objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Torek, 3. februar 2015 ob 07:01

Sodišče že drugič povozilo Igorja Bavčarja, ampak Metka Zorc zmaguje
Okrožno sodišče v Ljubljani spet zavrnilo Bavčarjevo prošnjo za prestavitev odhoda na Dob, češ - pri njegovem zdravstvenem stanju ni nobenih novih okoliščin. Toda Bavčar ostaja v Medicorju
Bojan Požar

Odpri galerijo

Ljubljansko okrožno sodišče je po naših zanesljivih informacijah zavrnilo že drugo prošnjo Igorja Bavčarja za odlog prestajanja zaporne kazni na Dobu. Bavčar naj bi odločbo prejel včeraj popoldne, sodišče pa meni, da pri Bavčarjevem zdravstvenem stanju ne gre za nobene nove okoliščine in po njihovem mora priti v zapor na Dob. Prav tako še vedno velja sodna odredba za policijsko privedbo Igorja Bavčarja na Dob.
Igor Bavčar se sicer lahko še pritoži na višje sodišče.
Kljub sodnim odločbam in močnemu pritisku posameznih medijev pa Igor Bavčar za zdaj ostaja v izolskem medicijskem centru Medicor. Še več, zdi se, da Metka Zorc, direktorica Medicorja, kljub strahotnemu pritisku zmaguje v "spopadu za Bavčarja". Po njenih besedah čaka Bavčarja, katerega zdravstveno stane je zelo resno, v prihodnjih dneh obsežen kirurški poseg na srcu, potrebna rehalilitacija pa bo trajala vsaj še tri mesece. Operirali naj bi ga sicer šele potem, ko se bodo Bavčar in Medicorjevo kirurško osebje "umirili zaradi stresa", ki se dogaja v zadnjih dneh - okoli Bavčarja.
Tudi večji del medicinske stroke, vključno z medicinsko zbornico, se je postavil na stran Zorčeve.
Mimogrede, že zdaj lahko mirno zapišemo, da je kardiologinja Metka Zorc praktično edina slovenskega zdravnica, ki se - vsaj zadnje čase - po medijih, v slogu Hipokratove prisege, krčevito bori za svojega pacienta (pa četudi gre za obsojenca na daljšo zaporno kazen), ne pa, da samo "jamra" čez nemogoče pogoje zdravniškega dela, nizke plače ali zdravstveni sistem!

VPRAŠLJIVA KREDIBILNOST VODSTVA LJUBLJANSKEGA SODIŠČA

Po drugi strani je močno načeta kredibilnost ljubljanskega okrožnega sodišča, ki Igorja Bavčarja spravlja na Dob. Predsednik sodišča Marjan Pogačnik se je na funkcijo predsednika Okrožnega sodišča v Ljubljani sodišča zavihtel (lani aprila) v nikoli povsem pojasnjenih sumih, da je storil kaznivo dejanja zlorabe pravic iz zdravstvenega zavarovanja.
Pri tem so ga sicer javno zaščitili predsednik vrhovnega sodišča Branko Masleša in "mainstream mediji", ki so Pogačnikovo afero preprosto zamolčali. Masleša pa je z videoposnetkom, objavljenim tudi na spletni strani ljubljanskega okrožnega sodišča, verbalno spravil nad tiste edine novinarje, ki smo si o tem drznili poročati.
Neverjetno strokovno napako je "pri Bavčarju" storila tudi podpredsednica ljubljanskega okrožnega sodišča Sonja Ilovar Gradišar, ki je Bavčarjevo prošnjo za odlog javno etiketirala kot "izigravanje zakonov" (mimogrede, celo njen šef Marjan Pogačnik je te besede oznaćil za "morda malo pretežke"), še preden je sodišče sploh odločilo o Bavčarjevi prošnji?!
In tudi za gospo Sonjo Ilovar Gradišar, ki je šele pred štirimi meseci postala podpredsednica sodišča, se vlečejo sporni prstni odtisi iz Grosuplja, kjer je bila pred tem predsednica okrajnega sodišča. Po navedbah naših virov naj bi na grosupeljskem sodišču nepotistično zaposlila svojega soseda in njegovo ženo, pa še zasebno spremljevalko svojega brata ...

