objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 21. julij 2015 ob 06:30

SMC uradno: Naši vidni člani se ne dobivajo z Gregorjem Golobičem. Tudi provizij ni bilo.
Objavljamo demanti in popravek na članek, objavljen 20. julija 2015, z naslovom: Govorice ob izboru novih nadzornikov SDH. Za provizije naj bi šlo v Švico 2 milijona evrov.
Bojan Požar

Odpri galerijo

 
Neresnice in zavajanja v članku z naslovom Govorice ob izboru novih nadzornikov SDH. Za provizije naj bi šlo v Švico 2 milijona evrov. 
Članek z naslovom "Govorice ob izboru novih nadzornikov SDH. Za provizije naj bi šlo v Švico 2 milijona evrov." je neresničen in zavajajoč. Večji del članka je iz previdnosti napisan v pogojnikih, da sta avtor in portal zavarovana pred morebitnimi tožbami zaradi laži.
Članek temelji izključno na govoricah in nepreverjenih domnevah ter na napačnih in neresničnih navedbah. Niti ene navedbe avtor članka ni preverjal pri nobenem članu SMC, omenjenih v članku, niti pri Službi za odnose z javnostmi.
Popolnoma neresnična je tako navedba, da naj bi šlo v primeru imenovanja novih članov SDH za provizije, podatek je čista izmišljotina. Prav tako je popolnoma neresnična in napačna navedba, da naj bi prišlo pri postopku izbora nadzornikov SDH do kršitev. Napačen je seveda tudi na tej navedbi temelječ sklep, da bo novo izbrane nadzornike "spremljala senca nelegitimnosti". Plod domišljije je tudi navedba, da se vidni člani stranke SMC dobivajo z nekdanjim politikom Gregorjem Golobičem. To so zgolj najbolj evidentne neresnične navedbe v članku, saj je vsak posamezen stavek osnovan na domnevah ali nepreverjenih govoricah. 
V prihodnje prosimo, da vaših člankov ne oblikujete zgolj na podlagi govoric, temveč prej kontaktirate pristojne službe za odnose z javnostmi in preverite informacije pri viru, v skladu z osnovnimi načeli novinarstva in poročanja.
Zdenka Jagarinec
Služba za odnose z javnostmi SMC

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

SMC uradno: Naši vidni člani se ne dobivajo z Gregorjem Golobičem. Tudi provizij ni bilo.