objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Sreda, 21. januar 2015 ob 06:56

Kuntarič ostaja na Dunaju, Groznik menda res na SDH, Čadeževa šefica ATVP
Nova direktorica Agencije za trg vrednostnih papirjev naj bi postala Anka Čadež, ki na bi jo podpiral tudi Desus
Bojan Požar

Odpri galerijo

Tomaž Kuntarič (desno, levo Janko Medja) na Dunaju postaja tudi šef kadrovske službe Gorenja.
Tomaž Kuntarič, nekdanji predsednik uprave Slovenske odškodninske družbe, zdaj že leto dni član uprave Holdinga Gorenje Beteiligungsgesellschaft m.b.H. na Dunaju (kjer je predsednik uprave Žiga Debeljak, bivši prvi človek Mercatorja), "krepi" svoje pozicije - na Dunaju. Kljub nekaterim govoricam, da se vrača v Slovenijo. Od prvega februarja dalje bo namreč tudi pomočnik predsednika uprave Gorenja Franja Bobinca za kadrovske zadeve.
Po naših informacijah naj bi bilo tudi že res dogovorjeno, da bo Peter Groznik, član uprave ter "prvi finančnik" Gorenja, naslednji šef uprave Slovenskega državnega holdinga, kar smo sicer že poročali. Tako si vsaj želi minister za finance Dušan Mramor, Groznik pa naj bi bil tudi "zveza" med Mramorjem in predsednikom uprave Modre zavarovalnice ter vplivnim zakulisnim kadrovnikom znotraj mreže podjetij v državni lasti Borutom Jamnikom.
Groznik naj bi sicer imel določene težave s predsednikom nadzornega sveta Gorenja Markom Voljčem, ki zahteva Groznikov odhod iz nadzornega sveta Nove ljubljanske banke. Po drugi strani pa naj bi imel Groznik precej privilegiran položaj v Poslovnem Dnevniku in časniku Finance.
Nova direktorica Agencije za trg vrednostnih papirjev pa naj bi postala Anka Čadež, sedanja namestnica odhajajočega direktorja Damjana Žuglja. Med drugim jo znotraj vladne koalicije podpira stranka Desus. Čeprav naj bi - pravijo naši viri - minister za finance Dušan Mramor na tem stolčku raje videl direktorico Urada za intelektualno lastnino Vesno Stanković Juričić. Za službo direktorja ATVP se sicer poteguje še en Žugljev namestnik, Primož Pinoza, ki pa menda nima nobenih možnosti.
 
ODMEV
Kot smo že večkrat povedali, dr. Peter Groznik opravlja v mandatu 2013 – 2018 funkcijo člana uprave Gorenja za finance in ekonomiko. Glede tega ni nobenih sprememb. Dr. Groznik se tudi nikoli z nikomer ni pogovarjal, da bi kandidiral na mesto predsednika uprave Slovenskega državnega holdinga.
Elizabeta Biluš
vodja zunanjega komuniciranja
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
sdh Tomaž Kuntarič Gorenje Beteiligungsgesellschaft Gorenje Žiga Debeljak Franjo Bobinac Peter Groznik dušan mramor Modra zavarovalnica borut jamnik Marko Voljč nlb Dnevnik časnik Finance Anka Čadež Damjan Žugelj desus Vesna Stanković Juričić ATVP Primož Pinoza Elizabeta Biluš

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kuntarič ostaja na Dunaju, Groznik menda res na SDH, Čadeževa šefica ATVP