objavi na
pozareport.si

forum

Sobota, 21. februar 2015 ob 07:22

Minister Počivalšek naj bi Golobičevo sestrično odstavil zaradi angleščine
Bojan Požar

Odpri galerijo

Ministru Zdravku Počivalšku naj bi prekipelo zaradi afere z angleščino. Zato je Pipanova odletela.
Pred petimi dnevi so redki medijji - če ne celo samo poslovni časnik Finance - poročali, da je minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek nenadoma odstavil in odslovil šefinjo svojega kabineta Gordano Pipan. Uradno zato, ker si minister želi, da bi "z njim delali ljudje, ki bodo izvajali njegovo politiko".
Toda Gordana Pipan ni "čisto navadna" visoka uradnica, pač ena od tisočih v Sloveniji. Nekdanja novinarka in bivša tiskovna predstavnica Banke Slovenije je vodila kabinete dveh ministrov za finance Mitje Gasparija in Uroša Čuferja ter kabinet prejšnjega kratkotrajnega ministra za gospodarski resor v Cerarjevi vladi - Jožefa Petroviča, predvsem pa je sestrična Gregorja Golobiča.
In tudi zaradi Golobiča je bila tako vplivna in močna, da ni vodila samo kabinete svojih šefov ministrov, ampak cela njihova ministrstva.
Kar je (bilo) na politični sceni tako rekoč splošno znano dejstvo.
Toda ministru Zdravku Počivalšku naj bi - glede Gordane Pipan - prekipelo po nedavnem izbruhu afere, ko se je blamiral z neznanjem angleščine. Tako, da ni prišel na visoko pozicionirano okroglo mizo poslovno-političnega srečanja FDI Summit na ljubljanski ekonomski fakulteti, svojo udeležbo pa je Počivalšek panično odpovedal tik pred zdajci, ko naj bi sam izvedel, da bo/bi moral govoriti angleško. Vse to pa je že dlje časa dovolj natančno vedela šefinja njegovega kabineta Gordana Pipan, ki je tudi ves čas komunicirala z organizatorji FDI Summita. Zato jo je zdaj odstavil in odslovil, pravijo naši viri.
Verjetno pa bo ostala skrivnost, ali je pri ministrovi "angleški aferi" šlo samo za hud spodrsljaj izkušene uradnice ali pa je bilo njeno početje - javno namočiti ministra - celo namerno?!

REŠIL JO BO DRUG MINISTER - DUŠAN MRAMOR

Kljub temu pa Gordana Pipan ne bo ostala brez službe. Odhaja namreč nazaj na ministrstvo za finance, čeprav je finančni minister Dušan Mramor menda ni hotel za šefinjo svojega kabineta. No, zdaj jo bo pa bliskovito, že od 1. marca dalje, zaposlil znotraj generalnega sekretariata ministrstva za finance.

				Gordana Pipan je vodila kabinete že dveh ministrov za finance, Uroša Čuferja (na sliki zgoraj) in Mitje Gasparija (slika spodaj). Aktualni finančni minister Dušan Mramor je menda ni hotel za šefinjo svojega kabineta, jo bo pa zdaj rešil ter zaposlil na ministrstvu za finance.<br>
			Gordana Pipan je vodila kabinete že dveh ministrov za finance, Uroša Čuferja (na sliki zgoraj) in Mitje Gasparija (slika spodaj). Aktualni finančni minister Dušan Mramor je menda ni hotel za šefinjo svojega kabineta, jo bo pa zdaj rešil ter zaposlil na ministrstvu za finance.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
zdravko počivalšek Gordana Pipan Mitja Gaspari Uroš Čufer Jožef Petrovič dušan mramor FDI Summit

