objavi na
pozareport.si

forum

2011 Pozareport

Sreda, 3. avgust 2011 ob 07:00

Prijava Boruta Pahorja. Zaslišali Goloba in Grašiča, ne pa tudi Komarjeve
Afera Aukn. Janez Zemljarič in Drago Isajlovič varna pred Goranom Klemenčičem, ker nista politika, niti uradnika. Policija zanika, da preiskuje Socialne demokrate
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Potem ko je predsednik vlade Borut Pahor pred nekaj tedni Agencijo za upravljanje kapitalskih naložb države prijavil Komisiji za preprečevanje korupcije zaradi suma, da naj bi na vodstvo agencije vplivala Janez Zemljarič in Drago Isajlovič, je komisija po navedbah tiskovne predstavnice Polone Osrajnik "do sedaj opravila razgovore z več osebami," prav tako so "pridobili tudi del dokumentacije, na sedežu Aukn in iz drugih virov." Po naših neuradnih, vendar zanesljivih informacijah, je vodstvo komisije na čelu z Goranom Klemenčičem zaslišalo oba člana uprave Aukn, Marka Goloba in Danila Grašiča, ne pa tudi predsednice uprave Dagmar Komar.
Pred komisijo se prav tako nista znašla Zemljarič in Isajlovič, ker nista politika ali državna uradnika, zato komisija zanju ni pristojna. Kdaj naj bi bil postopek končan, na komisiji še ne vedo, sporočajo pa, da "trenutno obravnavajo več kot en primer, ki se nanaša na različne vidike delovanja Aukn."
Po naših informacijah naj bi Pahorjevo prijavo obravnavali tudi ljubljanski kriminalisti, čeprav Klemenčičeva komisija prijave na policijo ni posredovala. Govori se namreč, da naj bi ljubljanski kriminalisti "zbirali obvestila" pri nekaterih vidnih politikih iz vrst Socialnih demokratov. No, na Policijski upravi Ljubljana trdijo, da "do tega trenutka niso prejeli prijave o sumu uradno pregonljivega dejanja" v zvezi s Pahorjevo prijavo, "zato tega ne preiskujejo."
Na politični sceni je slišati tudi govorice, da naj bi Borut Pahor prijavo zoper Zemljariča in Isajloviča izkoristil tudi za obračun s staro gardo znotraj SD.
Tiskovna predstavnica Aukn Mojca Mele nam je po objavi članka sporočila, da sta "Danilo Grašič in Marko Golob sta zaradi dopusta nedosegljiva za komentar, Dagmar Komar pa vabila Komisije za preprečevanje korupcije ni prejela." Meletova še dodaja, da se "agencija zaveda pomembnosti tega področja, zato je organizirala posebno izobraževanje za zaposlene in člane Sveta Aukn. Agencija je s tem poskrbela za to, da so bili vsi zaposleni seznanjeni s postopki glede prijavljanja morebitnega lobiranja. Postopek ravnanja v primeru stika z lobistom je odgovornost vsakega posameznika. Vsi zaposleni na Agenciji se tega zavedajo in verjamemo, da spoštujejo pravila. Vse odločitve Agencije so strokovne, zakonite in skladne s Kodeksom upravljanja družb v državni lasti. Odločanje je dvostopenjsko, ob tem pa je vzpostavljen tudi celovit sistem nadzora in poročanja pristojnim državnim organov."

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Borut Pahor janez zemljarič Drago Isajlović Polone Osrajnik Goranom Klemenčičem Marka Goloba Danila Grašiča Dagmar Komar Mojca Mele

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Prijava Boruta Pahorja. Zaslišali Goloba in Grašiča, ne pa tudi Komarjeve