objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 21. januar 2015 ob 06:57

Tajna nezaupnica Cerarju. Nov šef vlade Dobovšek?! Ki pa menda nič ne ve
Bo premier Cerar res padel v prihodnjih dveh tednih? Pučisti znotraj Stranke Mira Cerarja ali protiprivatizacijski scenarij Gregorja Golobiča in Milana Kučana, ki sta Cerarja doslej - tolerirala
Bojan Požar

Odpri galerijo

Jani Möderndorfer (ZaAB) in Bojan Dobovšek (SMC). Slednji bi lahko postal novi predsednik vlade ...
Teden dni potem, ko je predsednik vlade Miro Cerar "ponudil roko" prvaku opozicijske SDS Janezu Janši (spomnimo: prejšnjo sredo je Stranka Mira Cerarja na parlamentarnem odboru za notranjo politiko "spravila" z dnevnega reda predlog zakona Zavezništva Alenke Bratušek, ki naj bi pravnomočno obsojenim na nepogojno kazen zapora preprečil, da bi kandidirali ali opravljali voljene funkcije - preložitev je v imenu poslancev koalicije predlagal Bojan Dobovšek, in Cerar je še isti večer Janeza Janšo povabil tudi na sejo sveta za nacionalno varnost; mimogrede, to je sprožilo takojšnji napad časopisa Delo na Cerarja, še prej pa znotraj Dela hud prepir med novinarji in uredniki, kako silovito naj Mira Cerarja zaradi "paktiranja" z Janšo sesujejo - proti totalnemu obračunu s Cerarjem naj bi bil takrat celo novinar Zoran Potić, sicer znan kot radikalen "antijanšist"), in točno štiri dni potem, ko smo minuli petek na našem portalu ekskluzivno razkrili pripravo poročila Komisije za preprečevanje korupcije o postopku domnevno spornega imenovanja Violete Bulc za evropsko komisarko, ki bremeni Mira Cerarja, se je nenadoma pojavil "tajni dokument" za pripravo parlamentarne nezaupnice predsedniku vlade - Cerarju.

PREDLOG NEZAUPNICE NA TREH STRANEH

Predlog nezaupnice je spisan na treh straneh, resda nima datumov ali podpisov poslancev, vsebuje pa "oceno stanja" znotraj države (citiramo: "Slovenija še nikoli ni bila v tako veliki krizi ...") ter predlog državnemu zboru, naj razreši Mira Cerarja, za novega predsednika vlade pa imenuje Bojana Dobovška, poslanca SMC. Predlog nezaupnice je sicer naslovljen na predsednika državnega zbora Milana Brgleza. No, Brglez je tudi podpredsednik SMC.

				Tajni predlog parlamentarne nezaupnice je spisan na treh straneh, vendar nima datumov, niti podpisov poslancev ...<br>
			Tajni predlog parlamentarne nezaupnice je spisan na treh straneh, vendar nima datumov, niti podpisov poslancev ...

				... za novega predsednika vlade pa predlaga poslanca Bojana Dobovška, ki pa trdi, da tega dokumenta še ni videl. In ga, kot vidimo, tudi še ni podpisal (za povečavo klik na sliko).<br>
			... za novega predsednika vlade pa predlaga poslanca Bojana Dobovška, ki pa trdi, da tega dokumenta še ni videl. In ga, kot vidimo, tudi še ni podpisal (za povečavo klik na sliko).

BRGLEZ: ČISTA LAŽ. DOBOVŠEK: OČITNO CENIJO MOJE DELO

Takoj potem, ko so del teksta nezaupnice včeraj zvečer objavili na Planet TV, je Milan Brglez za spletni portal časopisa Večer dejal, da gre za "čisto laž". Po navedbah novinarjev Planet TV naj bi bil namreč Brglez med šestimi poslanci SMC, tako imenovanimi "pučisti", ki naj bi pripravljali nezaupnico (beri puč) proti Cerarju ter poskušali za predsednika vlade postaviti poslanca Bojana Dobovška, nesojenega ministra za notranje zadeve, ki je pred časom izstopil iz SMC.
Bojan Dobovšek pa nam je povedal, da predloga nezaupnice "še ni videl, da konkretne ponudbe, da bi kandidiral za predsednika vlade, tudi (še) ni dobil", toda hkrati dodaja, "da poslanci očitno cenijo njegovo delo".
Da res obstaja "scenarij" rušenja Mira Cerarja, po katerem naj bi Cerar padel v prihodnjih dveh tednih, smo na našem portalu omenili že v soboto zjutraj, potem ko je protikorupcijska komisija demantirala nekatere informacije o preiskavi vladnega imenovanja Violete Bulc za evropsko komisarko.
Po omenjenem scenariju naj bi Cerarja zamenjali zaradi preprečitve nadaljnje privatizacije, zlasti pa prodaje Telekoma Slovenije (medklic: Karl Erjavec, ki naj bi po tem načrtu stranko Desus potegnil iz vlade, če premier Cerar ne odstopi, je včeraj prvič javno zagrozil, da "... zaradi privatizacije lahko pade vlada"), novo "antiprivatizacijsko" vlado - brez Mira Cerarja - pa bi znotraj sedanje sestave parlamenta podprla tudi Združena levica.

