objavi na
pozareport.si

forum

Sreda, 24. junij 2015 ob 06:56

Prostitucija Odlazkovih novinarjev. To so revije, ki nastajajo z lažmi in goljufijo!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Podjetnik Martin Odlazek, enkrat že pravnomočno obsojen zaradi poslovne goljufije in besni poraženi ponudnik za prevzem edicij nekdanjega Dela revije, je včeraj začel uresničevati svoje grožnje. Da bo uničil blagovne znamke znanih revij, ki jih je doslej imel v najemu, ter začel izdajati nove ("klonirane") revije s podobnim imeni, logotipi in vsebino, ker mu edicij Dela revij pač ni uspelo poslovno pošteno kupiti na razpisu.

FINANČNI DOLGOVI IN NAPOL KRIMINALNI DOSJE

Pred dnevi smo že poročali, da Martin Odlazek oziroma njegova družba Krater Media (po novem Media24) Novi Kreditni banki Maribor - prav iz naslova dosedanjega najema (lizinga) blagovnih znamk Dela revij - dolguje že več kot en milijon evrov.
Da se je Odlazek spet namenil goljufati, niti ni tako zelo veliko presenečenje. Prav tako ne finančni dolg, ki ga ima do mariborske banke. Poseben, napol kriminalni podjetniški dosje Martina Odlazka zelo dobro opisuje oddaja Epilog na Pop TV, kjer so (17. aprila 2014) zelo podrobno poročali o "dveh obrazih njegovega imperija". Na eni strani vile, graščina in luksuzni avtomobili, na drugi strani pa delavci, ki so ostali brez vsega. Odlazek je namreč svoj imperij med drugim zgradil tudi z izčrpavanjem invalidskih podjetij. Čeprav so mnogi delavci opozarjali, da zlorablja sistem in zakonodajo, je še vedno dobival državni denar, država pa je gledala stran.
Danes tudi praktično ni mogoče najti slovenske banke, kjer Martin Odlazek ne bi imel kakšnega dolga. Ali pa srečati kakšnega poslovneža, ki ne vedel povedati "svoje zgodbe" in celo neposredne izkušnje o tem, kako je Odlazek "obogatel".

