objavi na
pozareport.si

forum

Torek, 9. junij 2015 ob 06:17

Leve matrone. Kučan lahko mirno žali novinarke, Pahorju pa grozijo že zaradi slenga.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Spomnimo. Pred nekaj meseci je nekdanji predsednik države Milan Kučan verbalno napadel novinarko Pop TV Vero Ladžić, ko mu je poskušala postaviti nekaj novinarskih vprašanj, povezanih s Patrio, Janezom Janšo in ustavnim sodiščem. Kučan je namreč kakor naključno prišel mimo stavbe ustavnega sodišča na Beethovnovi ulici 10 ravno takrat, ko je pred ustavnim sodiščem bivakirala večja skupina novinarjev, čakajoč na odločitev ustavnega sodišča v primeru Patria.
Kučan se je novinarke lotil izrazito seksistično, poniževalno in dokaj primitivno.
Na njeno novinarsko vprašanje o Patrii, Janezu Janši in ustavnem sodišču ji je odgovoril z vprašanjem, "ali je poročena". Ko je odgovorila, da ne, pa ji je svetoval, "naj raje dela na tem".
Opravičil se Kučan ni, je pa dolgo po tem v enem od svojih številnih intervjujev za tednik Mladina obžaloval, da pač ni ohranil mirnih živcev. Svoje početje pa opravičeval, češ, on ne mara, da tekajo za njim s kamero in ga lovijo, ne da bi vedel, zakaj?!
No, Milan Kučan je tisti nekdanji predsednik države, ki se prevečkrat - kot se to običajno spodobi za funkcijo bivšega predsednika republike in ja, celo na meji dostojanstvenega - z javnimi izjavami vmešava v dnevno politiko. In odlično obveščeni Kučan je tudi hudimano dobro vedel, da takrat, ko je peš zavil proti stavbi ustavnega sodišča, tam mrgoli novinarjev ...

KUČANU JE VSE DOVOLJENO, ODPUŠČENO IN OPROŠČENO ...

Resda je kasneje dobil "bodečo nežo" za "najbolj seksistično izjavo leta", toda mainstream mediji, kjer je Kučan zaščiten kot božanstvo, ga niso napadli, kaj šele medijsko raztrgali. Ponižno je molčala tudi civilna družba, kjer se sicer, ko gre, denimo, za Boruta Pahorja, Janšo ali cerkev, vehementno oglasijo res za vsako figo. En dokaz več, da je Kučanu vse dovoljeno, vse odpuščeno in vse oproščeno.

... VERA LADŽIĆ PA NI VEČ NOVINARKA

Še več, Vera Ladžić je kmalu po tem incidentu v nikoli povsem pojasnjenih okoliščinah zapustila Pop TV in kot novinarska ostala brez aranžmaja.
Kako prekleto dvolični so mediji in civilna družba dokazuje nedavna afera Boruta Pahorja na maturantski paradi, ko je sredi - zanj značilnega - zanosa slengovsko zavpil med plešoče maturantke "... Ajde miška mala, gremo ... to mi deli ..."
Mainstrem mediji, ki seksista Kučana pustijo pri miru, so pri Pahorju in "miški mali" dvolično ponoreli (čeprav je šlo zgolj za generacijski sleng), včeraj pa se pri časopisu Delo čudijo, zakaj Pahorju ob "takšni aferi" - po njihovi javnomnenjski anketi - ni padla priljubljenost.
Podobno dvoličnost in (u)služnost do prave politike pa je ponovno pokazala tudi famozna "civilna družba", konkretno Sekcija za spol in družbo Slovenskega sociološkega društva, s profesorico Milico Antić Gaber na čelu. Profesorica, ki ji mirno lahko rečemo dolgoletna "leva matrona", je spisala celo peticijo, kjer predsedniku Pahorju med drugim očita, da si je "kot nosilec politične moči privoščil maturantke, bodoče študentke ali zaposlene ... in jih nagovoril s seksističnimi izjavami, jih degradiral na raven spolnega objekta, ki je namenjen izključno moškemu užitku". Borut Pahor se je, kot vemo, za izrečene izjave na maturantski paradi, sicer takoj opravičil.
V nasprotju z dosti hujšim seksistom Kučanom, ki se ni opravičil, toda Milica Antić Gaber se pri aferi Kučan-Ladžić potuhnjeno ni oglasila, tako kot ne niti njena sekcija ali društvo!
Intervencija leve matrone Milice Antić Gaber pa ima še globlje politične in celo osebne preference. Gospa je namreč žena Slavka Gabra, nekdanjega šolskega ministra in bivšega ideologa LDS, ki je leta 2012 na predsedniških volitvah vodil volilni štab Danila Türka. Ki ga je takrat katastrofalno porazil - Borut Pahor.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Milan Kučan Vera Ladžič Janez Janša Milica Antić Gaber slavko gaber

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Istok Potočnik

2019-07-21 08:00:03


Nič.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Leve matrone. Kučan lahko mirno žali novinarke, Pahorju pa grozijo že zaradi slenga.