objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Torek, 8. november 2016 ob 06:16

Zanimivo: dva odstavljena direktorja Zavarovalnice Triglav načrtujeta comeback
Andrej Kocič se poteguje za funkcijo predsednika Atletske zveze Slovenije, Matjaž Rakovec pa za stolček generalnega direktorja Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Komu bo uspelo? Kociču (na sliki levo) na ateletski zvezi ali Rakovcu na ZZZS. Ali pa kar obema?!
Andrej Kocič in Matjaž Rakovec, dva nekdanja, odstopljena ali pač odstavljena predsednika uprave Zavarovalnice Triglav, načrtujeta comeback, vsak svojega.
Kocič, že nekaj časa direktor slovenske podružnice avstrijske zavarovalnice Ergo, se poteguje za funkcijo predsednika Atletske zveze Slovenije. Volitve bodo 6. decembra, njegov protikandidat pa je visoki uslužbenec Petrola Roman Dobnikar. Dobnikar je znan tudi kot nekdanji član nadzornega sveta Slovenskega državnega holdinga, zdaj pa sedi v nadzornem svetu Gen energije. Je kader stranke Socialnih demokratov in blizu Borutu Jamniku, predsedniku uprave Modre zavarovalnice, na Petrolu pa naj bi bil nekoliko na stranskem tiru. Kocič pri kandidaturi za prvega človeka atletske zveze menda ponuja sponzorski denar avstrijske zavarovalnice.
Matjaž Rakovec pa cilja še višje. Prijavil se je namreč na razpis za novega direktorja Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS), kjer se obračajo milijarde evrov, čeprav je plača direktorja sorazmerno nizka - mesečno okoli 5.500 evrov bruto. Rakovec je zdaj izvršni direktor famozne GBD BPD, d. d., ki jo lastniško obvladujeta zakonca Anica in Zoran Klemenčič, direktor Slovenske obveščevalno-varnostne službe Sova. Teoretično to pomeni, da bi lahko Rakovec pri naskoku na ZZZS računal tudi na pomoč Klemenčiča in Sove. Prek Miča Sojerja, lastnika verige fizerskih salonov MIč, člana izvršnega odbora SMC in zaupnika predsednika vlade MIra Cerarja, pa naj bi lobiral tudi za podporo SMC. Če bo res dobil podporo SMC, pa bo moral Rakovec razrešiti tudi vprašanje podpore znotraj SD, saj drugače ne bo šel skozi sito vladne koalicije in državnega zbora, ki daje soglasje k imenovanju generalnega direktorja ZZZS. Prek Socialnih demokratov se je sicer zavihtel na čelo Zavarovalnice Triglav, potem pa naj bi na relaciji med Rakovcem in nekaterimi člani ožjega vodstva SD - resno počilo. Matjaž Rakovec je sicer tudi predsednik Hokejske zveze Slovenije, po ločitvi pa živi z Urško Manček, znano svetovalko za odnose z javnostmi, ki je prej vodila odnose z javnostmi na Zavarovalnici Triglav. Da se bo Rakovec prijavil za mesto direktorja ZZZS, se je v ožjih krogih razvedelo že septembra v Minsku (Belorusija), kjer si je slovenska hokejska reprezentanca izborila vozovnico za olimpijske igre v Pjongčangu leta 2018. No, v Minsku sta bila takrat med posebej povabljenimi navijači tudi dva vidna politika Nove Slovenije, vodja poslanske skupine Matej Tonin in generalni sekretar NSi Robert Ilc, ki so ju - vsaj po pripovedovanju naših virov - videvali tudi na zabavah v družbi nekdanjega ministra za zdravje Boruta Miklavčiča, ki še danes velja za enega najvplivnejših lobistov znotraj distribucije državnega denarja za zdravstvo.
In še za osvežitev spomina: Rakovec zaradi (domnevno) nezakonite razrešitve z mesta predsednika uprave Triglava toži - Zavarovalnico Triglav. Na prvi sodni stopnji mu je že uspelo, pričakovana odškodnina pa se giblje blizu pol milijona evrov.
Sicer pa imata Kocič in Rakovec še nekaj skupnega. Oba sta - kot šefa Zavarovalnice Triglav - odletela meseca maja. Kocič maja 2009, Rakovec pa maja 2014.
 
Preberite tudi:
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Andrej Kocič Matjaž Rakovec

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Hugo Flander

2019-11-04 17:07:06


Hja, spoštovani V.H.- (@Miha#8). Resigniranost pa taka. Da razbijem dolgočasje: Velikokrat sva trčila na forumih. Včasih plodno, včasih neplodno. Kakorkoli. Sila podoben komentar je nekoč(2011) na spletnem portalu Politokis, spisal možakar, ki te je motiviral pri ideji za tvoj psevdonim na tem portalu. Kako ga je takrat napadel tvoj znanec M.G.? Vsa korespondenca je še dosegljiva na spletu. Tako nekako se je začelo. Primer: MEFISTO pravi Pred 8 let #Kot sem napovedal. Včerajšnjemu nastopu Mercatorjevega štacunarja na Pogledih Slovenije je takoj sledilo znižanje bonitetne ocene Slovenije.# ------- Petrovc pravi Pred 8 let #POSTENO: bonitetna ocena Slovenije se NI ZNIZALA ZARADI JANKOVICA!!!! Bonitetna ocena je financni pokazatelj stanja za nazaj in forecasting za naprej! Tudi, ce bi, Jansa bil prvi mandatar, bi bilo enako! KRIVI SMO SLOVENCI, ker nsmo lustrirali Kucana in njegove zlocinske kamarile! IN SE TO, NAPOVEDOVAL JE SAMO IN SAMO PETROVC!# ------ Petrovc pravi Pred 8 let #MOJI LUBI KRANCI: kar nekaj jih je, ki se kitijo z mojimi napovedmi, tudi na “vest.si!” Pa ni to! Bil je tudi,ki mi je rekel:”Ti pa me ze ne bos ucil, gospodarja stranke!” Pa bi bilo bole, da bi me poslusal! Pa ni to!...# ------- Petrovc pravi Pred 8 let #MEFISTO says: 23. 12. 2011 at 09:37 Seveda , PETROVC, prvi in pravilno si tudi napovedal, kao lepi časi se nam obetajo pod murgeljskim izbrancem. Bi lqahko tole razlozil, ti veliki prerok!? Predno te odpikam!#

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zanimivo: dva odstavljena direktorja Zavarovalnice Triglav načrtujeta comeback