NOVINARSKI LUDIZEM, LUMPENPROLETARIAT IN PROSTITUTKE

Zato je bolj presenetljiva brutalnost zdajšnje Odlazkove goljufije, še bolj pa dejstvo, da mu pri evidentnem goljufanju tokrat stojijo ob strani urednice in uredniki ter novinarji posameznih edicij Dela revij. Čeprav ne čisto vsi. Nekateri, denimo, ena od dolgoletnih kolumnistk revije Jana, je odločno zavrnila, da bi poslej pisala za klonirano izdajo Jane - kvazi revijo Zarja. Tistim, ki urednicam, urednikom in "vrlim" novinarjem, ki za svoje mizerne plače ali honorarje kolaborirajo z Odlazkom, pa pravi "Odlazkove ovce".
Ponižno servisiranje urednic in urednikov, z dosedanjo odgovorno urednico Jane Melito Berzelak na čelu, kar trenutno na polno izkorišča Odlazek - pri kolektivni kraji blagovnih znamk, je res brez primere v zgodovini slovenskih medijev. Takšne množične kraje blagovnih znamk še nismo doživeli, dogaja pa se pred očmi celotne slovenske javnosti. To je nekaj podobnega, kot če bi na razpisih poraženi potencialni kupci za nakup časopisov Dela ali Večera nenadoma začeli izdajati nove časopise s podobnimi imeni ter enako vizualno podobo, s kopijami rubrik vred. Da pri tem sodelujejo še nekateri uredniki in novinarji, pa je primer, pri katerem bi moralo stališče zavzeti tudi Novinarsko častno razsodišče. Pred rednimi, kazenskimi in civilnimi sodišči se bo ta primer namreč znašel v prihodnjih dneh.
Pri tem je komaj verjetno, da to počnejo tiste urednice in uredniki (zapišimo nekaj imen, za zgodovino: poleg Berzelakove še Simona Dakić Nemanić, Marjan Kodelja, Marjana Ogorevc Žgalin ...), ki so se še donedavnega javno zaklinjali na "svoje revije", Jano, Lady, Stop, Anjo in tako naprej, zdaj pa so jih gladko izdali, poteptali ter začeli načrtno in sistematično uničevati.
Prej našteti so drugim medijem najprej lansirali lažne informacije o sestanku z avtorjem teh vrstic, bodočim novim izdajateljem edicij Dela revij. Na tem sestanku, po moji predstavitvi vizij razvoja blagovnih znamk ali revij, jih ni zanimalo nič, kar bi bilo povezano z revijami, ampak zgolj to, ali bodo ostali uredniki in ali bodo ostale njihove službe. Tega jim nisem mogel zagotoviti, ker menim, da je znotraj teh medijev potrebno nekaj "sveže krvi", sem jim pa eksplicitno zagotovil, da uredniška politika in koncept revij ostajajo enaki, kar je tudi povsem logično, ter jih povabil k sodelovanju.
Ampak, kot pravim, zanimale so jih samo funkcije in službe. In so zagnali hudo paniko.
Ob tem naj še enkrat povem, da je Melita Berzelak za bodočo uredniško funkcijo in službo lobirala tudi prek svoje svakinje pri mojih ožjih sorodnikih. Celo mojo hčerko so klicali v Francijo. Zdaj pa Berzelakova prav nedostojno laže, da tega ni počela, in menda ji na uredništvu Jane, pardon Zarje, neke Sonje Grizile to celo verjamejo. Še dobro, da imam priče in dokaze.
Melita Berzelak je v enem od uvodnikov Jane zapisala, da naj bi revija Jana "pod mojim vodstvom izgubila dušo". No, lahko jo potolažim. Revije Jana ne bom vodil jaz, ampak nekdo drug, po moje boljši urednik oziroma urednica od Berzelakove, za katero je Marko Crnkovič zapisal, da je največja kadrovska napaka Bernarde Jeklin. Mimogrede, Jano zdaj uničuje tudi Jeklinova, ki je začela pisati za Zarjo. Lahko jo je sram!
In če je revija Jana kdaj izgubila svojo dušo, se je to zgodilo ravno pod urednico Berzelakovo, ko je uredništvo Jane totalno ponižno izpolnjevalo tudi najbolj bebave ukaze nekdanjega založnika Mateja Raščana, delalo politične intervjuje, dosledno uveljavljalo tako imenovane "črne liste", to je sezname ljudi, ki se v Jani (ali Lady in tako naprej) ne smejo pojaviti, ter kasneje - zaradi očitkov o korupciji - propadlo političarko Katarino Kresal razglasilo za Slovenko leta, ob šokirani slovenski javnosti, ki je ta naslov takrat pričakovala v rokah tiste znane delavke iz Gorenja, ki se je, spomnimo, leta 2009 med stavko in pred televizijskimi kamerami upala javno upreti predsedniku uprave Gorenja Franju Bobincu.
Nespoštovana Melita Berzelak, hvala bogu, da jaz prevzemam Jano, saj bom Jani šele jaz lahko vrnil "izgubljeno dušo". Žal je to mogoče šele po 1. septembru, ko bomo lahko revije tudi formalo prevzeli. Berzelakovi in drugim na Media24 pa medtem vljudno predlagam, naj si (še enkrat) ogledajo prej omenjeno oddajo Epilog ter prenehajo uničevati svoje bivše revije, zgolj zato, ker ne bodo več uredniki ...
In ravno dosedanja pretirana servilnost urednic in urednikov edicij Dela revij do vsakokratnih lastnikov (od Raščana do Odlazka) pa tudi njihovo slabo delo, kar se kaže na padcu kakovosti posameznih revij, sta bila ključna razloga, da jim nisem hotel kar tako zaupati uredniških funkcij za naprej. Mesto odgovorne urednice Jane pač ni dedni naslov. Dogodki, ki so se odvili potem, mi tudi dajejo prav.
Urednice in uredniki se ob izdaji kloniranih Odlazkovih paraedicij ter uničevanju blagovnih znamk Jane, Lady, Stopa ... vedejo huje kot angleški ludisti iz 19. stoletja ali novinarski lumpenproletariat. So, kor pravi medijski analitik Boris Vezjaknovinarske prostitutke. In ko se bo Odlazkov projekt kloniranih revij čez nekaj mesecev klavrno zrušil pod težo odškodninskih tožb, kazenskih ovadb in zloma na tržišču (klonirane revije namreč ne morejo premagati dolgoletnih ter uveljavljenih blagovnih znamk, kar že dokazujejo prvi prodajni podatki po izdaji "prve" Zarje in "stare" Jane), bo cela vrsta teh novinarskih prostitutk pristala na cesti - brezposelna.
Del novinarskega ceha je očitno povsem izgubil živce in sposobnost normalne presoje - ob dejstvu, da eden od novinarjev postaja tudi večji velik založnik.
Hecno, saj so se novinarji doslej pritoževali, da medije prevzemajo ljudje zunaj medijev, ki se na medije ne spoznajo. Recimo Stojan Petrič, Uroš Hakl ali Sašo Todorović. Ko pa medije "prevzema" poklicni novinar (v tem primeru moja malenkost), ki mu tega ni mogoče očitati, pa se zgodi še večja panika.
Pregovorna slovenska privoščljivost očitno res nima meja.
Verjetno pa je tudi razumljivo, da takšne goljufije po logiki naravnih zakonov na dolgi rok ne morejo uspeti, ne glede na morebitno pasivnost pravne države. V urejenih državah zahodne demokracije bi pravna država Martina Odlazka že zdavnaj poslovno resno onemogočila, urednike ali novinarje, ki pri takšnih goljufivih rabotah aktivno sodelujejo, pa bi novinarska srenja izločila.

