objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 17. julij 2015 ob 06:22

Rupel pisal sodniku. Dva Erjavca, številka 1 in 2, sodil mu je Lukšičev in Cerarjev uradnik.
Nekdanji zunanji minister v posebnem pismu sodniku Metodu Žužku pojasnjuje razliko med Karlom Erjavcem številka 1 in 2 ter dejstvo, da mu je sodil bivši Lukšičev uradnik, danes pa sekretar Cerarjeve vlade.
Bojan Požar

Odpri galerijo

To ni bil ravno najboljši teden Dimitrija Rupla. Nekdanji zunanji minister je minulo soboto zapustil stranko SDS, potem ko je iz medijev izvedel, da bo odbor za zunanjo politiko znotraj SDS vodil evropski poslanec Milan Zver, ne pa on, pred dvema dnevoma pa so mediji objavili sodbo delovnega in socialnega sodišča, ki je - tudi v ponovljenem postopku - zavrnilo Ruplovo tožbo zoper državo, kjer je zaradi predčasne razrešitve z mesta generalnega konzula v Trstu zahteval skupno 25 tisoč evrov odškodnine ter povračilo stroškov sodnega postopka.
Tudi za sodbo naj bi Dimitrij Rupel izvedel iz medijev, saj je sam (še) ni prejel in očitno, tako Rupel, "imajo sodišča nagel oddelek za piar".
Tokrat pa objavljamo dva (p)osebna dokumenta, ki po Ruplovem mnenju "pojasnjujeta bistvo spora med njim in ministrstvom za zunanje zadeve".
Gre za pismo Dimitrija Rupla sodniku Metodu Žužku na višjem delovnem in socialnem sodišču, kjer Rupel med drugim ugotavlja, da mu je na prvi stopnji sodil sodnik Darko Kraševec, nekdanji visoki uradnik Pahorjeve vlade, še natančneje generalni sekretar na ministrstvu za šolstvo, ko ga je vodil Igor Lukšič, danes pa celo generalni sekretar vlade Mira Cerarja, torej človek in "le kratek čas sodnik", kot piše Rupel, ki je "povezan z levičarsko politiko".
Spomnimo, višje delovno in socialno sodišče v Ljubljani je razsodbo sodnika Darka Kraševca delno razveljavilo in primer vrnilo na prvo stopnjo v ponovno sojenje.
In Ruplovo beležko njegovega "nagovora sodišču (datum: 3. julij 2015)", ki je potem sicer spet zavrnilo njegov tožbeni zahtevek.
Oba dokumenta objavljamo v celoti.

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Rupel pisal sodniku. Dva Erjavca, številka 1 in 2, sodil mu je Lukšičev in Cerarjev uradnik.