objavi na
pozareport.si

forum

2014 Pozareport

Petek, 4. april 2014 ob 06:56

Groznik & zakulisje že dva tedna poskušajo zamenjati Zorka, pa jim ne uspe!
Blitzkrieg odstavitve šefa uprave Pivovarne Laško Dušana Zorka naj bi bil tudi zadnji poskus preprečiti prodajo Mercatorja
2014 Pozareport

Odpri galerijo

Včeraj dopoldne sta se v pisarni predsednika uprave Pivovarne Laško Dušana Zorka pojavila predsednik in član nadzornega sveta pivovarne, Peter Groznik in Jože Bajuk, ter zahtevala, naj Zorko odstopi. Ko je Zorko vprašal, zakaj, in naj vsaj povesta razloge za njegov odstop, sta ostala brez odgovora.
Dušan Zorko pa, logično, ni odstopil.
To je bil sicer "finale" poskusa zakulisne zamenjave prvega človeka Pivovarne Laško, ki je stekel pred dvema tednoma, končati pa bi se pravzaprav moral že minuli ponedeljek na seji nadzornega sveta, vendar Peter Groznik znotraj nadzornega sveta ni imel potrebne večine, da bi spremenil dnevni red seje ter na sejo uvrstil predlog zamenjavo Dušana Zorka, kaj šele, da bi Zorka lahko potem na isti seji tudi odstavil.
 
NASLEDNJI POSKUS - NA SEJI 17. APRILA
Naslednji poskus naj bi se tako zgodil na prihodnji seji nadzornega sveta, ki bo 17. aprila, čeprav naj bi bile možnosti za končni uspeh "Groznikove operacije" vedno manjše.
Groznik naj bi trenutno imel samo glas Jožeta Bajuka, ki sicer velja za človeka blizu Boruta Jamnika, predsednika uprave Modre zavarovalnice, ki ga nekateri omenjajo tudi kot zakulisnega "režiserja" zamenjave Dušana Zorka, drugi pa pravijo, da Jamnika tokrat ni zraven. Tudi Jamnik sam v ožjih družbah to zanika.
Mimogrede, Borutu Jamniku pa celo njegovi zapriseženi nasprotniki priznavajo zelo "dobro delo" ter ključne zasluge pri odhajanju skoraj že "večne" članice uprave Telekoma Slovenije Darje Senice. Peter Groznik in Borut Jamnik pa naj bi se "zbližala" kmalu potem, ko je Groznik dobil službo člana uprave v Gorenju. Prej je bil namreč Groznik bliže politični "desnici".
Kot drugega možnega zakulisnega režiserja odstavljanja Dušana Zorka naši viri omenjajo bankirja Franceta Arharja, ki naj bi "usklajeval" interese posameznih tujih bank med procesi prodaje Mercatorja, Pivovarne Union in tudi Pivovarne Laško.
 
ZADNJI POSKUS BLOKADE PRODAJE MERCATORJA?
Po mnenju poznavalcev ima morebitna zamenjava Dušana Zorka dvojni motiv. Prvič, to naj bi bil zadnji poskus preprečitve prodaje Mercatorja, ki naj bi se - če bi Zorka odstavili minuli ponedeljek - lahko kapitaliziral na skupščini Pivovarne Union, ki bo 15. aprila. No, zdaj je ta priložnost očitno že mimo. Drugi motiv pa naj bi bila zadnja "lahka" priložnost na čelo Pivovarne Laško postaviti "svojega" človeka. Groznik namreč želi - namesto Zorka - na čelo šefa uprave pivovarne inštalirati Davida Benedeka, svojega dolgoletnega prijatelja in nekdanjega člana uprave Nove ljubljanske banke, ko je upravo vodil Božo Jašovič.
David Benedek je doma iz Laškega, zato naj bi bila njegova že mladostna želja voditi Pivovarno Union. Benedek trenutno sedi v "neki nepomembni" pisarni znotraj NLB, najnovejši razvpiti dokumenti Komisije za preprečevanje korupcije pa dokazujejo, da je prav David Benedek - v funkciji člana uprave NLB, skupaj z Božom Jašovičem - podpisal finančno potratno pogodbo s kadrovsko agencijo Korn Ferry International, ki močno bremeni tudi sedanjega predsednika uprave NLB Janka Medjo.
 
ČAKAJO NADZORNIKA IZ SLABE BANKE
Razmerje sil znotraj nadzornega sveta Pivovarne Laško je sicer "na meji", toda Peter Groznik za odstavitev Dušana Zorka preprosto nima dovolj glasov.
Po naših informacijah je sicer na svojo stran že poskušal pridobiti nadzornico Dragico Čepin, poleg nadzornika Bojana Cizeja - predstavnico zaposlenih, vendar mu ni uspelo. Članu nadzornega sveta Goranu Brankoviču, ki podpira Zorka, so zato servirali, da naj bi mu "novo službo" direktorja Zavarovalnice Triglav v Makedoniji (kar smo pisali v članku Goran Brankovič na poti v Makedonijo) "uredil" vodja poslanske skupine Socialnih demokratov Matjaž Han, kar pa - vsaj po naših informacijah - ne drži.
No, če bi v nadzornem svetu pivovarne še vedno sedel Enzo Smrekar, izvršni direktor Droge Kolinske in novopečeni predsednik Smučarske zveze Slovenije (spomnimo, kot član nadzornega sveta Pivovarne Laško je moral pred časom - zaradi nasprotja interesov - odstopiti), bi se Enzo Smrekar "pridružil" Grozniku in Bajuku, potem pa bi v razmerju tri proti tri odločal "zlati glas" predsednika nadzornega sveta, torej Groznika, in Zorko bi - odletel.
Novi član nadzornega sveta Pivovarne Laško, namesto Enza Smrekarja, naj bi sicer kmalu prišel iz DUTB oziroma tako imenovan slabe banke.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Dušana Zorka Peter Groznik Jože Bajuk NASLEDNJI POSKUS - NA SEJI 17. APRILA Boruta Jamnika Darje Senice Franceta Arharja ZADNJI POSKUS BLOKADE PRODAJE MERCATORJA? Davida Benedeka Božo Jašovič Janka Medjo ČAKAJO NADZORNIKA IZ SLABE BANKE Dragico Čepin Bojana Cizeja Goranu Brankoviču Goran Brankovič na poti v Makedonijo Matjaž Han Enzo Smrekar

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Groznik & zakulisje že dva tedna poskušajo zamenjati Zorka, pa jim ne uspe!