objavi na
pozareport.si

forum

Sobota, 21. februar 2015 ob 07:22

Minister Počivalšek naj bi Golobičevo sestrično odstavil zaradi angleščine
Bojan Požar

Odpri galerijo

Ministru Zdravku Počivalšku naj bi prekipelo zaradi afere z angleščino. Zato je Pipanova odletela.
Pred petimi dnevi so redki medijji - če ne celo samo poslovni časnik Finance - poročali, da je minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek nenadoma odstavil in odslovil šefinjo svojega kabineta Gordano Pipan. Uradno zato, ker si minister želi, da bi "z njim delali ljudje, ki bodo izvajali njegovo politiko".
Toda Gordana Pipan ni "čisto navadna" visoka uradnica, pač ena od tisočih v Sloveniji. Nekdanja novinarka in bivša tiskovna predstavnica Banke Slovenije je vodila kabinete dveh ministrov za finance Mitje Gasparija in Uroša Čuferja ter kabinet prejšnjega kratkotrajnega ministra za gospodarski resor v Cerarjevi vladi - Jožefa Petroviča, predvsem pa je sestrična Gregorja Golobiča.
In tudi zaradi Golobiča je bila tako vplivna in močna, da ni vodila samo kabinete svojih šefov ministrov, ampak cela njihova ministrstva.
Kar je (bilo) na politični sceni tako rekoč splošno znano dejstvo.
Toda ministru Zdravku Počivalšku naj bi - glede Gordane Pipan - prekipelo po nedavnem izbruhu afere, ko se je blamiral z neznanjem angleščine. Tako, da ni prišel na visoko pozicionirano okroglo mizo poslovno-političnega srečanja FDI Summit na ljubljanski ekonomski fakulteti, svojo udeležbo pa je Počivalšek panično odpovedal tik pred zdajci, ko naj bi sam izvedel, da bo/bi moral govoriti angleško. Vse to pa je že dlje časa dovolj natančno vedela šefinja njegovega kabineta Gordana Pipan, ki je tudi ves čas komunicirala z organizatorji FDI Summita. Zato jo je zdaj odstavil in odslovil, pravijo naši viri.
Verjetno pa bo ostala skrivnost, ali je pri ministrovi "angleški aferi" šlo samo za hud spodrsljaj izkušene uradnice ali pa je bilo njeno početje - javno namočiti ministra - celo namerno?!

REŠIL JO BO DRUG MINISTER - DUŠAN MRAMOR

Kljub temu pa Gordana Pipan ne bo ostala brez službe. Odhaja namreč nazaj na ministrstvo za finance, čeprav je finančni minister Dušan Mramor menda ni hotel za šefinjo svojega kabineta. No, zdaj jo bo pa bliskovito, že od 1. marca dalje, zaposlil znotraj generalnega sekretariata ministrstva za finance.

				Gordana Pipan je vodila kabinete že dveh ministrov za finance, Uroša Čuferja (na sliki zgoraj) in Mitje Gasparija (slika spodaj). Aktualni finančni minister Dušan Mramor je menda ni hotel za šefinjo svojega kabineta, jo bo pa zdaj rešil ter zaposlil na ministrstvu za finance.<br>
			Gordana Pipan je vodila kabinete že dveh ministrov za finance, Uroša Čuferja (na sliki zgoraj) in Mitje Gasparija (slika spodaj). Aktualni finančni minister Dušan Mramor je menda ni hotel za šefinjo svojega kabineta, jo bo pa zdaj rešil ter zaposlil na ministrstvu za finance.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
zdravko počivalšek Gordana Pipan Mitja Gaspari Uroš Čufer Jožef Petrovič dušan mramor FDI Summit

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Minister Počivalšek naj bi Golobičevo sestrično odstavil zaradi angleščine