KLONIRANE REVIJE = VELIKA GOLJUFIJA

Toda vrnimo se h goljufijam Martina Odlazka, Melite Berzelak & Co. Ker mora Odlazek (Krater Media ali po novem Media24) na podlagi pogodbe o najemu blagovnih znamk Dela revij z Novo Kreditno banko Maribor v "duhu dobrega gospodarja" do konca odpovednega roka, to je 31. avgusta, izdajati vse doslej najete znamke, so začeli na prodajna mesta pošiljati dvoje revij. Ene klonirane, ene pa prave. Najprej, včeraj, je izšla Zarja, to je klonirana Jana, in še prava Jana. Toda razlika je očitna.
Zarja je vsaj 30 odstotkov obsežnejša revija od Jane, ima boljši papir in je stane 1,59 evra. Dosedanji obseg revije Jana so načrtno zmanjšali za 30 odstotkov, jo stiskali na slabšem papirju, ceno revije pa zvišali na 2,30 evra. Tako Odlazek, Berzelakova in Co. kot po tekočem traku kršijo pogodbo z mariborsko banko, čeprav se vsaka kršitev kaznuje s pogodbeno kaznijo 50 tisoč evrov.
V stari Jani tudi načrtno objavljajo manj kakovostne članke in fotografije, dokaz načrtnega uničevanja blagovne znamke Jane pa je kolofon ali impresum revijeKot vršilec dolžnosti odgovornega urednika je zapisan neki Ferdinand Pregrad, drugih imen pa v kolofonu ni. Članke za staro Jano naj bi pisali za to priložnost posebej najeti študentje z ljubljanske Fakultete za družbene vede, ki naj bi jih Odlazek plačeval 6 evrov na uro.

