objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Torek, 31. marec 2015 ob 07:01

Rovere, ki je imel denar na računu švicarske banke HSBC, svetuje pri prodaji Telekoma
Nekdanjega prvega človeka Telemacha je najel finančni sklad Cinven Capital Management in mu že ponudil mesto predsednika uprave Telekoma Slovenije, če bodo Telekom prevzelo oni, ne pa Nemci.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Rovere. Na švicarskem računu milijon, vodi Baltcom in svetuje pri nakupu slovenskega Telekoma.
Vojko Rovere, nekdanji direktor Telemacha, ki je imel denar na (tajnem) računu švicarske banke HSBC - približno en milijon evrov, zdaj svetuje tudi pri nakupu in prodaji Telekoma Slovenije.
Vojko Rovere je namreč že od oktobra lani predsednik uprave latvijske telekomunikacijske družbe Baltcom, živi pa v Rigi, kjer ga je - za svetovanje pri morebitnem nakupu slovenskega Telekoma - najel finančni sklad Cinven Capital Management, glavni tekmec nemškega Deutsche Telekoma pri morebitnem nakupu Telekoma Slovenije. Vojko Rovere je konkretno pripravil tudi predstavitev Cinvena zaposlenim v Telekomu, po naših informacijah pa naj bi mu predstavniki Cinvena tudi že ponudili, da postane predsednik uprave Telekoma Slovenije, če ga bo seveda uspelo prevzeti Cinvenu. Vojko Rovere naj bi to odklonil, se je pa menda ponudil, da v tem primeru zasede funkcijo predsednika nadzornega sveta.
Spomnimo. Vojko Rovere je po podatkih, razkritih v aferi Swissleaks, denar na švicarsko banko HSBC naložil med letoma 2005 in 2007, kmalu potem ko je bil prodan Telemach, in sicer ameriški skupini Liberty Global.
In mimogrede: Rovere naj o nekdanji članici uprave Telemacha in sedanji evropski komisarki Violeti Bulc ne bi imel ravno najboljšega mnenja ...
Vojko Rovere je poročen z Barbaro Žavcer, svetovalko za odnose z javnostmi in marketing, ki pa je delala že v dveh volilnih štabih znanih politikov, Boruta Pahorja in Danila Türka. No, Barbara Žavcer je bila prej poročena s Tomijem Šefmanom, nekdanjim direktorjem Planeta 9, bivše hčerinske družbe Mobitela oziroma - Telekoma Slovenije.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Vojko Rovere Telemach HSBC telekom slovenije Deutsche telekom Cinven Capital Management Swissleaks Liberty Global violeta bulc Barbara Žavcer Borut Pahor Danilo Tuerk Danilo Trk Tomi Šefman Baltcom

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Rovere, ki je imel denar na računu švicarske banke HSBC, svetuje pri prodaji Telekoma