objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Sreda, 3. junij 2015 ob 06:21

Samomor uslužbenke. Fištravec: To so resne obtožbe. Požar: Ne mi, obtožujejo vas zaposleni.
29. 5. 2015. Nesrečna uslužbenka. Župan Fištravec ji je dal odpoved, ona pa naredila samomor (II.). Objavljamo popravek Mestne občine Maribor in odgovor avtorja članka Bojana Požarja.
Bojan Požar

Odpri galerijo

V članku z naslovom "Nesrečna uslužbenka. Župan Fištravec ji je dal odpoved ona pa naredila samomor", ki je bil objavljen v petek, 29. maja 2015, na spletnem portalu Požareport.si, so navedene resne obtožbe zoper vodstvo Mestne občine Maribor, članek pa je bil objavljen brez pojasnila MO Maribor.
V četrtek nas je pretresel tragični dogodek, ki se je zgodil v prostorih MČ Radvanje, v katerem je bila udeležena naša nekdanja zaposlena. Podrobnosti dogodka še ne poznamo. Preiskave pristojnih organov o dogodku še potekajo. Na Mestni občini Maribor moramo ravnati v skladu z zakonodajo in našimi pristojnostmi. V primeru storitve kaznivega dejanja smo dolžni ukrepati in posredovati ovadbo pristojnim organom, delavcu pa izreči izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi. Preminula je bila na Mestni občini Maribor zaposlena do 21. aprila 2015, ko je izredna odpoved postala pravnomočna. Zadevo še vedno obravnava policija. S strani Mestne občine Maribor smo v kontaktih z družino preminule in v zvezi s pojasnitvijo vseh dejstev sodelujemo s pristojnimi organi. Iskreno smo zgroženi nad elektronskim sporočilom, ki ga je poslal eden od zaposlenih in so ga prejeli zaposleni. Nanj smo se tudi uradno že odzvali.
Tina Rep
Odnosi z javnostmi
Mestna občina Maribor
 
Spoštovani župan Fištravec. Ne obtožujemo vas mi ali naš članek, ampak vaši zaposleni.
V našem članku z naslovom "Nesrečna uslužbenka. Župan Fištravec ji je dal odpoved, ona pa naredila samomor", ki smo ga objavili minuli petek, smo zapisali zgolj nekatera dejstva, povezana s tragičnim dogodkom in samomorom uslužbenke krajevne skupnosti Radvanje, ter faksimile elektronskega pisma, ki je zaokrožilo med zaposlenimi na Mestni občini Maribor.
Članek ne vsebuje nobenih tako imenovanih "resnih obtožb" zoper župana Andreja Fištravca, drži pa dejstvo, da resne obtožbe vsebuje omenjeno elektronsko pismo. Očitno pa so vodilni na mariborski občini prepričani, da pisma ne bi smeli objaviti. Ali pa pismo, če ne celo kar celoten nesrečni dogodek, ki je, kot kaže, vsaj posredno povezan z odločitvijo župana o prekinitvi rednega delovnega razmerja preminuli uslužbenki, preprosto zamolčati. Zaradi zaščite dobrega političnega imena župana Maribora.
Bojan Požar, Požareport.si

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Samomor uslužbenke. Fištravec: To so resne obtožbe. Požar: Ne mi, obtožujejo vas zaposleni.