objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 21. julij 2015 ob 06:30

SMC uradno: Naši vidni člani se ne dobivajo z Gregorjem Golobičem. Tudi provizij ni bilo.
Objavljamo demanti in popravek na članek, objavljen 20. julija 2015, z naslovom: Govorice ob izboru novih nadzornikov SDH. Za provizije naj bi šlo v Švico 2 milijona evrov.
Bojan Požar

Odpri galerijo

 
Neresnice in zavajanja v članku z naslovom Govorice ob izboru novih nadzornikov SDH. Za provizije naj bi šlo v Švico 2 milijona evrov. 
Članek z naslovom "Govorice ob izboru novih nadzornikov SDH. Za provizije naj bi šlo v Švico 2 milijona evrov." je neresničen in zavajajoč. Večji del članka je iz previdnosti napisan v pogojnikih, da sta avtor in portal zavarovana pred morebitnimi tožbami zaradi laži.
Članek temelji izključno na govoricah in nepreverjenih domnevah ter na napačnih in neresničnih navedbah. Niti ene navedbe avtor članka ni preverjal pri nobenem članu SMC, omenjenih v članku, niti pri Službi za odnose z javnostmi.
Popolnoma neresnična je tako navedba, da naj bi šlo v primeru imenovanja novih članov SDH za provizije, podatek je čista izmišljotina. Prav tako je popolnoma neresnična in napačna navedba, da naj bi prišlo pri postopku izbora nadzornikov SDH do kršitev. Napačen je seveda tudi na tej navedbi temelječ sklep, da bo novo izbrane nadzornike "spremljala senca nelegitimnosti". Plod domišljije je tudi navedba, da se vidni člani stranke SMC dobivajo z nekdanjim politikom Gregorjem Golobičem. To so zgolj najbolj evidentne neresnične navedbe v članku, saj je vsak posamezen stavek osnovan na domnevah ali nepreverjenih govoricah. 
V prihodnje prosimo, da vaših člankov ne oblikujete zgolj na podlagi govoric, temveč prej kontaktirate pristojne službe za odnose z javnostmi in preverite informacije pri viru, v skladu z osnovnimi načeli novinarstva in poročanja.
Zdenka Jagarinec
Služba za odnose z javnostmi SMC

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

igor hauptman

2019-07-15 20:21:11


Takole, Istok Potočnik glede dokazov o neprimernosti bankirja za direktorski stolček na MK. Kandidat mora v postopki izbire predložiti dokaze le o tem, da izpolnjuje razpisne pogoje, med drugim dokazilo o nekaznovanosti. Požarju za oceno, za kakšnega kandidata gre ni potrebno predlagati prav nobenih dokazov. O njegovi primernosti je mogoče soditi predvsem na podlagi dosedanjih referenc, ki očitno izhajajo predvsem iz bančništva. O teh referencah pa lahko le ugibamo. Če mene vprašate, seveda me ne bo nihče, so le te že zaradi njegovega položaja v času kopanja enormne bančne luknje ( že druge v 20. letih) nadvse sporne. Da ni prav nič odgovoren zanjo se lahko pohvali, kot tudi vsi ostali bančniki v vseh bankah, ki so jih sanirali slovenski davkoplačevalci. Niti eden od njih ni pravnomočno obsojen zaradi nevestnega dela, kar zaradi nenormalno visokih dokaznih standardov v naši kazenski zakonodaji ni prav nič izjemnega. Je pa zaradi tega izjemna naša država.Da gre za spornega kandidata je jasno tudi iz tega, da je imela Šarčeva vlada do sedaj z njim očitne težave. O poteku postopka zoper Iztoka Gornika ne morem soditi, verjetno se v resnici do sedaj ni končal niti še preiskovalni postopek. Vendar dokler še ta ni zaključen, nekako nenaivno pričakujem, da po tem postopek ustavljen pa je popolnima neprimerno, da se o takem kandidatu vlada sploh pogovarja. In zakaj, Istok Potočnik po vašem mnenju bi moral ravno ta sporna oseba ponovno odločati o premoženju države. Ugibam. Zato ker bo nalogo opravil v interesu tistega, ki ga ves čas forsira in to ni nujno ravno minister Počivalšek. Ali pa ima toliko močnega strica, ki bo zanj pač poskrbel. Naj bo dober in poskrbi še za delavke ARUMA, zadnje metamorfoze bivše MURE, ki so ravno danes dokončno ostale brez službe. Še brezplačen nasvet. Naj gre dotični gospod za nekaj časa delat še za bančni šalter, ki ga verjetno sploh še ni videl, kot še mnogo naših "uspešnih" bančnikov.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

SMC uradno: Naši vidni člani se ne dobivajo z Gregorjem Golobičem. Tudi provizij ni bilo.