				Kolofon najnovejše revije Jana je plastično srhljiv odraz sedanjega stanja revije s častitljivo blagovno znamko, kamor sta jo pahnila Martin Odlazek in Melita Berzelak (za povečavo klik na sliko).			Kolofon najnovejše revije Jana je plastično srhljiv odraz sedanjega stanja revije s častitljivo blagovno znamko, kamor sta jo pahnila Martin Odlazek in Melita Berzelak (za povečavo klik na sliko).
Kljub temu se - kot so včeraj pripovedovale prijazne prodajalke po kioskih in trgovinah - Jana kar prodaja, Zarja pa praktično nič.
Pri izdaji kloniranih revij s podobnimi imeni in enakimi črkami pa ne gre samo za kršitev pogodbe z Novo Kreditno banko Maribor, ampak tudi za kršitev pravic do uporabe blagovnih znamk, prijavljenih na Uradu za intelektualno lastnino.
Posebno goljufijo si je Martin Odlazek privoščil z naročniki posameznih revij. Le ti so, kot opozarjajo že sami, začeli prejemati pisma, naj se odpovedo naročnini na dosedanje revije ter naročijo na klonirane revije ali pa že plačano naročnino prenesejo na nove revije. Primer takšnega dopisa objavljamo v nadaljevanju in nekateri naročniki, sodeč po pismih, ki jih dobivamo, naročnine ne nameravajo prenašati s pravih revij na klonirane ter od družbe Media24 zahtevajo vračilo denarja.
Sicer pa takšna pisma, ki jih pošilja Media24, pomenijo kršitev zakona o varstvu osebnih podatkov ter kličejo po posegu Urada informacijske pooblaščenke in Uržnega inšpektorata - po uradni dolžnosti. Ali bosta omenjeni urad in tržna inšpekcija ukrepala in kako bosta ukrepala, bomo oba pristojna državna organa povprašali v prihodnjih dneh.
Vsekakor bom o tem še danes osebno obvestil informacijsko pooblaščenko Mojco Prelesnik in glavno tržno inšpektorico Andrejko Grlić.

				Pismo naročnice revije Rože&vrt, ki bo zaradi goljufije zahtevala denar nazaj ... 			Pismo naročnice revije Rože&vrt, ki bo zaradi goljufije zahtevala denar nazaj ...


				... in posebno pismo družbe Media24, poslano naročnikom posamičnih edicij Dela revij, ki bo postalo predmet preiskave Urada informacijske pooblaščenke in Tržnega inšpektorata.			... in posebno pismo družbe Media24, poslano naročnikom posamičnih edicij Dela revij, ki bo postalo predmet preiskave Urada informacijske pooblaščenke in Tržnega inšpektorata.

KAZENSKE OVADBE IN UPOR OGLAŠEVALCEV

Nova Kreditna banka Maribor namerava zdaj zoper Odlazkovo družbo Media24 (oziroma Salomon, d. o. o.) kot izdajatelja kloniranih revij ter podpisnika pogodbe o najemu blagovnih znamk Dela revij začeti vlagati izvršbe (za vsako kršitev po 50.000 evrov), zoper odgovorne osebe pa kazenske ovadbe. O tem naj bi že danes ali jutri tudi obvestili javnost. So se pa lažnim in kloniranim revijam očitno že uprli oglaševalci, saj prva Zarja nima skorajda nobenih oglasov.
Spoštovanim morebitnim kupcem ali bralcem lažnih-kloniranih revij pa prijazno predlagamo, naj ne kupujejo ali berejo revij, ki nastajajo z lažmi in goljufijami.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
martin odlazek Melita Berzelak Simona Dakič Nemanič Marjan Kodelja Marjana Ogorevc Žgalin Sonja Grizila marko crnkovič Bernarda Jeklin Matej Raščan Katarina Kresal Franjo Bobinac Boris Vezjak stojan petrič Uroš Hakl Sašo Todorović Ferdinand Pregrad Mojca Prelesnik Andrejka Grlić Delo revije

