objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Sreda, 6. november 2019 ob 07:01

Afera SRIPT, epilog na pol poti: goljufiva SMC-jevka padla, toda ministrica Pivec, ujeta s prsti v marmeladi, še stoji!
13 dni po našem razkritju afere ter doslednem molku večinskih in provladnih medijev vodstvo Turistično-gostinske zbornice razrešilo Klavdijo Perger, toda kmetijska ministrica Aleksandra Pivec ni odstopila, prav tako še vedno molči Marjan Šarec ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Evidentno goljufiva Klavdija Perger resda prisilno odhaja, toda aktualna ministrica za kmetijstvo, prehrano in gozdarstvo Aleksandra Pivec, pri tej aferi ujeta s prsti globoko v marmeladi, še vedno ne odstopa pa tudi predsednik vlade Marjan Šarec je še vedno ni pozval k odstopu oziroma sprožil ali vsaj napovedal postopka njene razrešitve. (foto: STA)

Nemogoče je verjeti, da bi Klavdija Perger (prej Markež) goljufala in ponarejala listine samo zato, da bi denar kasirala Pivčeva?! Kje pa je tu minimalna logika, kje je tu zdrava pamet?!

Točno 13 dni po našem razkritju afere SRIPT (tukaj) in doslednem molku večinskih in provladnih medijev (delno so se mediji oglasili šele konec prejšnjega tedna, ko je resorno ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo javno objavilo naznanila sumov kaznivih dejanj, povezanih z afero SRIPT - vir), je upravni odbor Turistično-gostinske zbornice Slovenije razrešil direktorico zbornice Klavdijo Perger, bolj znano kot Klavdijo Markež, nekdanjo zloglasno šolsko ministrico stranke SMC iz vlade Mira Cerarja, prisiljeno - že po petih dneh - odstopiti zaradi preplonkanega magisterija, toda epilog afere SRIPT za zdaj ostaja zgolj na pol poti.

GOSPA PIVEC IN NJENI PRSTI GLOBOKO V MARMELADI

Namreč: evidentno goljufiva Klavdija Perger resda prisilno odhaja, toda aktualna ministrica za kmetijstvo, prehrano in gozdarstvo Aleksandra Pivec (DeSUS), pri tej aferi ujeta s prsti globoko v marmeladi, še vedno ne odstopa pa tudi predsednik vlade Marjan Šarec je še vedno ni pozval k odstopu oziroma sprožil ali vsaj napovedal postopka njene razrešitve.

IN ZAKAJ BI TUDI MINISTRICA IZ SOCIALNO ČUTEČE STRANKE DESUS MORALA ODITI?!

- Ker je njeno postransko zaslužkarstvo (beri: fušanje, samo v tem primeru težko 36 tisoč evrov), in to celo z denarjem davkoplačevalcev, preprosto nezdružljivo z opravljanjem funkcije državne sekretarke (kar je politična funkcija) ali ministrice. A bosta na koncu tudi predsednik države in predsednik vlade fušala in pisala študije ter svetovala pri projektih, plačanih iz proračuna, in tako, ob plači, postrani kasirala dodatni denar?! Hja, takšnega primera, kot je primer Aleksandre Pivec, celo pri nas ne pomnimo.

Gospa Pivčeva je po doslej razkritem, vsaj kar zadeva proračunski denar za lastni žep, tiha voda, ki bregove dere.

Za osvežitev spomina: predhodnica Klavdije Markež na funkciji šolske ministrice Cerarjeve vlade Stanka Setnikar Cankar je morala odstopiti, ker je služila dodatni denar, honorarje iz projektov fakultete za javno upravo, in to celo preden je postala ministrica, pa še manj je zaslužila kot Pivčeva, ki je denar kasirala med opravljanjem funkcije državne sekretarke in celo ministrice (vir)?! Šarčevi kriteriji in standardi so po razvpiti aferi Sendvič očitno popolnoma upadli ...!

Poleg tega, za nameček, afera SRIPT niti ni edino doslej že ugotovljeno postransko zaslužkarstvo Aleksandre Pivec med opravljanjem vladnih funkciji. Nasprotno, njene prste v marmeladi so namreč odkrili tudi v projektu Bistra Ptuj (vir). Gospa Pivčeva je po doslej razkritem, vsaj kar zadeva proračunski denar za lastni žep, tiha voda, ki bregove dere.

- Ministrica Pivčeva se zdaj bizarno izgovarja, češ, poročila o delu, ki jih je osebno podpisala, so pravilna in točna, da ni kradla tujega intelektualnega dela, kaj se potem dogajalo z njeno dokumentacijo, podano na TGZS, pa kakor ne ve?!

