objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 23. januar 2015 ob 06:39

Nesojeni mandatar Marko Voljč za uvodni posvet zahteva - plačilo vstopnice
Famozni Act Thank. Po dvajset evrov na osebo z veljavnim osebnim dokumentom za posvet o Prihodnosti v Sloveniji: povabljenih je 600 ljudi, prostora pa največ za 150
Bojan Požar

Odpri galerijo

Potem ko smo 7. decembra lani objavili tajni seznam bodočih članov Act Thanka, ki naj bi ga nekdanji bankir Marko Voljč in še nekateri povabljenci uporabili za vzpostavitev tehnične vlade (Voljč pa naj bi postal mandatar), je zdaj stvar tako daleč, da prvo srečanje - bo! V formi "posveta" z naslovom Prihodnost v Sloveniji, in sicer v petek, 13. februarja, v Cankarjevem domu.
Toda po našem razkritju se je zadeva očitno precej spremenila. Nekaj znanih ljudi iz tajnega seznama je - ker naj bi jih Voljč in njegovi ožji sodelavci pri Act Thanku zlorabili - javno ter protestno izstopilo iz projekta, za februarski posvet pa je Voljč vabila poslal precej bolj na široko. Povabil je namreč kar 600 ljudi, pri čemer pa podpisniki vabila, poleg Marka Voljča, ki se je podpisal kot član tako imenovane Trilateralne komisije, sta to še Lenart Škof (Akademija za demokracijo) in Žiga Vavpotič (Simbioza in Ypsilon), še posebej opozarjajo, da bo prostora v Cankarjevem domu na voljo za največ 150 ljudi.

DANES SE VSE PLAČA, TUDI PRIHODNOST V SLOVENIJI

Posvet je dobil tudi precejšnjo komercialno noto, saj morajo povabljenci plačati vstopnico po ceni 20 evrov na osebo (danes se pač vse plača, čisto nič ni več zastonj), denar pa bo šel za pokritje stroškov posveta in skromne pogostitve, ki naj bi stala okoli pet tisoč evrov. Če bo kaj denarja ostalo, pa ga nameravajo organizatorji podariti projektu Botrstvu, ki pomaga otrokom v stiski.
Pohvalno, upajmo pa, da bo nekaj denarja res ostalo.

				Kot je razvidno iz faksimila vabila, vse zgleda precej strogo, za vstopnico pa je potrebno tudi plačati - 20 evrov. Hja, danes ni nič več zastonj. Presežek denarja, če bo do tega prišlo, naj bi sicer, pohvalno, namenili v humanitarne namene (za povečavo klik na sliko). 			Kot je razvidno iz faksimila vabila, vse zgleda precej strogo, za vstopnico pa je potrebno tudi plačati - 20 evrov. Hja, danes ni nič več zastonj. Presežek denarja, če bo do tega prišlo, naj bi sicer, pohvalno, namenili v humanitarne namene (za povečavo klik na sliko).
Posvet bo zaprt za medije in javnost, povabljenci pa bodo delali po "debatnem pravilu Chattam House", ki je natančno pojasnjeno v samem vabilu.
Tudi ta del vabila objavljamo v nadaljevanju.

				Debatna pravila Chattam House, po katerih bo deloval februarski posvet, so natančno pojasnjena v samem vabilu. Rdeča nit: javnost ne sme izvedeti, kdo je kaj povedal ali kakšna stališča je zastopal.			Debatna pravila Chattam House, po katerih bo deloval februarski posvet, so natančno pojasnjena v samem vabilu. Rdeča nit: javnost ne sme izvedeti, kdo je kaj povedal ali kakšna stališča je zastopal.
Posvet bo imel štiri vsebinske sklope, in sicer Pot Slovenije (kjer so kot uvodni govorci predvideni nekdanji evropski komisar Janez Potočnik, ustavni sodnik Ernest Petrič ter voditeljica oddaje Odmevi na TV Slovenija Rosvita Petek), Skupni imenovalci, kjer sodelujejo Luka Lisjak Gabrijelčič, Lev Kreft, Žiga Turk in Ksenija Horvat Vidmar, potem Slovenija in svet (Ajša Vodnik, Aleks Jakulin in Zlatko Šabič) ter Prioritete z Romano Jordan, Romanom Jeralo, Anito Ogulin in samim Markom Voljčem.

KLJUB KUČANOVEMU CINIZMU PA VOLJČ OSTAJA VPLIVEN

Spomnimo. Po razkritju tajnega seznama članov Act Thanka ter mandatarskih ambicij Marka Voljča je nekdanji predsednik države Milan Kučan cinično izjavil, da Voljču "bije biološka ura", kljub temu pa Voljč ostaja precej vpliven.
Je namreč predsednik nadzornega sveta Gorenja, njegova najnovejša zasebna partnerka Romana Kovacs, direktorica kadrovske agencije Pendl & Piswanger (ki - mimogrede - ima tudi sklenjeno donosno poslovno pogodbo z Gorenjem), pa je članica ozke strokovne komisije, ki pripravlja seznam kandidatov za člane nadzornega sveta Slovenskega državnega holdinga.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Marko Voljč Cankarjev dom Lenart Škof Akademija za demokracijo Žiga Vavpotič Simbioza in Ypsilon Chattam House Act Thank Milan Kučan Romana Kovacs Pendl Piswanger sdh Janez Potočnik ernest petrič Rosvita Petek Luka Lisjak luka lisjak gabrijelčič Lev Kreft žiga turk Ksenija Horvat Vidmar Ajša Vodnik Aleks Jakulin Zlatko Šabič romana jordan Roman Jerala Anita Ogulin

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Arij Slovenski

2019-11-20 11:58:37


Komunisti, socialisti... isto sranje, drugo pakiranje. Komunisti so se 100 let sami naslavljali s komunisti, po padcu Berlinskega zidu pa so se hinavsko preimenovali v (social) demokrate. Ampak njihov osnovni cilj se ni spremenil. In kaj je osnovni cilj komunizma alias socializma? Iztrebiti belo raso in uničiti zahodno civilizacijo. Dokaz za to je 200 milijonov zverinsko poklanih žrtev komunizma po celem svetu, od tega najmanj 150.000 Slovencev, katerih kosti ležijo v več kot 700 masovnih moriščih, kraških jamah, rudniških jaških in tankovskih jarkih. To niso nobene projekcije, ampak gola dejstva - rezultat komunističnega genocida. Socialistično-komunistične nebuloze in utopične ekonomsko-družbene teorije, blebetanje o delavskih pravicah, družbeni lastnini, produkcijskih sredstvih, itd. so zgolj prazne parole in flance, s katerimi v svoj tabor zvabijo topoumne naivne idiote, kot je n.pr. Rado K. Ostale lenuhe, parazite, oportuniste in kriminalce pa privabijo s tem, da jim obljubijo delitev plena (premoženja in privatne lastnine), ki ga komunisti pokradejo svojim državljanom. Treba je torej pogledati, kaj komunisti aka socialisti dejansko delajo, ne pa kaj govoričijo. In tisto, kar dejansko delajo že vse od svojega krvavega prihoda na oblast, je masovni genocid nad narodom in plenjenje privatnega premoženja. Vse ostalo je blablabla in megla za retardirane opranoglave bebce ala Rado K, ki jim je od dejstev pomembnejša semantika.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Nesojeni mandatar Marko Voljč za uvodni posvet zahteva - plačilo vstopnice