ZAKULISNA PROVOKACIJA ALI POLITIČNI SPIN?

Vendar ta scenarij, za katerim naj bi stala Gregor Golobič in Milan Kučan, ki obvladujeta vsaj polovico Stranke Mira Cerarja, za novega predsednika vlade zanesljivo ne predvideva Bojana Dobovška. V tem kontekstu je zelo verjetno, da gre pri tajnem predlogu nezaupnice za zakulisno provokacijo ali politični spin.
Kučan naj bi Cerarja, kot pravijo naši viri blizu Kučana, doslej sicer "toleriral", saj ni imel drugega kandidata za zmago na zadnjih volitvah.
Miro Cerar je javni obračun s Komisijo za preprečevanje korupcije, predvsem pa predsednikom komisije Borisom Štefanecem - po našem petkovem razkritju - napovedal tudi na nedeljskem sestanku vrha SMC. Kjer pa, zanimivo, ni bilo ministrice za notranje zadeve Vesne Györkös Žnidar, ki naj bi jo poročilo prav tako bremenilo, in je potem v ponedeljek dopoldne prva "priznala" novinarjem, da poročilo KPK obstaja in da je bilo poslano tako njej kot tudi Miro Cerarju.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
miro cerar sds Janez Janša SMC Zavezništvo Alenke Bratušek bojan dobovšek svet za nacionalno varnost delo Zoran Potić antijanšist violeta bulc milan brglez planet tv telekom slovenije karl erjavec desus Združena levica Gregor Golobič Milan Kučan Boris Štefanec kpk Vesna Györkös Žnidar

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-11-12 09:10:56


Škoditi slovenskim nacionalnim interesom, res ni razlog za odstop ministra v nastavljeni vladi globoke države. V tem pogledu nikoli in nikdar ne moremo preseči Hrvatov, niti v sodnih sporih niti na nogometni tekmi. Sosedje spoštujejo lepo njihovo in so ponosen narod. Jebivetri z juga in od nikoder ter kakor Erjavec, totalno zjebani v glavo, državo slovenskega naroda jemljejo kot trgovski center, koder nekontrolirano divjajo z nakupovalnim vozičkom in čim več skušajo natlačiti vanj s polic, dokler imajo čas, ki jim ga je odmerila mafija. Murgle poskrbijo, da potem vedno odidejo mimo blaganje, brez osebne in kazenske odgovornosti... Vlada pade, tudi leva, kot nekoč Pahorjeva, ko Jankovič, Golobičeva , Kresalova in podobna drhal, ne dobijo gratis kavice in rogljička za dobro jutro v samopostrežbi imenovani Slovenija. Razumljivo, da temu sledi tudi povabilo na kosilo in gala večerja, vse na račun ljudi, tudi otrok, ki hodijo lačni spat in se zbujajo s krči v želodcu. ..Končno, kdo lahko sodno procesuira tako karamboliran osebek kor je Erjavec? Že pri Jankoviču vidimo, da se na sodišču vede kot opica, ki drugam kot v kletko ne sodi. In to tisto v živalskem vrtu...Hudo je, to pišem iz lastnih izkušenj, bosti se z norcem na sodišču. Kiminalna država in pravosodje na ravni, karšni je, dopuščata najbolj neverjetne, skoraj bolne stvari. Zato je tudi pred Erjavcem še svetla prihodnost. Svetujem pa vsem izbrancem Murgel, da se držijo partizanskih in gasilskih veselic ter kmetijskih sejmov. Niso jim pobrali potnih listov, a s propadom Adrie imajo razlog več, da se ne smešijo izven meja mafijske države. Morda si bodo kot nekoč Virant, priskrbeli cenejše vozovnice pri Air Croatia in zato odstopili še košček slovenske zemlje ali morja. Zdelo bi se logično v razmišljanju osebkov, ki niso sposobni razmišljati. Ker v Rusijo bo treba po napotke.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Tajna nezaupnica Cerarju. Nov šef vlade Dobovšek?! Ki pa menda nič ne ve