objavi na
pozareport.si

forum

2012 Pozareport

Sreda, 4. januar 2012 ob 04:15

Janković že kadruje po državnih firmah. Ima svojega človeka za šefa NLB
Nov predsednik uprave Nove ljubljanske banke naj bi kmalu postal pisec bančnega programa Pozitivne Slovenije Aljoša Tomaž
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Nova ljubljanska banka naj bi še ta mesec dobila novega predsednika uprave, potem ko je 20. decembra nenadoma in nepreklicno odstopil dosedanji prvi človek NLB Božo Jašovič. Po naših informacijah je prvi favorit za Jašovičevo mesto nekdanji predsednik uprave A Banke Vipa in donedavnega izvršni direktor KD banke Aljoša Tomaž. Aljoša Tomaž je pravzaprav "izbranec" najverjetnejšega mandatarja Zorana Jankovića, on je namreč tudi avtor oziroma pisec "bančnega dela" programa Jankovićeve Pozitivne Slovenije.
Glavni lobist za Aljošo Tomaža v nadzornem svetu NLB je Jurij Detiček, nekdanji predsednik uprave dunajske Adria banke, ki je zelo blizu Milanu Kučanu. Aljoša Tomaž pa uživa tudi podporo Socialnih demokratov, kjer za njegovega lobista velja bivši vodja poslanske skupine SD Dušan Kumer. Da bo Zoran Janković poskusil Aljošo Tomaža spraviti na čelo NLB, naj bi vedel tudi Božo Jašovič, kar je bil eden od razlogov za njegov odstop.
Pri tem je zanimivo, da sta tako Jure Detiček kot Aljoša Tomaž pravzaprav že "upokojena" bankirja.
Po naših informacijah naj bi bil hitremu imenovanju novega predsednika uprave NLB precej naklonjen tudi predsednik nadzornega sveta Nove ljubljanske banke Marko Simoneti.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Božo Jašovič Aljoša Tomaž Zorana Jankovića Jurij Detiček Milanu Kučanu Dušan Kumer Marko Simoneti

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Janković že kadruje po državnih firmah. Ima svojega človeka za šefa NLB