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

ivan maček

2019-09-16 12:16:03


Ni direktno povezano z prispevkom g. Požarja, vendar se globoko strinjam z komentarjem ki sem si ga sposodil. Če bi ga spisal sam ne bi bil tako "prijazen" do gamadi ki se ji reče policija. Solo • 31 minutes ago • edited Gorenakov namen je zbujati prizanesljivost in simpatije do policije, ampak policaji si naše prizanesljivosti in simpatij ne zaslužijo. Zakaj? Prvič zato, ker komunističnim banditom na oblasti pomagajo preplavljati Slovenijo z ilegalnimi afro-arabskimi migrant. Namesto, da bi jih obravnavali kot kriminalce (kar tudi so), jih taksirajo do azilnih domov in poskrbijo za njihovo maksimalno udobje in prvoklasno oskrbo - na davkoplačevalske stroške seveda. Čeprav vsi (vključno s policijo) dobro vemo, da ne gre za nikakršne "uboge begunce, ženske in otroke", ampak da 95% migrantov sestavljajo mladi moški vojaške starosti (18 do 40 let), povečini islamisti, kriminalci, teroristi, posiljevalci, roparji in morilci, pa policija pri tem miži na obe očesi in se na veliko spreneveda. Policija tako ne opravlja svojega temeljnega poslanstva, za katerega jo plačujemo - varovanje reda, zakonitosti in varnosti državljanov - ampak prav nasprotno: Slovenijo in Slovence pospešeno spravlja v stanje permanentnega kriminala, kaosa in vojnega stanja, ki ga s seboj prinaša masa uvoženih militantnih džihadistov, barbarov in primitivcev, ki odkrito sovražijo bele Evropejce in našo kulturo. In kot drugo si policisti ne zaslužijo naših simpatij, ker so hinavci z dvojnimi merili. Ilegalnim migrantom namreč gledajo skozi prste - celo v primerih, ko jih zalotijo pri samem kriminalnem dejanju, pa migrant potem izreže magično besedico "azil" - medtem ko taisti policaji svoje lastne poštene državljane, rojake in davkoplačevalce terorizirajo in strogo oglobijo za vsak najmanjši drek ali nepomemben prekršek (vožnja 5km/h prehitro po ravni pregledni cesti, neuporaba varnostnega pasu, napačno parkiranje, itd). Po zaslugi policije imamo torej dve kategoriji državljanov - na eni strani je kasta nedotakljivih, za katere zakoni ne veljajo (migranti, cigani, čefurji in udbomafijski plenillski politiki ala Zorangutan Mafijanković), na drugi strani je pa brezpravna raja tlačenih slovenskih davkoplačevalcev, ki vse to drago plača. Dokler bo tako in dokler bo policija (komunistična milica) zgolj represivni organ in podaljšana roka genocidne antislovenske jugo-boljševistične zločinske bande - katerih edini cilj je ropati, tlačiti, terorizirati in končno iztrebiti Slovence - si naših simpatij gotovo ne zasluži, pa če policaj (miličnik) Gorenak še tako milo naklada in sadi rožice.
borut rojc

2019-09-16 08:56:03


V normalni državi, bi se zganile pristojne institucije, v Sloveniji je v luči sistemske korupcije to običajna praksa... Brez aneksov pri gradbenih poslih, se v deželi na napačni strani Alp, ne postavi niti brvi čez potok. Način takšnega poslovanja je bil evidenten pri gradnji stožiške cirkuške arene, vidi se pri zlatem tiru, predoru Karavanke, tako je bilo v TEŠ-u. ..Aktualni predsednik vlade, takratni župan Kamnika je v podobnem, mafijskem stilu, gradil oz. obnavljal osnovno šolo za ceno treh. Res, da se mu je matematična znanost zatikala že v srednji šoli in dlje od sesštevanja novcev, kolikor jih je lahko strpal v žep, ni prišel, zato mu ne smemo zameriti. Vidi pa se, da se je kleptomanske politike svojega političnega vzornika mafijankoviča, hitro navzel. Končno, imata oba, učitelj in učenec , precejšnji del tega v krvi. Nikoli ju ne smeš spustiti iz oči, a še to včasih ne zadostuje, da te takšni ne okradejo. .. Westinghouse je multinacionalka, ki pozna razmere ribarjenja v kalnem v Sloveniji, zato ne bo težav pri milijardnem poslu, četudi preko poštnega nabiralnika. Takšni posli tudi klovna držjjo na oblasti. On pač lahko menja kulturne ministre in tiste, ki mu nosijo torbo. Sestrice po komunistični doktrini, Bratuškove in Klička slovenske politike, Črnčeca, pač ne bo. Ni teorije.Ti trije so najboljši par. .. KPK in sodišča imamo v tem pogledu le , da preganjajo Jaeza Janšo in razredne sovražnike. Posledično se v Kamniku danes prepirajo, kje se bo vzel denar za semafor pri prehodu za pešče, v Sloveniji nimamo nacionalnega nogometnega stadiona, tudi drugega tira, za življenja teh, ki zdaj kradejo na njem, še ne bo in tako dalje...Od teh idiotov se ne bi čudil, da bi Slovenijo umestili kod bližje Rusiji in Severni Makedoniji in predlagali zamenjavo teritorija s Turkmenistanom.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Prostitucija Odlazkovih novinarjev. To so revije, ki nastajajo z lažmi in goljufijo!