.

- Klavdija Preger naj bi zaposlenim javno grozila, da jih bo "vse potegnila za seboj", karkoli naj bi že to pomenilo, na policiji naj bi prijavila grožnje, ni pa še znano, kakšne grožnje in zoper koga, ter pobegnila "na bolniško".

TUDI PRI PIVČEVI MOČNO SMRDI

Kazenska ovadba, ki jo je lansiral gospodarski minister in novopečeni predsednik SMC Počivalšek, pa, kot rečeno, potaplja Pergerjevo, toda, in videli bomo tudi zakaj, brani Počivalškovo kolegico iz Šarčeve vlade Aleksandro Pivec, čeprav se Pivčeve pri tej kriminalni zgodbi braniti preprosto ne da več braniti!

Nekdanji gospodarski minister in znani profesor ekonomije Matej Lahovnik ima prav, ko ugotavlja, da "ne veš, kaj je v tem primeru huje - da nekdanja ministrica plagiatorka (Klavdija Markež, danes Perger) postane šefica zbornice, da je državna sekretarka (Aleksandra Pivec) med mandatom dobila še 36 tisoč evrov honorarjev iz evropskih sredstev ali da ima aktualna ministrica (taista Aleksandra Pivec) težave pojasniti svoj podpis pod študijo, ki ni njena"?! In res, čeprav se Pivčeva zdaj izgovarja, da naj bi Pergerjeva v njena poročila o delu dodajala listine, ki jih ona, torej Pivčeva, ni podpisala, pa vsaj eno od njenih treh poročilo o delu pri projektu SRIPT črno na belem dokazuje, da je Pivčeva osebno podpisana tudi za tisto opravljeno delo, ki ga ona  - po navedbah drugih udeležencev projekta - definitivno ni opravila (faksimile spodaj):

Po navedbah naših virov iz projekta SRIPT ministrica Aleksandra Pivec ni opravila tega, kar je zabeležila v zadnjem odstavku tega dokumenta, ki ga je sicer lastoročno podpisala. Po navedbah naših virov iz projekta SRIPT ministrica Aleksandra Pivec ni opravila tega, kar je zabeležila v zadnjem odstavku tega dokumenta, ki ga je sicer lastnoročno podpisala.

Ministrico Aleksandro Pivec, ki trenutno sicer ni na bolniški, ampak samo na dopustu, naj bi prav tako bremenilo eno od elektronskih sporočil, ki naj bi ga poslala Pergerjevi in v njem zapisala, citiramo naše vire, naj bo previdna z dokumentacijo?! In tudi ni nobene prave logike, zakaj bi direktorica Turistično-gostinske zbornice ponarejala in goljufala, da bi "umazani denar" kasirala Pivčeva, ki zdaj, neuradno, (še) ni med ovadenimi ...?! Toda z vsem tem, z domnevnimi lažmi, zavajanji, krajo intelektualne lastnine ter goljufijami, se bosta zdaj podrobneje ukvarjala policija in državno tožilstvo pa tudi upravni odbor TGSZ naj bi uvedel forenzično preiskavo. Da tudi pri Pivčevi nekaj zares močno smrdi, pa dodatno dokazuje še njeno trmasto izogibanje našim pozivom, javnim in pisnim, naj vendarle pokaže svojo dokumentacijo pri projektu SRIPT. Pa je noče in noče, gospa očitno nekaj velikega prikriva.

ŠAREC IN ČRNEC JO NAGOVARJATA, NAJ GRE PROTI ERJAVCU

Marjan Šarec Marjan Šarec

Damir Črnčec Damir Črnčec

Zdaj pa pozor, tukaj je še ena posebna politična dimenzija. Predsednik vlade Marjan Šarec in njegov državni sekretar za nacionalno varnost Damir Črnčec namreč skrivaj nagovarjata Aleksandro Pivec oziroma sta jo vsaj doslej nagovarjala, naj na prihodnjem in bližajočem se kongresu stranke DeSUS kandidira za predsednico Desusa, proti Karlu Erjavcu. Da to drži, dokazuje dejstvo, da se Pivčeva - ki naj bi, kot pravijo, že pred časom dobila za številne novopečene ministre ali državne sekretarja značilno višinsko bolezen ter poletela v višave - s tem celo sama "naivno" hvali naokoli, in češ, kako je ona Šarčeva in Črnčeceva izbranka. 

In verjetno jo tudi zato ob aferi SRIPT provladni mediji tako šparajo ...

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Aleksandra Pivec SRIPT Klavdija Perger TGZS zdravko počivalšek SMC desus karl erjavec

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-11-13 09:27:26


Opravilno nesposobnost Slovenije, tako tudi vojske in policije, EU rešuje na način, da sprejema Hrvaško v področje Schengna. Za dom spremni, nikoli niso bili tako močni na zunanjem področju. EU jim zaupa, v tem kontekstu bosta razbremenjeni tudi avstrijski in italijanski vojski ter policiji...Po logiki razmišljanja bedastega predsednika Srbije, Vučiča, ki ob vsaki nepriliki na pomoč kliče Ruse in Kitajce, bi lahko delovali tudi prismojeni Erjavec, aktualna vlada in ne preveč bistri Kličko slovenske politike, Črnčec. Torej, lahko razpustijo še tisto malo slovenske vojske in tam zaposlujejo prijatelje in svoje priležnice. Nemškega okupatorja namreč ne bo v te kraje. Od njega smo danes močno odvisni ; v bistvu nas le Nemčija še drži pri življenju. Kakšen divjak z juga bo sicer še zataval preko Kolpe v te kraje, a to je za politiko poglavnika iz Murgel, kateremu Slovenija kot država, nikoli ni bila intimna opcija, vedno in zgolj le dobrodošel podatek. Tovariš Milan bolj sovraži Slovence kot jaz čefurje. Zločin, ki ga izžarevajo njegove oči, ni potešen in še vedno željan krvi. Od karizme, ki jo oddaja ostareli gospod, so vaški posebneži iz spremstva predsednika vlade padali v trans in potrebovali psihiatrično pomoč. V času, ko je Šarec dobival inštrukcije za mesto, kamor ga je globoka država predvidela...Erjavec ima dva pomembna aduta v smislu obrambe svojega imena; Slovenija ni pravna država in, kar je še pomembneje, zjeban je v glavo in se ga ne da sodno procesuirati. Človek je obtičal na nivoju prerekanja okrog pralnega stroja, za katerega ne ve, da ne sodi na skupni hodnik sostanovalcev v bloku ali odpisa kazni zaradi uporabe mobilnega telefona med vožnjo, s katerim tepka, ministrova hči, ogroža ostale udeležence v prometu...Ker sem iz Šmarce, kot Pečečnik ; morda bo sovaščan oddal ponudbo tudi za nakup slovenske vojske. Bil bi boljši minister kot pilot.

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Počivalškova ovadba žrtvuje Pergerjevo in vleče ven ministrico Pivčevo. Čeprav tudi ona laže, zavaja in kasira umazani denar.