objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 2. julij 2015 ob 06:27

Volitve primorskega rektorja. Stare finančne strukture LDS nad Dragana Marušiča.
Na volilno komisijo Univerze na Primorskem prispele tri kandidature, Lenart Škof se je očitno umaknil. Poznavalci pravijo: spopad bo hud, gre za denar.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Po naših zanesljivih informacijah so na volilno komisijo Univerze na Primorskem prispele tri kandidature za novega rektorja. Kandidature naj bi tako oddali sedanji rektor Dragan Marušič, direktor Znanstveno-raziskovalnega središča Rado Pišot in Roberto Biloslavo s Fakultete za management, rahlo pa preseneča odsotnost kandidature rednega profesorja za filozofijo Lenarta Škofa, sicer tudi enega od ustanoviteljev Act tanka za prihodnost Slovenije, ki ga vodi nekdanji bankir Marko Voljč. Toda kar zadeva Škofa, poznavalci pravijo, da je ziheraš in da naj bi pomagal Pišotu. No, Rada Pišota je doslej javno podpiral tudi koprski župan Boris Popovič, ker meni, da bi lahko "poslovno sodelovala" ...
Za Pišotom in Biloslavom naj bi sicer stale "stare finančne strukture LDS". Rado Pišot pomeni nadaljevanje linije svoje sestre in nekdanje rektorice Lucije Čuk, ministrice v eni od vlad Janeza Drnovška, Biloslavo pa naj bi kampanjo gradil na konfliktu med Pišotom in Marušičem, ko naj bi Robert Biloslavo izpadel kot "mirovnik". Ima pa Biloslavo en velik problem - že nekajkrat naj bi bil tarča obtožb spolnega nadlegovanja.

SPOPAD ZA DENAR IN RAZKRIVANJE SPORNIH DIPLOM

Ključen pa je seveda spopad za denar, kajti rektor Dragan Marušič je med svojim dosedanjim mandatom zaklenil razne finančne pipice. In pa bojazen razkrivanja spornih diplom - za nazaj. Za kako oster spopad gre, dokazuje tudi vlom v zaklenjeno omaro aktualnega rektorja, od koder naj bi za nekaj časa izginil Marušičev program dela, ki je sestavni del razpisne prijave in ki naj bi se na veliko kopiral ter razpošiljal po univerzi, potem pa skrivnostno pristal nazaj v - omari.
Mimogrede, Rado Bohinc, prejšnji rektor Univerze na Primorskem, je pred nekaj tedni postal novi dekan ljubljanske Fakultete za družbene vede.
Volitve primorskega rektorja bodo sicer 5. novembra.

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Borislav Kosi

2019-05-21 17:28:00


Aljuš Pertinač, se povsem strinjam s teboj. Si še preveč diplomatsko umirjeno zapisal vse skupaj. Da pa sta z Bojanom Požarjem med redkimi novinarji pri nas, ki se vsaj trudijo kolikor toliko pošteno opravljati svoj posel in so pri tem tudi dokaj uspešni, se vidi tudi po komentarjih pod tem tvojim zadnjim prispevkom. Kar nekaj, še posebno anonimnih komentatorjev, "besni" in blati avtorja zapisa in njegovega kolega Bojana Požarja zaradi zapisanih, sicer dokaj poznanih dejstvih o stanju neokomunistične press-titucije pri nas, ki pa, če vsaj malo spremljaš dogajanje po svetu, ni nič kaj dosti slabše kot drugje po zahodni Evropi, Severni Ameriki in Avstraliji. Vsaj minimalna verodostojnost nekaterih svetovnih medijskih hiš, kot recimo BBC, Newsweek, Spiegel, ipd., iz 70-ih in 80-ih let 20. stoletja je že zdavnaj prazgodovina. Aljušev tokratni zapis vsekakor še kako velja tudi za njih, čeprav je zunanja pojavna oblika presstitucije mogoče nekoliko drugačna. O katastrofalnem stanju pravice do obveščenosti v družbah izven zahodnega civilizacijskega kroga – mogoče z delno izjemo Japonske, Južne Koreje in Tajvana (Republike Kitajske brez pridevnika ′Ljudska′) – pa ne bi izgubljal časa in besed. Mogoče samo to, da če sklepam tudi po stopnji smrtnosti med novinarji v Putinovi Rusiji, je uradno evropska država Rusija vsekakor civilizacijsko bližja Turčiji, celinski rdeči Kitajski ali Severni Koreji kot pa srednji in zahodni Evropi – kar pa nekako priznavajo celo nekateri ruski analitiki ruske zgodovine in ruske mentalitete. Trdijo namreč, da če samo malo popraskaš po evropski prevleki Rusije, udari ven mongolsko tatarska avtoritarna iracionalnost in grozovitost. Po mojem prepričanju niti približno ni slučajno, da so prostozidarsko jezuitski globalisti, svetovna vlada v senci, "zaupali" začetek krvavega marksistično komunističnega eksperimenta v praksi prav ruskim levičarjem. Če hoče resnična svetovna vlada v senci uspeti s svojim dolgoročnim načrtom totalitarnega "novega svetovnega reda", mora postopno omejiti pretok informacij med ljudmi do polne blokade resnične obveščenosti. Pred bolj ali manj odkrito cenzuro, katero masoni poleg drugega prakticirajo v svojem učnem eksperimentu "Ljudski" republiki Kitajski, je seveda treba žabo (to je nas, prejemnike informacij) počasi in neopazno skuhati/obdelati s spremembo novinarstva v presstitucijo. Sestavni del projekta je vsekakor med drugim tudi že vse od začetka svetovnega spleta bombardiranje njegovih uporabnikov z nepregledno količino bolj ali manj zavestno ustvarjenih protislovnih informacij, kjer poleg plačanih anonimnih spletnih "trolov" obilno sodelujejo tudi presstituti.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Volitve primorskega rektorja. Stare finančne strukture LDS nad Dragana Marušiča.