objavi na
pozareport.si

forum

2010 Pozareport

Četrtek, 29. julij 2010 ob 07:23

Bo Joc Pečečnik od tajkuna Valanta kupil Športno loterijo? Morda.
Ljubljanski poslovnež je v šport že vložil nekaj milijonov evrov, toda Interblock je padel v drugo ligo, obnova Plečnikovega stadiona za Bežigradom pa se ne premakne nikamor
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Prejđnji teden javno objavljena ponudba za nakup 20-odstotnega deleža dobičkonosnih delnic Športne loterije, ki je zdaj v lasti podjetij Maksima Invest in Fidina, vendar pod nadzorstvom razvpitega gorenjskega tajkuna Staneta Valanta, je že naletela na prve odmeve.
Že leta 2008, ko je Valant s prodajo delnic poskušal zakrpati dolgove Smučarske zveze Slovenije, ki jo je takrat kot predsednik vodil, se je kot interesent za nakup javila Fundacija za šport, ki jo kot direktor vodi nekdanji državni sekretar za šport Drago Balent. Sklep sveta Fundacije za šport je, da se gre v nakup delnic športne organizacije, kadarkoli bo to možno. Dobre tri milijone evrov, kolikor želi imeti za svoje delnice Valant, pa menda tudi ni problem za FŠO. Enake želje po nakupu delnic ŠL kot športna fundacija naj bi imela tudi Fundacija za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij, vendar nam tega v tajništvu FIHO minuli ponedeljek niso mogli potrditi, ker je njihov direktor Janez Jug na dopustu.
Ker ima Smučarska zveza Slovenije pod vodstvom poslovneža Tomaža F. Lovšeta že 20 odstotkov Športne loterije, je več ne more kupiti, saj zakon ne dovoljuje večjega deleža. Valant je to pravilo zaobšel, tako da je dodatni 17,3-odstotni delež nabavil prek svojega tretjega podjetja NFD Holding. Valant povezanost med podjetji sicer zanika, ni pa na zadnji seji parlamentarnega odbora za kulturo, šolstvo, šport in mladino zanikal ali ustrezno pojasnil, zakaj so predstavniki Maksime Investa pri svojem komuniciranju uporabljali elektronske naslove NFD Holdinga, ko so odgovarjali Lovšetu. Za razliko od Lovšeta bi se za nakup delnic loterije utegnil zanimati poslovnež Joc Pečečnik, solastnik družbe Elektronček, saj je nenazadnje prisoten v športu in igralništvu, dveh temeljnih dejavnostih, ki opredeljujejo Športno loterijo. Pečečnik je doslej - za razliko od Valanta, pa tudi Lovšeta - v šport vložil že nekaj milijonov evrov lastnega denarja, vendar se mu ta vložek niti slučajno ni obrestoval. Oba glavna Pečečnikova projekta (ljubljanski nogometni klub Interblock in obnova štadiona za Bežigradom) sta enemu najbogatejših Slovencev doslej prinesla le finančno izgubo. Interblock ni prodrl v Evropo, kot je bil Pečečnikov načrt pred leti, pač pa izpadel v slovensko drugo ligo. Hkrati se je Joc Pečečnik nekako "umaknil" iz Slovenije, nabavil si je namreč stanovanje v Las Vegasu, trenutno pa z jahto Drugi dom pluje po Jadranu. Obnova Plečnikovega stadiona za Bežigradom pa stoji na mrtvi točki, poleg tega ljubljanski župan Zoran Janković s svojim športnim parkom Stožice popolnoma zasenčil zanimanje za obnovo propadle podrtije za Bežigradom. Z nakupom dolgotrajno donosnih delnic Športne loterije bi si Pečečnik, ideja se mu vsekakor zdi zanimiva, lahko povrnil vsaj del denarja, ki ga je doslej vložil v šport. Ponudba za odkup delnic se izteče 20. avgusta.
 
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Staneta Valanta Drago Balent Janez Jug Tomaža F. Lovšeta Joc Pečečnik Zoran Jankovič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Hugo Flander

2019-10-23 15:29:27


Če koga glih zanima: STRATEŠKO RAZVOJNO INOVACIJSKO PARTNERSTVO TRAJNOSTNI TURIZEM VSEBINSKO POROČILO II. faza projekta od 08.08.2017 do 30.10.2018 Oktober 2018 TGZS in SRIPT od države pričakujeta podporo pri razvoju turistične branže #Izbrali smo odlične, uveljavljene in priznane strokovnjake na svojih področjih, ki se uspešno povezujejo in sodelujejo s člani SRIPT-a. To so: dr. Maja Maravić Uran, dr. Boštjan Brumen, dr. Ljubica Knežević Cvelbar, dr. Emil Juvan, <b>dr. Aleksandra Pivec</b>, Rebeka Koncilja, Jana Apih,itd. Vse navedene osebe so tudi člani koordinacije SRIPT.V primerjavi s preteklim obdobjem smo izvedli izrazito večje število (nad 65)proaktivnih delovnih sestankov z njimi na sedežu njihovih podjetij, zavodov, na sedežu nosilca projekta TGZS in na sedežu članov SRIPT, podjetij.# #Poleg zaposlenih na TGZ so člani koordinacije bili tudi strokovnjaki s področij razvoja po prioritetnih fokusnih področjih po SPS (zunanji izvajalci): dr. Maja Maravić Uran , dr. Boštjan Brumen, dr. Ljubica Knežević Cvelbar, Jana Apih, dr. Emil Juvan, <b>dr. Aleksandra Pivec,</b> Rebeka Koncilja in številni drugi strokovni sodelavci.# #Aktivno so sodelovali tudi zunanji strokovni sodelavci: dr. Boštjan Brumen, dr. Maja Uran Maravić, dr. Ljubica Knežević Cvelbar, <b>dr. Aleksandra Pivec,</b> dr. Emil Juvan, dr. Nevenka Cukjati, Jana Apih, Rebeka Koncilja.Vsi so tudi člani koordinacijskega telesa SRIPT-a, s katerimi smo dodatno in predhodno izvedli redne, številčne delovne sestanke in posvetovanja

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Bo Joc Pečečnik od tajkuna Valanta kupil Športno loterijo? Morda.