Ampak to ne drži. Na tem portalu smo že pokazali (faksimile spodaj), da je Pivčeva lastnoročno podpisala tudi takšno poročilo o delu, ki ga, po pričevanjih drugih udeležencev projekta, ona ni opravila. Poleg tega Pivčeva še vedno noče javno pokazati svoje dokumentacijo projekta SRIPT, kar seveda pomeni, da nekaj velikega - prikriva.

- In tudi nemogoče je verjeti, da bi Klavdija Perger goljufala in ponarejala listine samo zato, da bi denar kasirala Pivčeva?! Kje pa je tu minimalna logika, kje je tu zdrava pamet?! Zakaj bi Klavdija Perger ponarejala dokumentacijo Aleksandre Pivec, če je bilo z dokumentacijo Aleksandre Pivec, kot trdi ministrica, itak vse v redu?!

MOLK MARJANA ŠARCA

Predsednik vlade Marjan Šarec pa ob aferi SRIPT oziroma ob razkritju prstov v marmeladi njegove ministrice Aleksandre Pivec še vedno molči. Molči že od 24. oktobra dalje, ko smo kabinetu predsednika vlade pisno posredovali naslednja vprašanja:
Ob razkritju postranskih zaslužkov ministrice za kmetijstvo ge. Aleksandre Pivec, prav tako iz proračunskih sredstev (SLO-EU), nas zanima naslednje:
- Komentar PV o takšnih postranskih zaslužkih članov te vlade, konkretno Aleksandre Pivec.
- Kako je sploh mogoče, po mnenju PV, toliko denarja (36 tisoč evrov) zaslužiti ob delu državne sekretarke oziroma ministrice? Opomba: gre za uradne podatke MGRT.
- Kako PV komentira dejstvo, da je omenjena ministrica s postranskim delom v enem letu zaslužila celo več kot nekdanja šolska ministrica Stanka Setnikar Cankar, ki pa je zaradi tega morala odstopiti?
- Kako namerava v primeru Pivec – SRIPT ukrepati PV, glede na dejstvo, da je ministrica 36.000 evrov pokasirala celo brez kakršnekoli napisane študije?

				In Marjan Šarec je tiho ...			In Marjan Šarec je tiho ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Aleksandra Pivec SRIPT Klavdija Perger TGZS marjan šarec SMC

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-11-13 09:27:26


Opravilno nesposobnost Slovenije, tako tudi vojske in policije, EU rešuje na način, da sprejema Hrvaško v področje Schengna. Za dom spremni, nikoli niso bili tako močni na zunanjem področju. EU jim zaupa, v tem kontekstu bosta razbremenjeni tudi avstrijski in italijanski vojski ter policiji...Po logiki razmišljanja bedastega predsednika Srbije, Vučiča, ki ob vsaki nepriliki na pomoč kliče Ruse in Kitajce, bi lahko delovali tudi prismojeni Erjavec, aktualna vlada in ne preveč bistri Kličko slovenske politike, Črnčec. Torej, lahko razpustijo še tisto malo slovenske vojske in tam zaposlujejo prijatelje in svoje priležnice. Nemškega okupatorja namreč ne bo v te kraje. Od njega smo danes močno odvisni ; v bistvu nas le Nemčija še drži pri življenju. Kakšen divjak z juga bo sicer še zataval preko Kolpe v te kraje, a to je za politiko poglavnika iz Murgel, kateremu Slovenija kot država, nikoli ni bila intimna opcija, vedno in zgolj le dobrodošel podatek. Tovariš Milan bolj sovraži Slovence kot jaz čefurje. Zločin, ki ga izžarevajo njegove oči, ni potešen in še vedno željan krvi. Od karizme, ki jo oddaja ostareli gospod, so vaški posebneži iz spremstva predsednika vlade padali v trans in potrebovali psihiatrično pomoč. V času, ko je Šarec dobival inštrukcije za mesto, kamor ga je globoka država predvidela...Erjavec ima dva pomembna aduta v smislu obrambe svojega imena; Slovenija ni pravna država in, kar je še pomembneje, zjeban je v glavo in se ga ne da sodno procesuirati. Človek je obtičal na nivoju prerekanja okrog pralnega stroja, za katerega ne ve, da ne sodi na skupni hodnik sostanovalcev v bloku ali odpisa kazni zaradi uporabe mobilnega telefona med vožnjo, s katerim tepka, ministrova hči, ogroža ostale udeležence v prometu...Ker sem iz Šmarce, kot Pečečnik ; morda bo sovaščan oddal ponudbo tudi za nakup slovenske vojske. Bil bi boljši minister kot pilot.

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Afera SRIPT, epilog na pol poti: goljufiva SMC-jevka padla, toda ministrica Pivec, ujeta s prsti v marmeladi, še stoji!