objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Četrtek, 4. oktober 2018 ob 06:58

Viri iz BTC: Jože Mermal v resnici hotel postaviti Koprivnikarja za glavnega direktorja. Prišepetovalka pa je Violeta Bulc.
... Zdaj pa ni izključeno, kot pravijo boljši poznavalci visoke ljubljanske politike, da se bo Mermal močno kompromitiranemu nekdanjemu ministru Koprivnikarju na koncu povsem - odrekel.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Jože Mermal (desno Zdravko Počivalšek) je po navedbah naših virov iz BTC nameraval Koprivnikarja postaviti celo za glavnega izvršnega direktorja - prihodnje leto, ko Mermalu poteče sedanji mandat.

Po izbruhu afere Koprivnikar-BTC (vir) na dan prihajajo tudi nekatere notranje informacije iz družbe BTC ter naveze Jožeta Mermala, prvega človeka BTC, in ožjega vodilnega kroga stranke SMC.

Že včeraj smo poročali (vir), da Mermal snuje prehod upravljanja družbe BTC na enotirno upravo, kjer bi sam postal predsednik upravnega odbora oziroma glavni neizvršni direktor, (glavni) izvršni direktor pa Damjan Kralj, sedanji član uprave BTC. No, temu naj bi nasprotovala preostala dva člana uprave BTC Helena Petrin in Rajko Čvorovič pa tudi del preostale vodilne ekipe BTC.

Toda zanesljivi viri iz BTC zdaj opozarjajo, da naj bi se Mermal z Borisom Koprivnikarjem, nekdanjim ministrom za javno upravo, ki je družbi BTC dva dni pred junijskimi parlamentarnimi volitvami priskrbel brezplačne frekvence 5G (takšne, na primer, samo za primerjavo, je italijanska vlada zasebnim podjetjem prodala za 5,8 milijarde evrov - vir: Bloomberg), dejansko pogovarjal o tem, da Koprivnikar kot glavni izvršni direktor prevzame "cel" BTC, vendar šele junija ali julija prihodnje leto, ko Mermalu poteče sedanji mandat in ko naj bi tudi prešli na enotirno upravo. Mermalova poteza z Damjanom Kraljem pa naj bi bila zgolj prehodna fasada oziroma tako imenovani miren prehod - za Koprivnikarja. No, Damjan Kralj naj za to ozadje, za to kadrovsko spletko ne bi vedel.

OB PETKIH PA NA BTC PRIHAJA VIOLETA BULC ...

Isti viri tudi zatrjujejo, da naj bi bila glavna Mermalova prišepetovalka Violeta Bulc, slovenska evropska komisarka in članica tako imenovanega "notranjega kroga Mira Cerarja", a hkrati precej povezana z Gregorjem Golobičem, nekdanjim politikom LDS in Zares. Bulčeva, ki se je pred kratkim evidentno blamirala z dogajanjem okoli evropske komisije in arbitražnega sporazuma med Slovenijo in Hrvaško, naj bi tako skoraj vsak petek, ko čez vikend prileti v Slovenijo, "ždela" pri Mermalu v BTC.

No, zdaj, po izbruhu afere Koprivnikar-BTC, je Mermalova ideja, da bi Koprivnikar kot izvršni direktor vodil cel BTC, seveda padla v vodo.

Mermal naj bi sicer Koprivnikarja na sedežu BTC uradno predstavil prihodnji torek, vendar boljši poznavalci ljubljanske politike ocenjujejo, da ni izključeno, da se bo Mermal tako kompromitiranemu nekdanjemu ministru zdaj celo povsem odrekel. Škoda je namreč že storjena, ugled družbe BTC pa se s Koprivnikarjem hudo maje ...

RAZLIČNA POJASNILA?!

OČITNO VSAK ŽE REŠUJE SVOJO KOŽO!

Po drugi strani se že ruši tudi Koprivnikarjeva obramba, da so bile mobilne frekvence 5G podeljene zakonito in pošteno. Po javno dostopnih podatkih se namreč pojasnila Borisa Koprivnikarja, ki jih iz San Francisca na zahodni obali Združenih držav Amerike v Slovenijo pošilja po facebooku, in uradna pojasnila  Agencije za komunikacijska omrežja in storitve (AKOS) bistveno razlikujejo!

Medtem ko nekdanji minister Koprivnikar razlaga, da je Agencija pri brezplačni podelitvi frekvenc družbi BTC sledila "evropskim usmeritvam" in "zakonu", ki naj bi nastal na podlagi teh usmeritev ... (spodaj)

... pa AKOS uradno, na svoji spletni strani (spodaj), dejansko zatrjuje popolnoma nasprotno: Agencija je sledila navodilom ministrstva za javno upravo, torej ministru Koprivnikarju, poleg tega je omenjeni zakon, na katerega se sklicuje Koprivnikar, tako ali tako pripravil Koprivnikar, Cerarjeva vlada pa ga je potem sprejela!

Sicer pa teh famoznih "evropskih usmeritev", ki naj bi dajale podlago za brezplačno podelitev frekvenc 5G za dobo treh let, še nihče ni našel ...

Tako različna in nasprotujoča si pojasnila Borisa Koprivnikarja in vodstva AKOS (čeprav ga je postavil Koprivnikar) pa naj bi že kazala na prve razpoke po izbruhu afere ter napovedanih postopkih policije, Komisije za preprečevanje korupcije in sklica parlamentarne komisije za nadzor javnih financ, kjer bo vsak, očitno, reševal svojo kožo. Izključeno ni niti, da bo prišlo celo do medsebojnega obtoževanja med Koprivnikarjem in direktorico AKOS Tanjo Muha?! Ko gre zares in ko ne grozi samo izguba dobro plačane službe, ampak tudi zapor, je namreč vse mogoče. Po naših informacijah bo na to temo že prihodnji teden tudi seja sveta AKOS, a zdaj nihče ne more točno napovedati, kaj vse se bo dogajalo tam ...

Preberite tudi:

Rovere, ki je imel denar na računu švicarske banke HSBC, svetuje pri prodaji Telekoma Slovenije

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
violeta bulc boris koprivnikar Jože Mermal btc miro cerar Damjan Kralj Rajko Čvorovič Helena Petrin SMC Evropska komisija arbitražni sporazum AKOS Ministrstvo za javno upravo zdravko počivalšek Tanja Muha Gregor Golobič Zares LDS

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Viri iz BTC: Jože Mermal v resnici hotel postaviti Koprivnikarja za glavnega direktorja. Prišepetovalka pa je Violeta Bulc.