objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Petek, 1. december 2017 ob 06:52

Izbor SMC - Andrej Božič res prevzema Luko Koper. SD pa dobi člana uprave - Metoda Podkrižnika.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Božič bo, kot kaže, bodoči novi predsednik uprave Luke Koper. Tako naj bi se odvilo po 28. decembru.
Čeprav v Steklarni Hrastnik to "uradno zanikajo", Andrej Božič, nekdanji direktor in tudi solastnik Steklarne Hrastnik, res odhaja na delovno mesto predsednika uprave Luke Koper. Vse to naj bi se odvrtelo takoj po 28. decembru, ko je sklicana skupščina Luke Koper in kjer naj bi (bo) uprava Luke z Dragomirjem Matićem na čelu dobila nezaupnico.
Andrej Božič, ki velja za enega najboljših slovenskih menedžerjev, je v igro stopil, ko je bitko za Luko Koper znotraj SMC dokončno izgubil Jure Leben, "čudežni deček SMC", državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo ter vodja vladnega projekta za drugi tir (vir). Leben je od kandidature za predsednika uprave Luke Koper odstopil minuli ponedeljek po pogovoru z Milanom Brglezom, predsednikom državnega zbora in podpredsednikom SMC, ko je postalo jasno, da znotraj SMC ni prave politične volje, da bi za Lebna - prek SDH in skupščine Luke - na silo spreminjali statut Luke Koper in pogoje za imenovanje šefa uprave, saj Leben sedanjih pogojev za imenovanje na funkcijo predsednika uprave tako velike družbe, kot je Luka Koper, pač ne izpolnjuje. Mimogrede, konec prejšnjega tedna so medije kar preplavile anonimke o pomanjkanju formalnih pogojev Jureta Lebna za šefa uprave Luke Koper.

LEBEN IZGUBIL PROTI KEŠELJEVIĆU

Je pa odstop Jureta Lebna od kandidature insajderska kadrovska zmaga Aleksandra Kešeljevića, svetovalca predsednika vlade Mira Cerarja in programskega direktorja SMC, ki tako poleg Miča Sojerja, člana izvršilnega odbora SMC in zaupnika Mira Cerarja, ostaja glavni kadrovik Cerarjeve stranke.
Nekateri so sicer prepričani, da je Leben odstopil prehitro, saj naj bi ga bil DeSUS, natančneje Karl Erjavec, "pripravljen spustiti skozi", za Socialne demokrate pa je menda pomembno samo to, da Metod Podkrižnik, direktor Ferspeda, postane novi član uprave Luke Koper. Podkrižnika sicer forsirata vodja poslanske skupine SD Matjaž Han in generalni sekretar SD Dejan Levanič, in to naj bi bilo dogovorjeno tudi zdaj, ko Luko očitno prevzema Andrej Božič.
Spomnimo: Metod Podkrižnik že nekaj zasebno živi s Pio Tajnikar, nekdanjo atletinjo, precej uspešno šprinterko na 100 metrov, pa tudi hčerko znanega ekonomista ter nekdanjega ministra in bivšega predsednika upravnega odbora Adrie Airways Maksa Tajnikarja.

BOŽIČ ŽE APRILA PODPRL CERARJEVO VIZIJO

Je pa tudi Andrej Božič povezan s Cerarjevo SMC. Božič je namreč eden tistih menedžerjev, ki je hitro ter javno, na svojem facebook profilu, podprl Cerarjevo "Vizijo Slovenije do leta 2050" - 5. aprila letos. Enako je malo kasneje storila tudi njegova soproga Ksenija Špiler Božič, sicer lastnica družbe BB Consulting (svetovanje), d. o. o..
Iz javno dostopnih virov je sicer tudi razvidno, da je bila Ksenija Špiler Božič celo med vidnimi ustvarjalci te vizije (vir).

				Andrej Božič je aprila letos na facebooku javno podprl Cerarjevo vizijo Slovenije do leta 2050. No, zdaj ga SMC postavlja za predsednika uprave Luke Koper.<br>
			Andrej Božič je aprila letos na facebooku javno podprl Cerarjevo vizijo Slovenije do leta 2050. No, zdaj ga SMC postavlja za predsednika uprave Luke Koper.
PRIKAZ NASPROTNIH DEJSTEV
Spoštovani gospod Požar,
v vašem članku ste danes objavili netočno informacijo, ki se glasi: "(Jure) Leben je od kandidature za predsednika uprave Luke Koper odstopil minuli ponedeljek, po pogovoru z Milanom Brglezom, predsednikom državnega zbora in podpredsednikom SMC ...".
Naj povem, da sem se z gospodom Juretom Lebnom res srečal minuli ponedeljek na prireditvi Hoč'mo cesto, na Koroškem, kjer sva imela nekajminutni  pogovor. Pogovarjala pa sva se o 3. razvojni osi in njenem umeščanju v prostor, ne pa o tematikah, ki jih omenjate vi.
Milan Brglez 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
luka koper SMC Andrej Božič Steklarna Hrastnik karl erjavec desus aleksandar kešeljević Mič Sojer jure leben drugi tir ministrstvo za infrastrukturo Socialni demokrati Matjaž Han Dejan Levanič Metod Podkrižnik Fersped Ksenija Špiler Božič BB Consulting doo Facebook Vizija Slovenije do leta 2050 dragomir matić slovenski državni holding sdh Maks Tajnikar Pia Tajnikar Adria Airways

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Izbor SMC - Andrej Božič res prevzema Luko Koper. SD pa dobi člana uprave - Metoda Podkrižnika.