objavi na
pozareport.si

forum

2013 Pozareport

Petek, 20. september 2013 ob 06:58

Hauc čisti banko, bivša članica uprave padla v nezavest - pred kriminalisti
Sto uslužbencev na cesto, med tudi Vita Rukavina, žena Vladimirja Rukavine, ker je zavozila Severnico. Znani podjetnik Zoran Šolaja pa mariborski banki trenutno dolguje 40 milijonov evrov
2013 Pozareport

Odpri galerijo

27 milijonov evrov so težke odškodninske tožbe, ki jih je uprava Nove kreditne banke Maribor prek ljubljanske odvetniške pisane Rojs, Peljhan, Prelesnik & partnerji vložila zoper nekatere bivše vodilne kadre v mariborski banki.
Po zanesljivih informacijah pa gre šele za prvi "paket" tožb zoper 15 bivših in sedanjih uslužbencev NKBM, na čelu, jasno, z nekdanjim predsednikom uprave Matjažem Kovačičem ter bivšo članico uprave Manjo Skernišak. V tem paketu so direktorji sektorjev in vodje oddelkov, vsi tisti, kot pravijo naši viri, ki so imeli "prste zraven" pri dodeljevanju spornih kreditov.
Mimogrede. Manja Skernišak, ki je še vedno zaposlena v banki, je pa že leto dni in pol(!) na "bolniški", mora banko zapustiti do konca tega meseca.
Kar pa zadeva Kovačiča in Skernišakovo ter njune sporne bančne posle je v sklepni fazi tudi kriminalistična preiskava Nacionalnega preiskovalnega urada. Med enim od zaslišanj pred kriminalisti naj bi Skernišakova "padla v nezavest", se pa govori, da naj bi bilo to zaigrano ...
Drugi paket odškodninskih tožb naj bi bil še enkrat večji, zajel pa bo vse tiste bančne uslužbence, ki so bili zraven pri spornih poslih z mariborskim gradbenim podjetjem MTB (zdaj že v stečaju) in skupino Keter. Na spisku toženih se bodo znašli izvršilni direktor uprave banke za področje vzhodne Slovenije Simon Hvalec, direktorica mariborske podružnice NKBM Mateja Čekič ter vodilna uslužbenca Valentin Mendek in Armando Šorli. Tudi Simon Hvalec bo moral banko zapustiti do 30. septembra, sicer pa pogajanja z omenjenimi po naših informacijah že potekajo.
Tretji val odškodninskih tožb pa naj bi dosegel nekdanje direktorje hčerinskih družb, med njimi bivša prva človeka KBM Leasinga in KBM Investa, Igorja Šujico in Srečka Judarja. Šujica trenutno sicer "svetuje" predsedniku uprave Sparkasse Andreju Plosu, ki je bil prej kratek čas član uprave NKBM.
Do 30. septembra se bodo "na cesti" znašli tudi Matjaž Likar, vodja posebnih projektov (tako imenovane strateške službe) NLBM, in dve njegovi uslužbenki. Ena od njih je Vita Rukavina, znana tudi kot soproga Vladimirja Rukavine, direktorja mariborskega Narodnega doma in festivala Lent. Likarju očitajo zavoženi projekt Nobis, ki je banko stal 25 milijonov evrov, Viti Rukavini pa zavoženi projekt Severnica, ki je prav tako odnesel nekaj milijonov evrov.
Nova uprava Nove kreditne banke Maribor na čelu z Alešem Haucem je zamenjala tudi vodstvo KBM banke v Srbiji, to je bivše Credy banke, ki jo je NKBM kupila v času Matjaža Kovačiča. Predraga Mihajlovića je na čelu uprave KBM banke zamenjal Aleš Kovše iz Gorenja.
Šef uprave Hauc menda namerava Novo kreditno banko Maribor "očistiti do temeljev." Tako naj bi ob službo, zaradi tožb in "reorganizacije", v prihodnjih mesecih, že tja do novega leta, ostalo vsaj sto vodilnih in drugih uslužbencev mariborske banke. Zato verjetno sploh ne preseneča, da medije zdaj preplavljajo anonimke zoper - Hauca.
"Jesensko čiščenje" pa naj bi se nadaljevalo tudi v Adria banki na Dunaju ter Poštni banki Slovenije, kjer naj bi - pravijo - novi predsednik uprave Robert Senica pri reorganizaciji že naletel na hud odpor bivšega šefa uprave Draga Piška in (sedanjega) člana uprave Viktorja Lenčeta.
Na dan pa prihajajo tudi drugi zanimivi podatki. Zoran Šolaja, znani mariborski podjetnik in (bivši?) lastnik hotela City ter številnih drugih nepremičnin v centru štajerske prestolnice, Novi kreditni banki Maribor - prek svojih podjetij - pa trenutno dolguje okoli 40 milijonov evrov!
No, uveljavljeno restavracijo Florjan na Grajskem trgu (ki je prav tako v lasti podjetnika Šolaje) pa zapušča najemnik Matjaž Ivanc. Odhaja - skupaj s celo svojo ekipo iz Florjana - v avstrijski Gradec, kjer prevzema eno od tamkajšnjih restavracij.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Matjažem Kovačičem Manjo Skernišak Simon Hvalec Mateja Čekič Valentin Mendek Armando Šorli Igorja Šujico Srečka Judarja Andreju Plosu čas član uprave NKBM Matjaž Likar Vita Rukavin Vladimirja Rukavine Alešem Haucem Predraga Mihajlovića Aleš Kovš e Robert Senica Draga Piška Viktorja Lenčeta Zoran Šolaja Matjaž Ivanc

