objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sreda, 25. februar 2015 ob 07:01

Odpovedi pri vrhu portala Planet Siol.net, Avstrijci pa odstavili direktorico Bolhe
Franci Valjavec, bivši urednik in direktor programov na spletnem portalu Planet Siol.net, dobil odpoved, menda mu grozijo tudi tožbe zaradi domnevnega spolnega nadlegovanja.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Pri samem vrhu spletnega portala Planet Siol.net sta se v minulih dneh zgodili dve pomembni kadrovski spremembi. Po naših zanesljivih informacijah je odpoved dobil dolgoletni direktor programskih vsebin Franci Valjavec, pri čemer je njegov odhod še vedno zavit v precejšnjo skrivnost. Prav tako se je (pre)nehalo pogodbeno sodelovanje TSmedie (hčerinske družbe Telekoma Slovenije, ki izdaja spletni portal Planet Siol.net) z Mileno Kalaacuun, ki je na portalu delala kot posebna svetovalka. In nasploh veljala za "prvo damo Siola".
Milena Kalaacuun je nekdanja odgovorna urednica spletnih portalov Žurnal24, MMC RTVSLO in Slovenskih novic, zdaj pa naj bi se posvetila svojemu podjetju Hubmedia, d. o. o., ki se ukvarja s kreativnimi rešitvami na področju medijev in odnosi z javnostmi.
Zato pa naj bi imel bistveno več težav Franci Valjavec, saj naj bi mu grozile celo kazenske tožbe zaradi spolnega nadlegovanja. Valjavec, ki odpovedi sicer ne komentira, je prej veljal za kader nekdanjega prvega človeka Siola Mirana Krambergerja ter dobro polinkanega z nekaterimi politiki Nove Slovenije, je pa, zanimivo, bil vedno v sporu z odgovornimi ali vodilnimi uredniki spletnega portala, denimo Urošem Urbanijo, Rajkom Geričem in Vinkom Vasletom, medtem ko se z aktualnim odgovornim urednikom Urošem Urbasom "nekako tolerirata".
Naši viri še zatrjujejo, da naj bi direktor TSmedie Tomaž Pernovšek glede odpovedi Franciju Valjavcu znotraj kolektiva zapovedal "popolni molk", drugače pa so razmere znotraj TSmedie tarča številnih anonimk, ki prihajajo v druge medije ter jih - očitno - pišejo in pošiljajo insajderji s TSmedie.
Medtem ko TSmedia zadnji dve leti posluje z izgubo (leta 2013 so zabeležili dobrih 11 milijonov evrov prihodkov in nekaj več kot en milijon in 100 tisoč evrov izgube), spletni portal Planet Siol.net ostaja trdno na drugem mestu slovenskih spletnih portalov po številu obiskovalcev, na podlagi podatkov Slovenske oglaševalske zbornice ali raziskave Moss.
TSmedia je sicer tudi manjšinska, 49-odstotna lastnica družbe Antenna Slo, d. o. o., oziroma grške televizije Planet TV.

AVSTRIJSKI LASTNIKI ZAMENJALI DIREKTORICO

Dogaja pa se tudi na podjetju Bolha, d. o. o., ki izdaja spletni portal Bolha.com, lastnik Bolhe pa je avstrijska medijska družba Styria International. Avstrijci, sicer tudi nekdanji lastniki propadlega brezplačnika Žurnal24, so namreč odpustili direktorico Sašo Praprotnik, zakaj - še ni znano.
Je pa dejstvo, da tudi Bolha.com posluje s finančno izgubo. Leta 2013 so - po zadnjih javno dostopnih podatkih - tako imeli nekaj več kot en milijon in 300 tisoč evrov prihodkov ter dobrih 221 tisoč evrov izgube.

				Vodstvo avstrijske Styrie, lastnice propadlega Žurnala24, je odpustilo direktorico Bolhe Sašo Praprotnik. Zakaj, še ni znano. Se pa ve, da Bolha posluje z izgubo.			Vodstvo avstrijske Styrie, lastnice propadlega Žurnala24, je odpustilo direktorico Bolhe Sašo Praprotnik. Zakaj, še ni znano. Se pa ve, da Bolha posluje z izgubo.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Franci Valjavec Siolnet Milena Kalaacuun Hubmedia Miran Kramberger Uroš Urbanija Rajko Gerič Vinko Vasle Tomaž Perovšek Saša Praprotnik Bolha planet tv Tomaž Pernovšek

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-04-23 08:03:36


Če bi vsi ti otroci, vnuki in pankrti komunizma, ki vladajo v blatnem dolu, imeli možnost obračunavanja s Prešernom in Cankarjem,živečima v današnjem času, bi tudi njiju postavili na sramotilni steber ali ju kazensko preganjali. Brez dvoma... Vsi ti, tako tudi Fabiani kot Balantič, so bili najprej mojstri svojega poklica in umetniškega opusa, šele nato vse ostalo, tudi polirično aktivisti. Aktuani predsednik vlade, ki je precej slaboumno obračunaval z likom in delom Franceta Balantiča, katere knjižnice, ki nosi njegovo ime sem tudi sam, je ravno nasprotno, potomec krvavega režima, ki mu je vseskozi odpiral vsa vrata na poti vzpenjajočega se. V smeri, v kateri koraka Slovenija, bo tudi Prešernov spomenik na tromostovju, delo kakor fašista, kmalu zamenjal tisti komunističnega zločinca iz Kumrovca ali v smislu balkanizacije dežele, očeta srbske folklore, Vuka Karadžiča. Končno s strani teh gozdnih banditov je bil dolgo zamolčan in prepovedan tudi general Maister, danes tako opevan in hvaljen... V soboto bodo tudi rdeči praznovali svojo veliko noč z malo začetnico. Dan upora . Proti komu že? Upirali so se tistim, ki danes Slovenijo še držijo nad vodo, stran od primitivnih in obubožanih balkanskih plemen. V mojih očeh bi omenjeni dan imel primernejši naziv kot dan zatiranja slovenskega naroda. Filma, golazen s vrača na jug, ne bomo videli. Morda bi iztirjenec in depresivec Anžlovar, ki so mu je režim spet dal nekaj denarja, da snema, naredil film v tej smeri, z Djurotom , Zokunom in Pešutom v glavni rolah, morda tudi Šarcem. . Umetniki. Levi fašisti.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Odpovedi pri vrhu portala Planet Siol.net, Avstrijci pa odstavili direktorico Bolhe