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Janez Kepic-Kern

2019-10-18 16:26:05


"PRAVNICA-PREŠUŠTNICA" SLOVENSKI PRAVNIKI, NJIH morebitna "PREŠUŠTVA", NJIH ZVESTOBA "ZAKONSKIM" ZAVEZAM itd.?! Osebno pričevanje: Janez KEPIC-KERN. - sem bil več desetletij tudi - zelo aktiven-vsak vikend - družabni ok, zaželen PLESALEC. SPODAJ PODAJAM RESNIČNO ZGODBO O MOJI NAJBOLJŠI SOPLESALKI - "PRAVNICI" Ne rečem, da vsem, a pri visokem procentu že takointako "strokovno precej skromnih" slovenskih pravnikov - se zdi - ŠTUDIJ PRAVA NAREDI "IRACIONALNE NJIH VREDNOTE.. Se zdi - vsaj pri nekaterih. - vsem beročim in ostalim - PRIPOROČAM VELIKO MERO OSEBNE PREVIDNOSTI predno se navežete kak bolj resnen, osebni stik s katerimkli, katerokoli PRAVNICO, PRAVNIKOM - šolanim na naših slovenskih pravnih šolah. Ne posplošujem, ampak - spodnji primer je 1000% verodostojen. Moja, v začetku naključna znanka "pravnica ELENA" - res izjemno dobra solo in v paru plesalka iz LJUBLJANE iz ugledne številčne premožne in dobro situirane meščanske družine, z družinskim stanovanjem prav blizu ex PRAVNE FAKULTETE JE BILA V 1970., 1980, 1990 - do leta 2010 ena najbolj "impozantnih" žensk - v Ljubljani - kot npr - znana Sophia LOREN ali sedaj MELANIA TRUMP. Ni delala kot pravnica - pač pa v turizmu. Toplo, bujno, skladno postavno - ELENO - IMPOZANTNO ŽENSKO, s kakršno se moški - lahko - "postavlja - pred drugimi moškimi in v družbi si je zaželel imeti za SVOJO ŽENO - eden najbolj priznanih ZDRAVNIKOV - v LJ. In? Ni bilo težav: IMPOZANTNA ELENA - praktičnega razmišljanja - se je poročila z njim. Takoj je rodila otroka - lepo skrbela zanj. Vse pa se je zapletlo, ko je IMPOZANTNA - ELENA - začela delati v turizmu. Z leti je namreč IMPOZANTNA ELENA - postajala še bolj lepo, skladno bujna, samostojna vedra in družabna, predmet poželenja -vseh moških. Tudi sama se je spremenila v veliko - "ljubiteljico moških" - tudi v praksi. To je seveda povzročilo težave v njenem zakonu - s tistm ok, a nič družabnim zdravnikom. Ampak ! Pravnica ELENA - ni nič komplicirala. Rekla je: "POSLUŠAJ - MOŽ ! Jaz poročila s teboj - sem se. Ampak: ZVESTOBE - TI PA NISEM OBLJUBILA" Čisto zares je tako rekla: sem bil zraven, ko je to "veličastno" ex možu- oznanila po telefonu. Seveda je sledila LOČITEV, ki je trajala cca 20 let, delitev premoženja itd. - s čimer se IMPOZANTBNA Elena niti najmanj ni obremenjevala, saj ji še zdaj pri nje 60 letih - ne manjka - občudovalcev, ljubčkov itd. Le nje ex MOŽ , OK ZDRAVNIH - nikakor ne more doumeti. kako je ŽENSKA - PRAVNICA - lahko ? Takšna. L.R. Ex ok knjižničar, ok družabni plesalec itd. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA P.s. Zgodba je - absolutno - resnična. ELENA - je nezlobna, nekaznova, prijetna, le skrajno egocentrična oseba. PRAVNICA. Zdaj ivi samostojno obkrožena z množico občudovalcev. privlačna. PRAVNCA. Pač. Kdo bi razumel - slovenske PRAVNIKE? Da niti ne govorim o - "PRAVNICAH"
borut rojc

2019-10-18 11:44:07


Cigan se bo pritožil in višje sodišče zadevo z lahkoto obrne njemu v prid glede zadeve ,, Lekarna Bitenc,, Dvomim sicer, v Šiški se gradi nov trgovski center, katerega je ta isti cigan nekoč onemogočal pri gradnji in bo tam pač zdaj postavil eno od izpostav svojih lekarn...Pravo, kar sem spoznal na lastni koži in vse pišem na podlagi osebnih izkušenj, je v Sloveniji hudo raztegljiva zadeva, ki se od posameznika do posameznika tretira drugače. V tem pogledu se moramo nekateri sodno boriti proti izvedensko dokazanim dementnim tožnikom,piscem oporok in celo pokojnikom. Tudi ti imajo po mnenju višjega sodišča, lahko svetle trenutke in operirajo na polno. Norö! ...Uničenega zdravja in življenja v desetletju sodnih bojev s kriminalci in prevaranti, ne bo nihče povrnil. Tega slovenski pravosodni sistem, ne bo zaznal še naslednjih sto let. Morda bom, vsaj jaz, do konca življenja dočakal, da bo kdo od tzv. sodnikov globoke države,ki načrtno uničujejo življenja in krojijo usode ljudi, kazensko odgovarjal. Čeprav, glede na komike, luzerje in bleferje, ki jih globoka država nastavlja na oblast, nimam upanja na to. Preveč so zjebani v glavo, da bi razni Kordiši, Korčetke, Mesci in podobni jebivetri, sploh vedeli, za kaj gre...Dokler bo tako in s takšnimi ljudmi v sodstvu, imajo kriminalci avtocesto po vsej poti svojih hudodelstev. Izgubljena človeška življenja, pa toliko pomebna v luči zasledovanja njihovih bolnih interesov, kot povožena divjad ob cesti.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Minister Počivalšek naj bi Golobičevo sestrično odstavil zaradi angleščine