OZADJE NAVIJAŠTVA POP TV

Posebna plat zgodbe pa so mediji. Kar zadeva "spravljanja Bavčarja v zapor" so na Pop TV dobesedno hujskaški.
Del tega navijaškega hujskaštva je moč pripisati skrbno izbrani posebni uredniški filozofiji informativnega programa Pop TV, za katero je značilno (kar poglejte nazaj ...), da njihovi novinarji praviloma nikoli ne udrihajo po "najvišjih" v politiki (beri: na levici), ampak najraje - kar je tudi najlažje - sekajo po glavah druge ali tretje lige, oziroma "brcajo" tiste, ki so že ležijo na tleh, če že niso politično ali kako drugače mrtvi, del pa politično-medijskemu zakulisju, ki iz ozadja v dobršni meri diktira aktualno uredniško politiko informativnega programa Pop TV.
Pri Bavčarju gre tako zdaj tudi za "finalni obračun" z nekdanjim politikom, ki je usodno krojil slovensko politično krajino pred, med in po naši osamosvojitvi, ter bil predvsem preveč povezan z Janezom Janšo.
Če bi tolikšno energijo, ki jo uredništvo Pop TV trenutno "investira" v Bavčarja, aktivirali tudi ob kandidaturah Marjana Pogačnika za predsednika ljubljanskega sodišča ali Sonje Ilovar Gradišar za podpredsednico istega sodišča, sodnik Pogačnik danes morda ne bi bil predsednik, sodnica Ilovar Gradišarjeva pa ne podpredsednica ljubljanskega sodišča.
Toda cel informativni program Pop TV je v primeru Pogačnika in Sonje Ilovar Gradišar preprosto pogledal stran.

ENI PA IMAJO MIR ...

Medtem pa se razvpiti obsojeni utajevalec davkov Andrej Jeršič, medijsko znan predvsem po dobavah luksuznih avtomobilov za "slovensko elito" (med drugim je avtomobile dostavljal tudi Katarini Kresal in Miru Senici), brez velikega medijskega pompa in prek čisto "navadnih" zdravniških potrdil že dlje časa mirno izmika odhodu v zapor ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

igor hauptman

2019-07-15 20:21:11


Takole, Istok Potočnik glede dokazov o neprimernosti bankirja za direktorski stolček na MK. Kandidat mora v postopki izbire predložiti dokaze le o tem, da izpolnjuje razpisne pogoje, med drugim dokazilo o nekaznovanosti. Požarju za oceno, za kakšnega kandidata gre ni potrebno predlagati prav nobenih dokazov. O njegovi primernosti je mogoče soditi predvsem na podlagi dosedanjih referenc, ki očitno izhajajo predvsem iz bančništva. O teh referencah pa lahko le ugibamo. Če mene vprašate, seveda me ne bo nihče, so le te že zaradi njegovega položaja v času kopanja enormne bančne luknje ( že druge v 20. letih) nadvse sporne. Da ni prav nič odgovoren zanjo se lahko pohvali, kot tudi vsi ostali bančniki v vseh bankah, ki so jih sanirali slovenski davkoplačevalci. Niti eden od njih ni pravnomočno obsojen zaradi nevestnega dela, kar zaradi nenormalno visokih dokaznih standardov v naši kazenski zakonodaji ni prav nič izjemnega. Je pa zaradi tega izjemna naša država.Da gre za spornega kandidata je jasno tudi iz tega, da je imela Šarčeva vlada do sedaj z njim očitne težave. O poteku postopka zoper Iztoka Gornika ne morem soditi, verjetno se v resnici do sedaj ni končal niti še preiskovalni postopek. Vendar dokler še ta ni zaključen, nekako nenaivno pričakujem, da po tem postopek ustavljen pa je popolnima neprimerno, da se o takem kandidatu vlada sploh pogovarja. In zakaj, Istok Potočnik po vašem mnenju bi moral ravno ta sporna oseba ponovno odločati o premoženju države. Ugibam. Zato ker bo nalogo opravil v interesu tistega, ki ga ves čas forsira in to ni nujno ravno minister Počivalšek. Ali pa ima toliko močnega strica, ki bo zanj pač poskrbel. Naj bo dober in poskrbi še za delavke ARUMA, zadnje metamorfoze bivše MURE, ki so ravno danes dokončno ostale brez službe. Še brezplačen nasvet. Naj gre dotični gospod za nekaj časa delat še za bančni šalter, ki ga verjetno sploh še ni videl, kot še mnogo naših "uspešnih" bančnikov.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Sodišče že drugič povozilo Igorja Bavčarja, ampak Metka Zorc zmaguje