objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Četrtek, 6. julij 2017 ob 06:43

Težki dnevi za Colariča iz Krke in vpitje na sedežu SDH. Bomo videli, ali bo Jamniku na berglah danes uspelo?
Bojan Požar

Odpri galerijo

Jamnik je pred kratkim prestal operacijo kolena, danes pa bo jasno, ali bo tudi nadzornik Krke.
Borut Jamnik, predsednik uprave Modre zavarovalnice, je včeraj dopoldne prišepal na okroglo tribuno Nove Slovenije o pokojninski reformi v ljubljanskem Maxi klubu. Zaradi operacije kolena je trenutno še na berglah. Po nekaterih informacijah naj bi njegov nastop na klasičnem dogodku stranke NSi zlobiral Marko Pogorevc (ki naj bi tudi pred aprilsko skupščino Telekoma Slovenije, kjer Jamnik ni bil več izvoljen za člana nadzornega sveta, prepričeval vidne politike NSi, da Jamnika ne bi zamenjali, ker ima dovolj široko politično podporo), po drugi strani pa naj bi Jamniku zdaj ustrezalo, da se pojavlja kot "strokovnjak".
Toda Borut Jamnik včeraj dopoldne, kot pravijo naši viri, ni bil ravno najbolje razpoložen. Kar pa gre, mogoče ali kar verjetno, pripisati vročemu zakulisnemu dogajanju pred današnjo skupščino novomeške Krke. Danes se bo namreč videlo, ali držijo naše napovedi naših virov, da bo Jamnik postal novi član nadzornega sveta Krke, ki naj bi kasneje - po navodilih Mira Cerarja in SMC - prevzel kadrovsko operacijo zamenjave predsednika uprave Krke Jožeta Colariča. Da je Borut Jamnik skriti kandidat Slovenskega državnega holdinga za nadzornika Krke, smo prvi poročali že 26. junija, včeraj pa so naše poročanje že potrdili tudi nekateri drugi mediji.
Po zelo verjetnem scenariju bodo na današnji skupščini predčasno odpoklicali nadzornico Krke Anjo Strojin Štampar, uslužbenko SDH, namesto nje pa naj bi novi član nadzornega sveta postal Dimitrij Marjanovič, ki na SDH vodi oddelek za finančno upravljanje. Ti dve imeni sta tudi zapisani v gradivu za skupščino, danes pa naj bi predvidoma odstopila še ena nadzornica Simona Razvornik Škofič, prav tako uslužbenka SDH, in zamenjali naj bi še tretjo članico nadzornega sveta - Julijano Kristl.
Po navedbah nekaterih medijev naj bi namesto teh dveh gospa, Simone Razvornik Škofič in Julijane Kristl, nova člana nadzornega sveta postala dva "upokojena farmacevtska strokovnjaka z izkušnjami z delom v multinacionalkah, od katerih naj bi bil eden Slovenec".

DRAMA, IMENOVANA BERTONCELJ

No, to naj bi bil Andrej Bertoncelj, novopečeni član nadzornega sveta SDH, profesor Univerze na Primorskem, ki se sam rad pohvali, da je v Združenih državah Amerike delal vse prevzeme za Lek, kar pa menda, kot naj bi že ugotovili tudi na SDH, ne drži. In prav zaradi Bertonclja na SDH okoli Krke vlada prava drama. Čeprav je eksplicitno dogovorjeno, da člani nadzornega sveta SDH ne smejo kandidirati za nadzornike družb, ki jih upravlja SDH, Bertonclja na Krko forsira prav predsednik nadzornega sveta SDH Damjan Belič. Naši viri trdijo, da naj bi Belič celo s "prevaro" spravil Bertonclja med nadzornike SDH. In to tako, da naj bi šel do Mateje Vraničar Erman, ministrice za finance, in ji dejal, da mora Bertonclja predlagati za člana nadzornega sveta SDH, ker to zahteva Cerar. Za Beliča naj bi bilo sicer že znano, da se v zakulisnih pogovorih in ob pritiskih praviloma sklicuje na predsednika vlade Cerarja.
Belič in Bertoncelj zdaj zahtevata od Lidie Glavina, predsednice uprave SDH, in Nade Drobne Popovič, članice uprave SDH, naj za novega nadzornika Krke postavita Andreja Bertonclja. In menda je tudi zelo napeto in zelo glasno: po navedbah naših virov naj bi se pred dnevi med nekim pogovorom na sedežu SDH, Mala ulica 5 v Ljubljani, iz pisarne, kjer so sedeli Glavinova, Drobne Popovičeva, Belič in Bertoncelj, slišalo takšno vpitje, najglasnejši je bil Bertoncelj, da so se uslužbenke, ki delajo zunaj, spraševale, ali naj pokličejo policijo ali rešilce?!
Po naših informacijah naj bi iz SDH tudi vprašali kabinet predsednika vlade, ali ima kabinet kaj proti, če bi Jamnik postal novi član nadzornega sveta SDH. Prišel naj bi odgovor, da nimajo nič proti. Toda Jamnika "ne mara" Belič.

