objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 14. julij 2015 ob 07:12

Besna ministrica za kulturo. Zaradi domobranskega pesnika Balantiča odhaja uradnica.
Verena Vidrih Perko zapušča mesto generalne direktorice direktorata za kulturno dediščino, ker naj bi spoznala, da z Julijano Bizjak Mlakar, čeprav je njena kamniška soseda, preprosto ne more več delati.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Ministrstvo za kulturo že po treh mesecih zapušča generalna direktorice direktorata za kulturno dediščino Verena Vidrih Perko, Kamničanka in "soseda" ministrice Julijane Bizjak Mlakar. To je sicer nenavadno, saj gre za uradnico, ki jo je na ministrstvo pripeljala prav Bizjak Mlakarjeva, toda Perkova, tako naši zanesljivi viri z ministrstva, ki navajajo njene besede, odhaja zaradi "nevzdržnega načina dela ministrice in povsem neprofesionalnega odnosa do - kulture". Posamezne bizarne poteze in ravnanja ministrice naj bi visoko uradnico Vereno Vidrih Perko pripeljale do spoznanja, da z ministrico preprosto ne more več delati.
Pika na i pa naj bi bilo nedavno imenovanje kamniške knjižnice po znanem pesniku in domobrancu Francetu Balantiču. Perkova se je namreč udeležila debate o preimenovanju, Julijana Bizjak Mlakar, nekdanja članica Socialnih demokratov, zdaj pa članica stranke Desus, pa naj bi na to, kot pravijo isti viri, "besno reagirala".

NOVA DIREKTORICA: PRETEPAŠKA JANA MLAKAR?

Nova generalna direktorica direktorata za kulturno dediščino naj bi postala Jana Mlakar, ki je prejšnji mesec ostala brez direktorskega mesta v Loškem muzeju. Občinski svet namreč ni potrdil njene vnovične kandidature, 11. junija pa smo, spomnimo, tukaj podrobno poročali o skorajšnjem pretepu direktorice Mlakarjeve z Barbaro Sterle Vurnik, eno od kustosinj Loškega muzeja.

PLAZ ZAHTEV PO ODSTOPU MINISTRICE

Medtem pa se kar vrstijo zahteve po odstopu ministrice Julijane Bizjak Mlakar. Prvo zahtevo po njenem odstopu so na predsednika vlade Mira Cerarja že pred mesecem naslovili nekateri mediji, ker je ministrica v javno razpravo poslala šokantno slab in škodljiv predlog sprememb medijske zakonodaje, pravi plaz zahtev kulturnikov po odstopu Desusove ministrice pa se je vsul na zadnji seji nacionalnega sveta za kulturo.
Julijana Bizjak Mlakar med kulturno srenjo velja za "neverjetno nesposobno ministrico", ki ji v državni zbor niti po enem letu ministrovanja ni uspelo poslati enega samega zakona ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Besna ministrica za kulturo. Zaradi domobranskega pesnika Balantiča odhaja uradnica.