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Hugo Flander

2019-10-23 15:29:27


Če koga glih zanima: STRATEŠKO RAZVOJNO INOVACIJSKO PARTNERSTVO TRAJNOSTNI TURIZEM VSEBINSKO POROČILO II. faza projekta od 08.08.2017 do 30.10.2018 Oktober 2018 TGZS in SRIPT od države pričakujeta podporo pri razvoju turistične branže #Izbrali smo odlične, uveljavljene in priznane strokovnjake na svojih področjih, ki se uspešno povezujejo in sodelujejo s člani SRIPT-a. To so: dr. Maja Maravić Uran, dr. Boštjan Brumen, dr. Ljubica Knežević Cvelbar, dr. Emil Juvan, <b>dr. Aleksandra Pivec</b>, Rebeka Koncilja, Jana Apih,itd. Vse navedene osebe so tudi člani koordinacije SRIPT.V primerjavi s preteklim obdobjem smo izvedli izrazito večje število (nad 65)proaktivnih delovnih sestankov z njimi na sedežu njihovih podjetij, zavodov, na sedežu nosilca projekta TGZS in na sedežu članov SRIPT, podjetij.# #Poleg zaposlenih na TGZ so člani koordinacije bili tudi strokovnjaki s področij razvoja po prioritetnih fokusnih področjih po SPS (zunanji izvajalci): dr. Maja Maravić Uran , dr. Boštjan Brumen, dr. Ljubica Knežević Cvelbar, Jana Apih, dr. Emil Juvan, <b>dr. Aleksandra Pivec,</b> Rebeka Koncilja in številni drugi strokovni sodelavci.# #Aktivno so sodelovali tudi zunanji strokovni sodelavci: dr. Boštjan Brumen, dr. Maja Uran Maravić, dr. Ljubica Knežević Cvelbar, <b>dr. Aleksandra Pivec,</b> dr. Emil Juvan, dr. Nevenka Cukjati, Jana Apih, Rebeka Koncilja.Vsi so tudi člani koordinacijskega telesa SRIPT-a, s katerimi smo dodatno in predhodno izvedli redne, številčne delovne sestanke in posvetovanja

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Hauc čisti banko, bivša članica uprave padla v nezavest - pred kriminalisti