NAŠI TEGA NE BODO DOPUSTILI ...

Je pa za Boruta Jamnika, ki je sicer pred dvanajstimi leti že bil nadzornik Krke, nedvomno ogromno olajšanje, da njegova Modra zavarovalnica očitno le ne bo postala sestavni del Demografskega sklada, če bo do tega sklada sploh prišlo. To je avtorju teh vrstic osebno potrdil tudi eden od vodilnih politikov SMC, češ, znotraj koalicije se tega ne bomo mogli dogovoriti, viri blizu vodstva Socialnih demokratov pa pravijo, da "naši" rušenja Jamnika tudi na čelu Modre zavarovalnice - po tem, kar se je zgodilo na Telekomu Slovenije - ne bodo dopustili ...
Sicer pa naj bi SD, vsaj kar zadeva kadrovanje, prejšnji teden, citiramo vire, "prekinila vse stike" s Cerarjevo SMC. Več o tem pa jutri, ko pišemo o najnovejšem spopadu med Metko Tekavčič, dekanjo Ekonomske fakultete, in Majo Makovec Brenčič, ministrico za izobraževanje, znanost in šport, ki je prek nove novinarke Pop TV Tine Kristan in "afere dodatki" očitno že startala svojo kampanjo za predsednico države ...
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
borut jamnik jože colarič slovenski državni holding sdh Pred skupščino Krke krka miro cerar SMC Socialni demokrati Damjan Belič Andrej Bertoncelj lidia glavina Nada Drobne Popovič nova slovenija marko pogorevc Anja Strojin Štampar Julijana Kristl Simona Razvornik Škofič Dimitrij Marjanovič Modra zavarovalnica demografski sklad metka tekavčič ekonomska fakulteta maja makovec brenčič Tina Kristan pop tv Mateja Vranićar Erman Kabinet predsednika vlade Mala ulica 5 v Ljubljani Maxi Klub

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Hugo Flander

2019-11-04 17:07:06


Hja, spoštovani V.H.- (@Miha#8). Resigniranost pa taka. Da razbijem dolgočasje: Velikokrat sva trčila na forumih. Včasih plodno, včasih neplodno. Kakorkoli. Sila podoben komentar je nekoč(2011) na spletnem portalu Politokis, spisal možakar, ki te je motiviral pri ideji za tvoj psevdonim na tem portalu. Kako ga je takrat napadel tvoj znanec M.G.? Vsa korespondenca je še dosegljiva na spletu. Tako nekako se je začelo. Primer: MEFISTO pravi Pred 8 let #Kot sem napovedal. Včerajšnjemu nastopu Mercatorjevega štacunarja na Pogledih Slovenije je takoj sledilo znižanje bonitetne ocene Slovenije.# ------- Petrovc pravi Pred 8 let #POSTENO: bonitetna ocena Slovenije se NI ZNIZALA ZARADI JANKOVICA!!!! Bonitetna ocena je financni pokazatelj stanja za nazaj in forecasting za naprej! Tudi, ce bi, Jansa bil prvi mandatar, bi bilo enako! KRIVI SMO SLOVENCI, ker nsmo lustrirali Kucana in njegove zlocinske kamarile! IN SE TO, NAPOVEDOVAL JE SAMO IN SAMO PETROVC!# ------ Petrovc pravi Pred 8 let #MOJI LUBI KRANCI: kar nekaj jih je, ki se kitijo z mojimi napovedmi, tudi na “vest.si!” Pa ni to! Bil je tudi,ki mi je rekel:”Ti pa me ze ne bos ucil, gospodarja stranke!” Pa bi bilo bole, da bi me poslusal! Pa ni to!...# ------- Petrovc pravi Pred 8 let #MEFISTO says: 23. 12. 2011 at 09:37 Seveda , PETROVC, prvi in pravilno si tudi napovedal, kao lepi časi se nam obetajo pod murgeljskim izbrancem. Bi lqahko tole razlozil, ti veliki prerok!? Predno te odpikam!#

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Težki dnevi za Colariča iz Krke in vpitje na sedežu SDH. Bomo videli, ali bo Jamniku na berglah danes uspelo?