objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Četrtek, 5. februar 2015 ob 06:43

Bavčar na ustavno sodišče. Zorčeva dobiva namige, naj ga sama pelje na Dob
Na pritiske iz Ljubljane je koprska policija dobesedno obkolila Medicor, ker so bili v Ljubljani prepričani, da bo Igor Bavčar pobegnil. Nekateri policisti so imeli celo superge, če bi morali teči za Bavčarjem
Bojan Požar

Odpri galerijo

Po drugi zavrnitvi prošnje za odlog prestajanja zaporne kazni je Igor Bavčar - prek odvetniške pisarne Čeferin - "šel" na ustavno sodišče in vložil ustavno pritožbo. Včeraj vložena ustavna pritožba se nanaša na dve sodni odločbi, višjega in okrožnega sodišča v Ljubljani, Bavčar pa predlaga začasno zadržanje izvršitve izpodbijanih sodnih odločb ter absolutno prednostno obravnavo na ustavnem sodišču.
Bavčarju gredo pri tem na roko tudi "nova spoznanja" sodnega izvedenca medicinske stroke Petra Rakovca, ki je včeraj "obiskal" Medicor in Bavčarja, sodeč po prvih medijskih izjavah izvedenca Rakovca - češ, zdravstveno stanje Igorja Bavčarja je slabše.
Pri tem ni čisto jasno, pravzaprav je popolnoma nerazumljivo in nelogično, zakaj je ljubljansko okrožno sodišče izvedenca Rakovca v Medicor poslalo šele potem, ko so tretjo Bavčarjevo prošnjo že zavrnili, namesto da izvedenca v Medicor poslali pred sprejetjem te sodne odložbe. Prav tako je nesmiselno poročanja nekaterih medijev, na primer Pop TV, kjer so sinoči dejali, da bo ljubljansko okrožno sodišče na podlagi najnovejšega izvedenskega mnenja (Rakovec naj bi svoje izvedensko mnenje končal v treh dneh) ponovno odločalo o Bavčarjevi prošnji. Kar je smešno (in po vsem sodeč gre za medijske spine), saj bo o pritožbi Igorja Bavčarja zoper zavrnjeno drugo prošnjo odločalo višje sodišče. Ne pa (ponovno) okrožno sodišče v Ljubljani, ki se je že odločilo, po ocenah številnih poznavalcev pa naj bi zoper Bavčarja uvedlo tako rekoč pravo "sveto vojno".

NAMIGI METKI ZORC, NAJ RAJE PREDA (PRODA) BAVČARJA

Se pa dogaja tudi v zakulisju. Direktorica Medicorja Metka Zorc, trenutno daleč najbolj izpostavljena zdravnica v državi, naj bi prek neke znanke dobila namig, da je "na tankem ledu" in da jo lahko reši samo to, če Bavčarja posadi v "rešilca" ali pa ga kar sama odpelje na Dob.
Po naših informacijah naj bi ti namigi prihajali iz policijskih krogov v Ljubljani, ki naj bi - ob izbruhu afere - tudi močno pritiskali na policijo v Kopru, da morajo nekaj storiti. Tako naj bi koprska policija, menda tudi na izrecne pritiske novega generalnega direktorja policije Marjana Fanka, okoli Medicorja cel teden razporejala policije ter kriminaliste, po šest pripadnikov policije, in to 24 ur na dan(!), ker naj bi bili prepričani, da bo Bavčar pobegnil v tujino.
Medicor je (bil) praktično obkoljen in menda so morali biti posamezni policisti obuti celo v superge, če bo treba - teči za Bavčarjem ...?!
Metka Zorc tudi uživa polno podporo predsednika zdravniške zbornice Andreja Možine.

MARJAN POGAČNIK - BOLJ KRIMINALIST KOT SODNIK

Naši viri pri tem opozarjajo tudi na vsaj čudne poteze predsednika ljubljanskega okrožnega sodišča Marjana Pogačnika, sicer - spomnimo - tudi nekdanjega direktorja kriminalistične uprave na generalni policijski upravi. Pogačnik je znal takoj alarmirati policijo, ni pa bil sposoben pred odločanjem o Bavčarjevi prošnji poslati sodnega izvedenca v Medicor?! Očitno se Marjan Pogačnik še vedno bolj počuti kot vodja kriminalistov in manj kot predsednik največjega okrožnega sodišča v Sloveniji.

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

igor hauptman

2019-07-15 20:21:11


Takole, Istok Potočnik glede dokazov o neprimernosti bankirja za direktorski stolček na MK. Kandidat mora v postopki izbire predložiti dokaze le o tem, da izpolnjuje razpisne pogoje, med drugim dokazilo o nekaznovanosti. Požarju za oceno, za kakšnega kandidata gre ni potrebno predlagati prav nobenih dokazov. O njegovi primernosti je mogoče soditi predvsem na podlagi dosedanjih referenc, ki očitno izhajajo predvsem iz bančništva. O teh referencah pa lahko le ugibamo. Če mene vprašate, seveda me ne bo nihče, so le te že zaradi njegovega položaja v času kopanja enormne bančne luknje ( že druge v 20. letih) nadvse sporne. Da ni prav nič odgovoren zanjo se lahko pohvali, kot tudi vsi ostali bančniki v vseh bankah, ki so jih sanirali slovenski davkoplačevalci. Niti eden od njih ni pravnomočno obsojen zaradi nevestnega dela, kar zaradi nenormalno visokih dokaznih standardov v naši kazenski zakonodaji ni prav nič izjemnega. Je pa zaradi tega izjemna naša država.Da gre za spornega kandidata je jasno tudi iz tega, da je imela Šarčeva vlada do sedaj z njim očitne težave. O poteku postopka zoper Iztoka Gornika ne morem soditi, verjetno se v resnici do sedaj ni končal niti še preiskovalni postopek. Vendar dokler še ta ni zaključen, nekako nenaivno pričakujem, da po tem postopek ustavljen pa je popolnima neprimerno, da se o takem kandidatu vlada sploh pogovarja. In zakaj, Istok Potočnik po vašem mnenju bi moral ravno ta sporna oseba ponovno odločati o premoženju države. Ugibam. Zato ker bo nalogo opravil v interesu tistega, ki ga ves čas forsira in to ni nujno ravno minister Počivalšek. Ali pa ima toliko močnega strica, ki bo zanj pač poskrbel. Naj bo dober in poskrbi še za delavke ARUMA, zadnje metamorfoze bivše MURE, ki so ravno danes dokončno ostale brez službe. Še brezplačen nasvet. Naj gre dotični gospod za nekaj časa delat še za bančni šalter, ki ga verjetno sploh še ni videl, kot še mnogo naših "uspešnih" bančnikov.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Bavčar na ustavno sodišče. Zorčeva dobiva namige, naj ga sama pelje na Dob